Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Fynd!

Var i stan och handlade lite. Min mamma fyller år på söndag så jag skulle köpa lite presenter till henne:D Det var då jag kom på detta fynd, jag tycker det är det i alla fall! Jag hittade ett läppglans som jag gillade! jag är väldigt petig när det kommer till läppglans, har alltid svårt att hitta bra nyanser. Det var på utförsäljning och kostade bara 25 kronor! Tjohooo!

Läppglanset kommer ifrån L´oréal och heter"Crystal Bronze Glow" Nummer 409.

 

Sedan köpte jag vax! Jag har nämligen haft några jobbiga hårstrån på min överläpp som jag nu har tagit bort med lite vax, hehe. Och det blev så bra! Supernöjd! Alla tjejer har små hårstrån på överläppen, men de brukar vanligen vara ljusa så att de knappt syns. Men tyvärr så är jag lite mörkare i hyn och likaså mina hårstrån på överläppen. Har blekt dom tidigare men har tröttnat på att göra det. Och nej, jag får inte mustach nu!:P

 

Köpte också en bukett till mamsen, och den fick hon inte bara för att hon fyller år! Nej, den fick hon för att hon är den hon är. Hon är så snäll och ställer alltid upp:D Och det får hon alldeles för lite uppskattning för!

Har du gjort något fynd på sistone?

 

//Emma.

 

 


Vad ska ni göra i påsk?

Kom precis hem efter påskhandling med mamsen. Finns det något jobbigare än att ha en massa sega människor framför sig när inköpslistan är en kilometer lång och man bara vill handla fort så att man kan åka hem?!!
Men nu är vi alla fall klara med påskinköpen och nu är det bara att vänta på att få äta, äta, äta &.... äta!:P Min syster och hennes familj kommer ner till oss på påsken. Det blir nästan som ett knytkalas, de tar med köttbullar och lite sådant, så påsken blir så där lugn, inget stress och bök.






Berätta, vad har ni för påskplaner?!!

 

//Emma.


Före & efter- felfri hy-smink

Flera av er hade velat se före och efter bilder på Sofia under smink videon "felfri hy." Vi är verkligen tacksamma för era kommentarer och lyssnar såklart på dom, så här kommer före och efter bilder på Sofia!:D

FÖRE

 

EFTER

Video "felfri hy" nedanför!:D

//Emma.


Video- felfri hy-smink.


Här visar jag er hur ni ska få en felfri hy! Sofia är idag min modell:D Hoppas ni gillar den, kommentera gärna. Ge gärna tips på olika sminkningar som ni skulle vilja se.

//Emma.

Sofias hälsoprofil

Jag råkade gå förbi Sofias läxa som hon lämnat i köket. Det var om hennes hälsoprofil. Jag kunde redan när jag läste rubriken veta att den inte skulle låta så bra..:P Men jag måste i alla fall säga att hon var ärlig i sina svar, och jag fick mig många skratt! Så här svarade hon:

Uppgift
Vad är hälsa för dig? Reflektera runt din nuvarande hälsosituation. Följande faktorer/begrepp bör ingå:

Kondition
(Sofias svar) "Vad kan jag säga om min kondition? Jag kan ju säga att den inte är sådär jättebra precis. Jag brukar ibland gå ut när jag känner för det, går även på vardagsmotionen i skolan. Förut så gick jag ut varje dag men sen har det inte blivit så mycket. Det har alltid hängt på vädret. Om det är dåligt väder så struntar jag i och gå ut och gå, på sommaren går jag regelbundet ut nästan varje dag."

Styrka
(Sofias svar) "Jag är inte stark. Vi har en träningsbänk hemma, fast jag bara tittar på den när jag går förbi (haha.)"

Stackars lärare som får in dessa svarXD

 


*asgarv*

Hon är för skön ibland alltså:D

//Emma.

WE LOVE SNACKS!

Öhmm... ja... vad ska man säga. WE LOVE SNACKS! Är det inte skönt att sätta sig med en kopp te och en fruktsallad (en påse chips för Sofias del, hehe) och titta på "Ghost Whisperer?" "Leva livet, nu ska vi leva livet...da da da da dam..."

 

//Emma.

 

 

 


Det onda ögat...


Jag måste bara ge ett ont öga till Ikeas handdukar! De är så otroligt värdelösa. Mamsen köpte de här röda handdukarna och nu är vi alla täckta av rött ludd. När jag tvättar ansiktet med en bomullsrondell så blir hela rondellen täckt av rött ludd ifrån dom. Till och med hårborsten är full av det!

Så dagens onda öga går till... Ikeas handdukar!


//Emma.

Påskstädning i vårvädret

Gud vad härligt att snön äntligen börjar smälta bort. Vårkänslorna börjar ställa sig på rad! Som ni vet så är det påsk till helgen. Tycker det är så härligt när påsken kommer för med den kommer även våren. Och en påskstädning är lika självklart i vårt hushåll som julstädningen. Så idag var det dags att plocka fram fönterfuts och trasa och gå loss i tv-rummet!




Och så var det en miljon krukor som skulle diskas... suck... När mamsen frågar sådär snällt så går det inte och säga nej... och det vet hon nog...


Påskstädar ni?
//Emma.

8 barn knivmördades

I tisdags attackerades en grundskola i en stad i sydöstra Kina. En psykisk sjuk man högg ihjäl 8 barn med en machete och skadade ytterligare 5 svårt, och de vårdas nu på intensiven. Mannen attackerade barnen med en machete just som dom skulle börja sin första lektion för dagen. Mannen som pratat med barnen föräldrar innan han gick till attack greps snabbt av skolans säkerthetsvakter.






En av barnen som höggs av machete av en psykisk störd man i tisdags i sydöstra Kina. 8 barn höggs ihjäl.





Känner de ingen skuld, tänker jag när jag läser artikeln?. Vad är det som gör att någon bara kan attackera andra, mörda andra? Det måste vara något i hjärnan som slår fel. Det är inte första gången man hör hur någon attackerar och mördar barn, hur kommer det säg att det händer? Skulle det ha hänt om de tidigare fallen inte rapporterats om i tidningarna, är det där som dessa psykopater får deras "kall" ifrån? Kan inte ens föreställa mig hur familjerna till offren känner.. vilken sorg.



