Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Det var nära...

*pust!* Det visade sig att den här söndagsfinalen skulle bli en jobbig en... Sofia ställdes i duellen mot Sara! Som tur var valde Pernilla att hålla kvar Sofia. En otroligt jobbig situation som fick mitt hjärta att dunka på i 180.




Av någon anledning föll Sofia & Danny´s framträdande med låten "If only you" inte svenska folket i smaken. Vad kan det bero på? Ingen aning. Inte heller försöker Sofia anylisera det heller, det är inte något Sofia brukar göra utan hon gör alltid sitt bästa och sen om alla inte gillar det, ja det kan inte hon göra något åt. Så är det ju för alla!


I vilket fall som helst så är jag oerhört glad att Sofia får stanna kvar, och Sofias glädje går inte att beskriva. Hon är så tacksam för att hon inte åkte ur.


Men har kunnat läsa en hel del otrevliga kommentarer efter finalen igår där personer hoppar på Sofia. Menar att hon är musikalisk obegåvad, sjunger falsk och är en tråkig person. Något som det skrivs mycket om är hennes unga ålder. Det märks att det är äldre personer som för hennes ålder på tal. Knappast skulle en tonåring säga att hon var för ung, de har själva liknande drömmar. Men jag tycker så här: Den här tävlingen går ut på att hitta Sveriges bästa röst oavsett om man är 16 eller 99 år, om man är kort, lång, blondin eller skallig, blåögd eller blind, inget av det spelar någon som helst roll. Bara för att Sofia är den yngsta med sina 17 år betyder det inte att hon inte kämpar och vill det här lika mycket som de andra deltagarna som har haft lite mer tid att fundera ut vad de vill få ut av livet och vet vad de kan prestera.


(Sofia visar hur Dimitri ser ut när han rockar loss på scenen)


Många har väl drömt om en sångkarriär när de var sjutton år, eller hur! Om dessa personer fått höra då att "de var för unga" vad hade de sagt? Jo att de kan dra åt h******! De hade sagt att de minnsan skulle kunna rocka brallorna av dom som tvivlade på dom på grund av åldern.
Nu har dessa unga drömmare växt upp, börjat jobba, skaffat familj, skapat sig ett tryggt liv, börjat se på True talent. Och så får de se den här unga 17åriga tjejen där i tv:n. Med samma dröm som de själv hade: att få leva på sin musik, att få underhålla tusentals skrikande fans! Men istället för att uppmuntra hennes drömmar, drömmar som de själva haft en gång, så tar den berömda jantelagen över svensken som sitter nersjunken i soffan med chipsskålen på magen och anser att hon inte borde gå vidare i TT för att hon är för ung. Hon måste få mer livserfarenhet, det får inte gå så "lätt" för henne!



Och hur kommer det att man i Sverige alltid ska ha haft det så svårt i livet för att andra ska tycka att det är okej att man tar lite mer plats än alla andra?



Anledningen till att de hoppar på hennes ålder, tror jag, är att dessa personer helt enkelt är avundsjuka. För lets face it, för trots att de flesta ville leva ett rockliv så hade man kanske inte talangen för det. Och så kommer här en 17 årig tjej från Kristinehamn men en sån otroligt stor talang och som faktiskt kan få sin dröm i uppfyllelse. Hon slår ut Sara som representerar den här gruppen människor som fortfarande i hemlighet har den här rockkärriär-drömmen inom sig och som blossat upp igen när de sett Sara köra sin grej på scenen. Båda två slogs om titeln "Sveriges bästa röst" och en miljon kronor, och möjligen en musikkarriär.


Sara och Sofia är båda otroligt duktiga sångerskor. Det kan aldrig någon ta i från dom. Och jag tror att vi kommer att få se Sara i framtiden.



Så jag tycker att folk ska sluta upp med all den här bullshiten att Sofia inte borde vara med i True talent för att hon är så ung,
eller för att hon är obegåvad. Förresten... obegåvad? Är dessa personer ens medvetna om att de ser på ett sångprogram?? 


Vad man kan prestera sitter inte i åldern.
Tror ni inte att Sara också hade börjat tidigare i sitt liv med musiken om hon hade haft samma möjligheter som Sofia?
Sofia vet redan nu vad hon vill och det är ovanligt att en så ung person vet det. Herre gud, jag visste inte vad jag ville bli när jag var i hennes ålder! Så det är väl dags att lägga jantelagen åt sidan nu va och bara glädjas åt att Sverige lyckats få fram en artist i världsklass. Att hon är ung betyder bara att vi får njuta av hennes musik lång tid framöver.










//Emma

Kommentarer
Postat av: Annsofie

Mycket bra skrivet Emma! Instämmer helt och fullt!

2011-11-01 @ 07:38:40

myspace layouts

myspace layouts

It´s Rock N´rooooll! You know what to do guys!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
free counters