//Emma.

HM´s Garden collection





Vad tycker ni om Hm´s nya "Garden collection"? Hiss eller diss? Jag tycker att det är en hiss! Vill gärna ha blommiga, lite udda mönster i färgglada nyanser under vår och sommar:D

//Emma.

Få hår som en stjärna!


För att få den här frisyren så behöver du URBAN MOLDING PASTE, du arbetar in det i
handdukstorkat hår. Föna, applicera en liten mängd URBAN MOLDING PASTE i torrt hår och
avsluta med ULTIMATE F/X för extra stöd hela dagen.



För ett rakt naturligt stylingresultat, applicera HEALING SMOOTH SMOOTHER, som släter
ut frizz, det ger ett mjukt stylingstöd och förhindrar frizz och under dagen. För extra glans
och mjukhet så kan du avsluta med att ta ett par droppar med NEEM PLANT SILK SERUM
och arbeta igenom håret.


Om du vill styra upp eget självfall eller vill arbeta med locktång för att skapa ett fall,
så ger DESIGN FOAM fantastiskt mjuka lockar med en narturligt fyllig känsla.


För att skapa en narturlig känsla med separation och mjuk kontroll utan frizz, så tar du
en liten mängd med DESIGN CREAM i fuktigt hår och sen fönar du håret eller så låter du det
självtorka. För extra glans så blandar du en styling-cocktail med ett pump
NEEM PLANT SILK SERUM.


Spraya HEALING SMOOTH TERMAL DEFENSEi
handdukstorkat hår för glans. Sen fönar du torrt
och sen arbetar du igenom håret med locktång. Pudra i POWDER UP TEXTURIZER i hårbotten
och massera med fingertopparna extra volym. Ge slutligen en dust med
SPRAY WAX och arbeta igenom lockarna med fingrarna för att skapa separation och en beachig känsla.


Ha i POLYESTERi handdukstorkat hår och föna till önskad frisyr. Produkten ger volym,
stylingstöd och separation samtidigt som den har en
fantastisk glans.Sen avslutar du med
att ta
HEALING VOLUME FINAL EFFECTS för att få en ?hela-dagen-fixering? som inte tynger och som låter frisyren röra sig.

Sofia

PEACE OUT!







Mina top 5 låtar!

Tänkte skriva mina top 5 låtar som jag tycker är väldigt bra.

1. The Way You Make Me Feel- Michael jackson
2. Party In The Usa- Miley Cyrus
3.Sweet Dreams- Beyonce
4. I Just Can't Stop Loving You-Michael Jackson
5. When You Think Of Me-
Keith Urban

Vilka är dina favorit låtar??? =)

Sofia

PEACE OUT!


Sommartid börjar! Vrid fram klockan 1 timme.

Nu börjar sommartiden! Gud vad härligt att vi går mot sommar. Dock får man sova en timme mindre, men det stor vi väl ut med nu när vi går mot ljusare tider:D

Glöm nu inte och vrida fram klockan en timme!



//Emma

Släcker du ljuset i kväll?

Ikväll mellan 20:30-21:30 släcker Sverige ner för klimatets skull. Då anordnar nämligen Världsnaturfonden sin årliga manifestation "Earth Hour." År 2009 deltog 88 länder och över 4000 städer. Bland annat Egyptens pyramider och Jesusstatyn i Rio släcktes ner.
Målet för i år är att 1 miljard människor ska delta, 5 miljoner i Sverige.

Själv kommer jag INTE att släcka ner. För jag tror inte att miljön är så skadad som folk försöker få en att tro. Det sitter någon och gottar sig och skrattar åt oss för att vi går på det här med miljön. Folk tjänar pengar på miljön, på oss. Så är det bara. Det är väl klart att miljön förändras, annars skulle vi ju ha istid här. Det är naturligt att jorden blir varm för att sen bli kall, och tillbaka igen. Om jorden verkligen var på väg att gå under och att vi verkligen måste ändra på oss varför säljer dom då inte närproducerade produkter till ett billigare pris än sådant som till exempel är producerat i Kina? För anledningen till att man inte köper Eco-vänliga produkter är ju för att det är dyrare! Olika företag kan nu använda miljön som en ursäkt till att höja sin priser och på så sätt tjäna mer pengar. Alla tjänar pengar på miljön, förutom vi konsumenter som får stå med plånboken vidöppen.

Kommer du att vara en av dessa som släcker ljuset?




//Emma.

Without Makeup!

Kolla in kändisar UTAN SMINK! Dom är inte lika fina när dom inte har smink på sig. Smink gör mycket!


Jennifer lopez!



Katherine Heigl!




Goldie Hawn! Vad sliten hon ser ut. eller???? =)


Eva Longoria!


Cameron Diaz! Hon ser ut som om hon har ont någonstans.


Beyonce Knowels.

De vanligaste matmyterna

Vi matas ständigt med hur vi ska äta och inte äta. Tillslut står man där mitt emellan höstackarna och man väljer fel hur man än gör.
Personligen så försöker jag strunta i allt som tidiningarna skriver om i detta ämne, då de endast försöker sälja tidningar på det. Jag tror inte man kan följa en diet hela livet utan tror att det är bäst att äta vad man vill, men att motionera. Jag har motionerat i flera år nu och det har blivit att jag verkligen tycker om det! Jag tar mina promenader och för mig är det en stund då jag traskar runt själv med MP3:n i öronen och lyssnar på bra musik. Jag blir istället rastlös och lite irriterad om jag inte få ta mina dagliga promenader.

Men om vi ska återgå till maten så kommer här Mythbusters! De vanligaste matmyterna.

Blåbär är antioxidantrikare än andra frukter


Sanning: Det är sant att blåbär är fulla av antioxidanter men det finns andra frukter som är ännu rikare på detta ämne. Den röda vindruvan är en av dessa, mörk choklad likaså. Och vindruvor är ju helt klart billigare att köpa än de blå bären.

Att äta mindre fett hjälper dig att gå ner i vikt

Sanning: Att äta dessa bars eller shakes som är så kända för att få dig att tappa vikt är inte något i längden. Man har blivit så rädd för att få i sig fett och socker, något som kroppen behöver för att fungera. Bara ordet "fett" får människor att dra efter andan. Varför då? Att äta pommes frites är dock helt fel fett, men att skippa smöret på smörgåsen bara för att det är en såkallad "fettfälla" det är bara att göra dig själv en otjänst.

Att äta sent på kvällen gör att jag går upp i vikt

Sanning: Oavsett när du äter så är kalorier kalorier. Personligen äter jag senast vid klockan 18:00 eller 19:00 och då är det middag. Att äta ännu senare gör att kroppen får arbeta med maten hela natten, du sover sämre och du mår sämre.
Däremot så är kvällssnacksen något att undvika då vi gärna slänger oss i soffan med chipspåsen under armen för "svenska hollywood fruar" eller "morden i midsummer" börjar på tv. Men bryt denna onda cirkel, ta en kopp te eller kaffe för att ha något att smutta på.

Margarin är ett sämre val av fett och dåligt för hjärtat

Sanning: Tidigare var det så att margarinet var fullpackat med transfetter som höjer kolesterolet, vilket i sin tur bromsar nedbrytningen av fett i kroppens fettceller, och minskar det goda kolesterolet. Vilket i sin tur ökar risken för diabetes och hjärtsjukdomar. Men nu, efter mycket påtryckningar från konsumentsidan, har margarinet gjorts om och innehåller nu mer hälsosamma fetter. Därför är margarinet bättre än vanligt smör enligt forskare.

Om jag vill gå ner i vikt så ska jag äta lite men ofta

Sanning: Det har ingen betydelse alls för viktnedgången om du äter tre gånger om dagen eller sex gånger om dagen. Utan det är antalet kaolorier som du får i dig som räknas.
Däremot kan de som går ner i vikt med hjälp av mindre portioner vara mer benägna att gå upp i vikt igen. Att äta mindre men ofta kan hjälpa dig att reglera hungern men risken finns att du äter mer kalorier då än om du äter mer sällan.



Källa:msn.se




//Emma.


Trend- Nude

Liksom förra sommaren så är även årets trend att färga håret såkallat "Nude." "Blondette" är också ett uttryck som använts, och det är en blond nyans med mörkare inslag av brunt, så att det inte blir så där jätteblont. Jag är mörkbrun naturligt men har länge funderat på att färga håret åt det blondare hållet, den enda färgen som jag kan färga till då det syns att jag har färgat är svart. Men nu vill jag testa på något nytt!
Några kändisar som gått denna blondaväg är:



Jessica Alba.







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jennifer Aniston har alltid varit en "blondette." Det passar hon utmärkt i!



 

 

 

 













Emma Watson.

 

Hilary Swank har mörkbrunt hår som jag. Men visst passade hon bra i Nude?

 

Kim Kardashian lämnade sitt mörka hår och chockade oss alla med att gå och färga håret ljusare. Detta tycker jag är den allra finaste nyansen av trenden Nude.

Vad tycker ni, är Nude trenden något vi gillar? Jag gör det i alla falla!:D

//Emma.

 


My make-up as finally arrived!

Så jag har längtat! Äntligen kom mitt smink som jag beställt. Och vilka bra produkter sen! Mycket bättre än sminket man köper i vanliga affärer.
Jag skickade efter ifrån cdwow.se. Det fanns dock en negativ grej och det var att man fick en AVI för varje produkt man skickade efter. Vilket i mitt fall blev 9 AVI:er! Lite pinsamt när jag kom in till OK för att hämta ut paketen och lämnade fram 9 AVI:er. Det blev några suckar innan jag tillslut kunde traska ut med mina paket, hehe:p









Cream Eye Liner       Red Lipstick              Primer-Balance         Secret Camouflage#sc3

(Benefit)                    (Joey New york)         (Smashbox)            (Laura Mercier)
Borste- Hard Angle
(Benefit)




Mineral eyeshadow        Eyeshadow- Towne Car
- Medium Gold & Hottie  (Scott Barnes)
(I.D)
CreaseBorste
(Scott Barnes)


Underbara produkter! Jag var speciellt nyfiken på Laura Mercier´s Secret Camouflage (concealer) och cream eye liner, som ska appliceras med borste. Jag blev verkligen inte besviken och blev så förvånad över hur bra concealern täckte! Jag har köpt många concealer och aldrig blivit nöjd med resultatet. Det har aldrig riktigt täckt finnar och andra fläckar som jag velat täcka. Men concealern från Laura Mercier var rena drömmen. Den täckte något så enormt bra. Sofia som har problem med finnar blev själv förvånad över hur väl finnarna försvann. Den kostar 259:- men är värd varenda krona, för så bra var den. Cream eye linern som man måste applicera med en hård vinklad borste var även den jättebra. Hur lätt som helst att använda, man måste inte vara proffs för att få till en snygg linje. Och skulle man göra några fel så är det lätt att rätta till.
Ögonskuggan från Scott  Barns, som är matt svart, sitter som berget, smetar inte ut och man förvandlas inte till en tvättbjörn under dagen.
Jag har aldrig testat dessa märken förut men blev som sagt väldigt nöjd med resultatet.



Cdwow.se ligger flera kronor billigare än andra internetbutiker jag tittat på. Dock står det att de levererar inom 24 timmar. Detta stämmer INTE. Vad de menar är att de levererar ifrån deras lager inom 24 timmar, och  sedan tar det cirka 7 dagar att få hem det. Dåligt! Falsk marknadsföring enligt vad jag tycker.



//Emma.


Brorsan rockar!

Det här är vår bror Jonas på Kulturfestivalen i lördags. Låten har han skrivit själv och heter "fear." Han är SÅ bra! Vi hade inte hört honom sjunga förrän här:) Älskar den här låten! Han har en så skön röst.

 

//Emma.


Bilder från kulturfestivalen!

I lördags hade vi kulturfestivalen. Ett evenemang för ungdomar och all sorts kultur. Här kommer lite bilder ifrån den. Temat för kvällen var "natt på museet." Vi klädde ut oss till olika kända personer och stod som statyer tillsammans med konsten. Snacka om folk blev fundersamma när Edward Scissorhand, Marilyn Monroe, Jokern, Tina Turner, Cuella De Vil och många, många fler mötte publiken när de blev insläpta. En av "statyerna" hörde hur en flicka sa "Mamma, de ser levande ut!" "Men de är ju levande!" svarade mamman, haha. De flesta trodde vi var dockor!

Jag var Edward Scissorhand (gjorde de fulaste scissorhänder som världen skådat!) & Sofia var Marilyn Monroe och sjöng i inledningen "Happy Birthday, Mr President" medan J.F Kennedy satt i publiken:P




Det blev fullsatt i Bionsalongen, där festivalen ägde rum!





Cruella De Vil & Sandy från Grease:D




Invigningen! Sofia som Marilyn Monroe hade precis moonwalkat med J.F Kennedy... Det händer nog inte allt för ofta...



Sofia sjöng "Butterfly", pappa och vår bror Jonas kompa. Skitbra!





J.F Kennedy (Felix Andersson) & Elvis (Emil Karlsson) var våra värdar. Såna härliga killar!



Brorsan Jonas sjöng en egenskriven låt "Fear." Första gången Jonas sjöng ensam för publik, och första gången VI hörde honom sjunga! Han är helt otroligt bra! Sjunger verkligen enormt bra! Man var bra stolt då:D




Och alla i crew-gänget var helt underbara! Så härliga att vara med, hjälper alltid till och klagade inte en enda gång på senaste veckans 4 timmars träningar:D


//Emma.

Sofia sjunger nationalsången FBK-AIK i livesändning



I Måndags 22/3 invigde Sofia matchen mellan FBK-AIK i Löfbergs lila arenan i Karlstad med att sjunga nationalsången. Sändes i Kanal 9 och Canal+. Fullpackat med folk, 8000 personer. Skithäftigt! Vad tycker ni om hennes insats?:) (Märks det att man är bra stolt? Haha:P)

//Emma.

Galna veckor!

Vilka galna tre veckor det har varit! Det har varit förberedelser för kulturfestivalen som var i lördags, och vilken succé det blev! Sedan har ju Sofia som bekant blivit finalist i Nextstar så vi var på fredagen, dagen innan kulturfestivalen, i vår kära huvudstad och träffade där resen av finalisterna, de är 10 totalt. Finalisterna sjöng på Ica´s huvudkontor i Solna, för att sedan flytta ner sitt pick och pack ner till Maxi butiken som är under huvudkontoret och spelade två gånger där. Och låt mig säga att jag ALDRIG haft så ont i fötterna som jag hade då! Jag lånade Sofias svarta klackar och det jag inte hade räknat med var att vi skulle få stå i fem timmar, och då har jag inte inkluderat vår korta shoppingtur! Fötterna kändes som mosade meloner...

Och det här nu som jag vill uppmanna er gott folk att rösta på Sofia i Nextstar så att hon vinner!
Hon sjunger låten "I´d rather go blind" vars orginal görs av Etta James, en otrolig soulsångerska. Så hur röstar man? Jo, antingen går man in på Nextstar.se, klickar på finalisterna, väljer Sofia och röstar, vilket ger Sofia 1 röst,
Eller så röstar man genom  sms, gör då såhär:

Skicka star3, star5 eller star10 följt av Sofia.

Star3 kostar 3:- och ger Sofia 10 röster
Star5 kostar 5:- och ger Sofia 20 röster
Star10 kostar 10:- och ger Sofia 50 röster!

Lätt va! Ex: star10 sofia   och skicka till 72 900.

Missade ni Sofia när hon sjöng nationalsången i Löfbergs lila arenan matchen mellan FBK och AIK i måndags?
8000 personer fick taket att skaka av jubel efter hennes uppträdande, som för övrigt även sändes i Kanal 9 och Canal +, direktsändning.
Det var så häftigt! Till och med för oss som inte är hockey intresserade. Vi fick fem fribiljetter för att titta på matchen. Jag ska lägga upp klippet på det lite senare, hehe, även lite bilder från kulturfestivalen dyker up:P


//Emma.

UKM-avklarat!

Nu änkligen är Ukm avklarat.

Igår hade vi UKM. Det började kl 19.00 och slutade kl 21.00. Det var jätteroligt och träffa alla deltagare som skulle uppträda. Min bror Jonas sjöng igår och JÄVLAR vilken röst han har, det var första gången jag hörde han sjunga. Jag var väldigt imponerad. Sen sjöng jag med pappa och Jonas dom spelade gitarr till och pappa var med och la en stämma. Och det gick jättebra. Nu ska vi bara vänta på vilka som går vidare till länsfestivalen. Håller tummarna.
Och gissa hur länge jag sov. Och gick jag la mig typ vid 12 tiden på natten och vaknade kl 2 på dan. Så nu är och pigg och glad. Hoppas jag kan sova nu sen.



Sofia

PEACE OUT!

Smink på väg!

Idag har det varit full fart. Varit på kommunen och hämtat kort att köpa fika och grejer till Kulturfestivalen på lördag. Mamsen och jag drog ner till stan och handlade det vi behövde och sedan när vi kom hem så kunde jag äntligen beställa sminket som jag längtat efter att få göra!AH!:P Kommer förhoppningsvis inom några dagar. Ska bli roligt att testa smashbox och laura mercier som jag aldrig tidigare provat.
Ska nu slänga i oss lite mat innan vi ska sticka upp till grannkommunen för att ha lite festivalträning... Svettigt värre!:P


//Emma.

Knepen till en fin hy

Man kan använda hur mycket smink som helst för att försöka få en fin hy. Men många att huden måste tas om hand ordetligt för att sminket ska kunna se snyggt ut!
Jag ger er några knep att tänka på.

Rengörning är otroligt viktigt. Det spelar ingen roll hur trött jag är eller hur sent det är på dynget så tar jag alltid bort sminket innan jag går och lägger mig. Använd ansiktsrengöring morgon och kväll. Undvik tvål som torkar ut huden. Scrubkräm är bra att använda efteråt, men inte på områden där det utvecklats acne det kan nämligen förvärra, men genom att använda på acnefria områden förebygger du huden mot acne. En ansiktsmask 1-2 gånger/veckan i 10 minuter är ett också ett bra sätt att rengöra på djupet och förebygga acne. Smörjs på rengjord hy och sköljs bort med ljummet vatten.

Efter tvätten använder du ansiktsvatten (tonic) som tar bort de sista resterna från rengörningningen och maskerna. Ansiktsvattnet gör att porerna sluts och blir mindre. Risken för acne och pormarskar blir minskar.

Återfukta, återfukta, återfukta!
Slarva inte med att smörja in huden med en bra dag cream samt nattcream! Under kalla tider som det varit kan det vara till fördel att använda nattcreamen även under dagen för att tillföra extra fukt. Blir huden torr sänder det signaler till talgkörtlarna att öka produktionen av sebum (hudens fett), vilket gör att huden blir fet. Så alla vinner på att smörja in ansiktet!

Rengörningslotion från aco är en favorit hos mig! Väldigt skonsam borttagning.

//Emma.

JAG OCH TOBBE!

Idag åkte Tobias, min kompis och jag till Kristinehamn för intagningsprov för estet, musik.
Vi satt länge och väntade på våran tur. Det slutade med att det gick AS bra. Dom som lyssnade på oss när vi sjöng var imponerade. Nu får vi bara se om vi kommer in. HOPPAS DET!

En liten rolig bild gjorde vi också CHECK IT OUT!


HAHAHAHAHA..................

Sofia

PEACE OUT!

Vilka serier följer ni?

Det finns serier om allt nuför tiden! Är det inte Hollywood fruar så är det mammor och bönder som söker kärleken. Men en serie som jag bara tycker är så bra är "true blood" som går i svt1 på onsdagar Kl:22:00. Tycker dock att det blir lite väl sent att se det på tv:n så mamsen och jag bänkar oss framför datorn istället, hehe.

Är "true blood" en favorit oss er? Vilka serier följer ni?

//Emma.


Kristinehamns Tidingen

I fredags ringde en journalist till mig och bokade en tid på söndag idag för en intervju angående NextStar och vad jag har gjort efter Talang 2008. Det är första gången en journalist kom hem till mig. Hon stannade ungefär en timme. Hon ställde frågor som, "Vad har du gjort efter Talang?" "Vad är Nextstar?" "Hur gjorde du för att komma med i Nextstar?" ""Vad händer härnäst?" och så vidare.




Nu sitter jag och äter tårtan från igår. GÔtt!





Sofia PEACE OUT!

Oscarklänningar vi minns!


Penelope Cruz i Atelier Versace. I LIKE!


Anne Hathaway har jämt fina klänningar! Hon bär på en klänning som heter
Armani Prive.


Celine dion försökte se vass ut i den bakvända outfiten, men det blev helt fel!


Grace Kellys klänning har blivit en ikon för många röda mattan-deltagare och stilen kopieras fortfarande!



Audrey Hepburn var alltid söt och chic!


Angelina Jolie i Mark Bouwer. Fin klänning.


Och sist och inte minst Jennifer Lopez i klänningen Valentino.

Jag tyckte ni om dom här klänningar???? Jag tyckte dom var jättefina. =)'

Sofia

PEACE OUT!




Whats up med alla dessa tåg?!

Under den här tiden på året så kommer det en hel del fjällresenärer till platsen där jag jobbar, vilket är ganska naturligt eftersom det är en restaurang:p Jag har jobbat på min nuvarande arbetsplats i fyra år och under dessa fyra år så har jag säkert fått frågan "går det några tåg här" säkert hundra gånger. Restaurangen ligger precis intill ett järnvägsspår och det passerar ibland ett tåg 5 gånger om dagen, inte så många under helgen men att ett tåg passerar även då händer titt som tätt under ett förtjusat utrop ifrån matgästerna.

Men varför är alla så fascinerade av dessa tåg? De är tåg! Det är väl inte bara vi i Värmland som har dom.

Senast igår frågade en skåning om tågena gick dagligen. (fick fråga flera gånger vad han sa, han snurra till ordet "dagligen" så jag trodde tungan skulle gå ur led, haha)

"Ja, det går tåg dagligen" svarade jag.
"Menar du det?! Det går alltså dagligen?"
"Ja" sa jag och nickade och fortsatte iväg med min bricka samtidigt som han berättade för familjen att tågen faktiskt gick dagligen och ett förtjust mummel utbröts.




*suck* Vad är det med alla dessa tåg? Det var nog tur att jag inte sa att de ibland faktiskt också stannar till vid restaurangen...

Vad tror ni? Varför är folk så fascinerade av tåg?!


(Jag tänker inte ens säga någonting om melodifestivalen i ren protest.)

 

//Emma.


Vem bar den BÄST????


Vem tycker ni bar den här klänningen bäst?
Alexis bledel eller Kelly Osbourne??????????

Vilka kändisar reser med stil?


Beyonce Knowles anlände till Paris och såg så fräsch ut i den här locken.


Jennifer Aniston såg urcool ut när hon anlände till Los Angeles flyplats
för ett tag sen. Hatt, slitna jeans och en randig tröja var grymt snyggt till skinnjackan!


Kate Moss körde på den här stilen när hon landade på Heathrows flygplats i London.
Så fräsch med hatt och ljus kavaj!


Gwen Stefani kör på rockstilen. Hennes läppar passar perfekt till den supersvarta
looken och hon ser riktigt COOL ut!


Vicktoria Beckham reser ALLTID med stil! Här är det inga mjukisbyxor som
kommer i närheten av henne. Svart och elegant är grejen när hon reser.
VI APPLÅDERAR!!!!



Taylor Swift är ofta romantiskt feminim.
Detta gäller även när hon flyger och visst är hon söt i sin röda klänning?





En ny tröja till Next Star!

Igår fick jag en tröja av mamsen och papsen! Som jag ska ha när jag uppträder med dom andra finalisterna i Next Star! Jättesnygg är den. I LOVE IT! <3




SNYGG VA???

Sofia

PEACE OUT!


Jonas 19 år!



Grattis Jonas!

Idag fyller vår bror 19 år! Aw, han börjar bli så stor:P Hade velat lägga upp en bild på honom men han hade troligtvis mördat mig om jag gjort det... hehe.
Jag önskar honom en jättebra dag och om jag hade kunnat hade jag gärna velat ge honom detta...

Men tyvärr blir det nog mer såhär..



Men jag bakade ju i alla fall en tåra! Det var väl ändå great va!:D



Grattis Jonas!

//Emma.

 


Lättklädda kvinnor

När jag läst olika bloggar så har jag märkt att ett visst ämne har börjat ploppa upp. Nämligen lättklädda kvinnor, eller i de flesta fall flickor. Är det okej att internet får användas till att få ut bilder på nakna flickor? Jag har läst många kommentarer där i olika kommentarer kallat inläggaren för äcklig och hur dum i huvudet personen är som inte fattar något, det är flickorna som väljer detta själv, det är inget fel att flickor lägger ut sig nakna och så vidare.

Visste, det kanske är så att flickorna valt detta själv, men borde inte människor ha mer vett i skallen att de avstår från dessa vulgära bilder?

Det är skrämmande tycker jag, för i de flesta fall, inte alla utan de flesta, är det är någon uppsatt person med gott om pengar som är den flitiga surfaren bland dessa flickor.
Och vi får inte glömma att det finns personer som tjänar på dessa lättklädda flickor och snuskiga gubbar vars huvud egentligen skulle behövas undersökas, för det är något fel att känna lust över att se flickor på detta vis.

Sedan undrar jag hur de personer som lägger in kommentarer hos bloggare som är emot dessa bilder på lättklädda flickor, kan kalla bloggaren för äcklig. För det är ju i själva verket den som lägger in kommentaren som är äcklig och onormal som anser att detta är okej. Det borde inte få tillåtas att ha dessa sjuka siter!

//Emma.

Tårtbakning- im the Queen (önsketänkande:P)

I morgon fyller vår bror jonas 19 år. Vad konstigt det känns att lillebror börjar bli stor!
När det är dags för tårtbakning så är jag den första att anmäla mig till uppdraget, hehe. (kan inte påstå att jag har någon konkurens om detta:P) Bakade tårtbotten idag för att hinna göra tårtan innan jag åker till jobbet vid 11 i morgon.


Visar i morgon det färdiga resultatet, hehe, vare sig ni vill eller ej, muahahahaha!:P

//Emma.


Vet ej dagens ungdomar vem Marilyn Monroe var?

Hade träning med vårat crew-gäng på kvällen. Träningen för kulturfestivalen är i full gång! Det är snart bara en vecka kvar och jag börjar bli förbaskat stressad, haha:P Men crew-gänget är så duktiga! Klagar inte (nästan inte i alla fall, haha) utan biter i och kämpar sig igenom dansstegen till Lady Gagas "bad romance" och MJ´s "Smooth Criminal."

Sofia och en kille visade oss hur moonwalking ska gå till.
:P

Under denna inledning vi sysslar med så klär vi ut oss till olika berömda personer som funnits (eller funnits i filmer.) Och det är både intressant och skrämmande att se hur många till exempel inte vet vem Marilyn Monroe eller Greta Garbo är. En tjej trodde att jag pratade om Marilyn Manson!


Men så var det en femtonårig kille som under Marilyn Monroe pratet tittade på mig och sa med armarna i kors:

-"90 60 90."

Jag tittade på honom med rynkad panna.
- "Vadå 90 60 90," sa jag.

-"Ja, 90 60 90," han la händerna över bröstet och sa- "90" (flyttade ner till midjan) "60" (och flyttade ner till höfterna) "90! Måten som alla går efter! Det visste ni inte va!"

Tror ni inte killen pratade om hennes mått! Haha. Han är för skön alltså!



Man kan inte skylla på att dagens ungdomar inte växte upp med dessa personer och därför inte vet vilka det är för dessa personer var så stora och tar en  så stor plats i vår historia! Sofia och jag vet vilka de är. Och hur kommer det sig då?


Finns det fler som inte vet vilka Marilyn Monroe och Greta Garbo är?


Greta Lovisa Gustafsson, alias, Greta Garbo föddes 1905 i Stockholm.
Hon är rankad som den femte bästa skådespelerskan genom tiderna av Amerikanska filminstitutet.


Norma Jeane Baker, alias, Marilyn Monroe var en amerikansk skådespelerska, modell och sångerska. Hade en affär med J.F Kennedy, USA´s president, och under en av hans födelsedagar sjöng Marilyn "Happy Birthday, Mr President" som gått till historien!

Marilyn Monroe & Greta Garbo räknas till de vackraste kvinnorna genom tiderna.

//Emma.


Välj rätt foundation

Att välja rätt foundation kan för många vara lika svårt som att veta vad meningen är med livet. Men jag ska nu tipsa er om vad ni ska tänka på när ni köper er foundation.

1. Först och främst ska ni välja vilken typ av foundation ni vill ha, alltså en foundation i puder eller flytande konsistens. Själv har jag både i puder och flytande, beroende på vad jag ska göra. En solig dag till exempel vill jag hellre ha en lättare grund och väljer därför mineral puder, men ska jag däremot bort och vill vara lite finare då väljer jag flytande foundation eftersom det täcker bättre.

2. Flytande foundation- bestäm sedan om ni vill ha en foundation som är tjockare och som täcker och mattar ner mer eller en lättare som ger en mer naturlig look. Testa produkten på handen för att lättast se detta. Stryks den ut lätt så ger den mer en naturlig look.

3. Färgen kan vara lite trixig att få till. Många testar nyanserna på handen men detta är fel. Att testa på handen kommer mycket troligt ge er fel nyans. Oftast är ansiktet några nyanser blekare än resten av kroppen för att  vi håller på mer med ansiktet, som till exempel ansiktsmasker, borttaggning av smink och så vidare. Ställ er därför framför en spegel i affären och lägg en lien mängd foundation på käkbenet och låt den sjunka in, en del foundation kan nämligen ändra färg när den kommer i kontakt med hudens egna oljor. Applicera produkten, vänta och se hur den reagerar och smälter den in i din hudfärg så är den rätt! Testa flera olika nyanser, stressköp inte och riskera att få fel!

4. Du har inte samma hudfärg hela året. Du blir mer solbränd på sommaren och använder du samma foundation som du hade under vintern, ja då kommer det se konstigt ut. Köp därför flera olika nyanser och blanda ihop dom själv för att få precis rätt nyans ju mer färg du får.




Jag använder denna foundation ifrån Maybelline och är supernöjd! Lättflytande.

//Emma.


Trailer "Remember me" med Robert Pattinson.


Kolla in Robert Pattinsons nya film "Remember me."
"Remember me" är ett drama som utspelar runt två unga älskande. Men deras nyfunna kärlek är hotat när de samtidigt försöker hantera sina respektive familjers tragedier.

Har biopremiär
12-03-2010, alltså i morgon. AH! Någon mer än jag som vill se den??!

//Emma.

God förmiddag!

God förmiddag allesammans!Hoppas ni haft en bra dag än så länge:) Idag blir det mycket datajobb för mig. Håller på att få dit de sista pusselbitarna på kulturfestivalen som min papi och jag har hållit på med sedan i höst. Denna kulturfestival kommer att gå av stapeln den 20 Mars kl: 19:00, så har ni vägarna förbi lilla byhålan Storfors så får ni gärna komma och kolla, haha:P
Det kommer att bli många framträdande från ungdomar mellan 13-20 år som deltar i UKM, som är en del av kulturfestivalen. Det blir allt ifrån magdans, poesi, film, musik, trolleri och annat roligt:)
Har träning med mitt crew-gäng idag klockan 17:00, tränar för inledningsdelen:)

Vad ska ni göra idag?

//Emma.

Bye bye Selma?

Snart kan vår tjugokronorssedel vara ett minne blott. 50-öringen är redan på utgång och nu kan alltså Selma får göra den sällskap och istället ska sedeln bli ett mynt. Sedeln anses vara av för dålig kvalitet och ersätts därför.
Dessutom ska eventuellt även två nya valörer introduceras, ett två-kronors mynt och en 200 kronors sedel.


Snart kan alltså Selma bli ett minne blott.



Så vems ansikte kommer vi nu att få se varje gång vi öppnar plånboken?


Zlatan?



Eller kanske en älg? Det lär tyskarna gilla i alla fall!

Vad tycker ni om att vi får nya valörer & vilka vill ni se pryda dom? Laila Bagge och Niklas Walhgren kanske, som plåster på såren för att ingen kom på deras bröllop.



//Emma.

Crazy Haircolors




Skulle ni kunna tänka er att skaffa sånna här galna färgkombinationer? Är det hiss eller diss?

//Emma.


Michael Jackson bok. JIPPE!!!


Igår lånade min syster en bok åt mig Michael Jackson King of Pop! Den är jättebra, man får veta exakt allting. Ni borde läsa den här.

Kvällen blev svettig

Igår kväll hade vi vår andra kulturfrestival-träning. Den 20 Mars kommer vi att ha en kulturfestival där UKM ingår. UKM står för ung kultur möts och är ett tillfälle för ungdomar mellan 13-20 år att få visa upp vad just de är bra på! Till exempel dans, poesi, magdans, sång, film, konst, ja i stort sett allt mellan himmel och jord.

Så nu håller jag, tillsammans med crew-gänget, på att göra en, förhoppningsvis, grym inledning på denna kulturfestival.
Den innehåller lite skådespel, dans (mest dans, haha) och sång. Det var som sagt andra träningen igår och jag måste erkänna att jag hade varit skit nervös, för det är ju redan nästa vecka det är!

Men det visade sig att jag inte hade behövt vara det, de är så bra och kommer med egna idéer och så vidare att det hela bara är så kul.
Nästa träning är på torsdag så vi får hoppas att de är lika på hugget då med, men det tvivlar jag inte på!:D



//Emma.

Megan Fox-Outfit










I like those shoes!



Jag gillar den här outfiten väldigt mycket! Allting är från www.Ellos.se. Fast inte skorna=)

Sofia

PEACE OUT!

Video- Angelina Jolie-make up.


Detta är en video där jag visar Angelinas "Cat eye"-look ifrån Golden Globes 2007, och som ingår i min Top 7 Golden Globes sminkningar på youtube! Lämna gärna en kommentar, och vill ni se en sminkning som jag inte redan har gjort så skicka en kommentar så får vi se vad jag kan göra:P

//Emma.

Jag blir så trött...

Magsjukan drabbade min stora systers familj förra helgen, nu har den drabbat även oss. Sofia ligger och spyr. Värst tycker jag är denna väntan, för det är ju bara en tidsfråga innan det drabbar även mig. Väntan på att själv få spy så att man kan bli bra igen! Tycker synd om henne, hon hade haft ont i magen hela kvällen och när hon reste sig upp så hann hon precis springa till slasken innan hela härligheten kom upp.
Usch, jag känner redan hur spyorna stiger upp i halsen...

//Emma.

MÅSTE SE! ROLIGT ROLIGT ROLIGT!


Jag kan inte sluta titta på det här för det är så roligt! HAHAHA!

Sofia

PEACE OUT!

Kändis Outfit- Kate Bosworth


Kate Bosworth promenerade i Beverly Hills i helgen i den här avslappnade stilen. Nu kan du också sno stilen!


Skjorta 349:- och byxor 499:- Ellos.se


Glasögon Hm 59: 90, Halsband HM 99, väska Gina tricot 149:-.


Boots 1095:- Halsen.se

//Emma.

Beyonce ramlar!


Det här är ett framträdande i Orlando. Hon borde nog inte hålla på med huvudet så mycket. 
CHECK IT OUT!


Sofia

PEACE OUT!

 


The Story Behind-James Brown

Tänkte skriva lite om James Brown. Om ni ville veta lite om han.

Uppväxt:
James Brown var född 1933 i South Carolina. Han växte upp i skuggan av den stora depressionen i Augusta Georgia
. Vid 16 års ålder åtalades han för väpnat rån och hamnade i fängelse men släpptes efter tre år med villkoren att han lämnade staten och försökte skaffa sig ett jobb. Han prövade på boxning och baseball men tvingades sluta efter en benskada. Brown började sin musikaliska bana i en gospelgrupp, och fick senare kontakter som ledde till ett skivbolagskontrakt.
Han blev även känd  för att vara en skicklig dansare.
En av James Browns mest kända låtar släpptes 1970 "Get Up (I Feel Like Being a Sex Machine)".

Studioalbum

Livealbum [redigera]

Många va?

Den 25 december dog James Brown i lunginflammation. Han blev 73 år gammal.

Sofia

PEACE OUT!

http://www.powerlineblog.com/media/archives/jb3.jpg
En av mina favorit artister!


Sover innan bollibompa!

Igår kväll var vi hos Linda och co, syrran och hennes familj, och blev bjudna på middag! Så gott var det!:D Men gud hur man har blivit, jag blev så trött! Linda och jag låg och halvsov i soffan vid ett tillfälle. Och när jag frågade mamsen vad klockan var så var hon inte mer än lite över 9!:S Snart sitter jag väl och sover innan billibompa!

Sitter nu och tittar på vasaloppet. Brukar inte titta på det, eller rättare sagt kan inte titta på det eftersom jag alltid jobbar. Gör även det idag men börjar inte förrän 11, hehe. Missar väl målgången som vanligt!:P



Tittar/tittade ni på Vasaloppet?

//Emma.

Vilken Cola är din favorit?

Jag är ett Cola Zero freak! Medan Sofia är vanlig coca cola freak! Jag tycker att den vanliga colan smakar så sött, medan cola light är mer "blaskigare" i smaken, men Zeron däremot är precis perfekt!:P Me like!






Coca cola, Cola light, cola Zero eller cola vanilla, vilken cola är din favorit?

//Emma.

Isadora red lipstick

Fick av mamsen ett alldeles grymt snyggt läppstift ifrån Isadora! Jag har inte varit någon som använt läppstift så mycket tidigare, utan det är på senare tid som man börjat exprimentera med lite olika nyanser. Och den här nyansen är så underbart fin.

Cream intensive lipstick heter läppstiftet och är nummer 70, Golden red.











Ett tips!Mixa två stycken röda läppstift. Ett lite ljusare och ett mörkare. Lägg då den ljusaste på hela läpparna och lägg sedan det mörkare ut med läppkanterna och mungiporna. Och detta blir att det skapas ett visst djup, lägg gärna också en brun ögonpenna inne i mungiporna och lätt, lätt på nedre läppkantens mitt för att förstärka det djupet.

//Emma.

Brudskor & Brudklänning!

Vår syster ska gifta sig i sommar så vi håller på att kollar in brudklänningar och skor.


Jag tycker den här brudklänningen är sååå fin!
Och sen fina skor till. =) Skulle vilja ha en sån. (HIHI)

Sofia 

PEACE OUT!

min bror Jonas fick en ny mobil!

Häromdagen fick min bror en ny mobil. Den är skitfin! Skulle också vilja ha en sån där.



Sofia

PEACE OUT!

Video- Sofia & Emma i Helsingborg!

Video från när Sofia och jag var i Helsingborg för Nextstar! En grymt rolig tripp. Men vi varnar... det är lite tramsigt, haha:P Men det får det väl lov att vara, eller hur?!


//Emma.

Nytt smink!

Idag fick jag smink av mamsen! Ett puder som heter IDEAL FINISH. Väldigt bra puder och sen en kajal.





Sofia

PEACE OUT!


Silk Serum- Mot frissigt hår

Mamsen köpte ett silk serum till Sofia och mig. Både Sofia och jag har problemet att håret blir så frissigt! Jag har tidigare haft vanlig spray eller sprayvax för att få ner den där frissigheten, men det har inte blivit så jättebra.
Jag var lite skeptisk mot produkten, som kommer ifrån L´anza, men på en gång märkte jag vilken skillnad det blev! Det frissiga håret är borta!
Applicera bara en liten mängd i handen i fuktigt eller torrt hår, föna och styla som vanligt efter det. Jag tog cirka två pumpingar, och jag har medellångt hår, ändå blev det lite för mycket. Så det behövs inte alls mycket!

Kostade ca 225:- och finns hos frisören.


//Emma.

Smashbox nya vårkollektion

Nu har Smashbox kommit med sin nya vårkollektion. Möt våren med den här fräscha flickiga looken så kommer du gnistra lite extra.


Detta roller gloss låter inte bara läpparna skimmra läckert utan innehåller Vitamin E som återfuktar och tar hand om läpparna. Nyansen heter "Pink Sugar" och kostar 220:- på eleven.se.









Det är en lekfull men ändå kvinnlig look med ögonskuggspalletter i rosa/lila nyans och blå/brun nyans. Helt underbara!  325:- på eleven.se.






En flytande eye-liner är en måste i varje sminkväskor enligt min mening! Ett svep med flytande eye-liner ger din sminking en helt annan look. Det blir dessutom lättare att till exempel öppna upp dina ögon och göra dom rundare. Eller varför inte testa på "The cat eye"-look? 275:- på eleven.se.



Sedan kommer vi till min favorit i denna kollektion! Denna produkt heter "O-glow" och den innehåller en formela som ger dina kinder en härlig rodnad, oavsett hudfärg! Det är den första intuitiva rougen som reagerar med din hud för att ge dina kinder den exakta färgen när du rodnar, helt naturligt på endast några sekunder. När den appliceras så aktiverar din hud den energigivande Goji Berry-C Complex som skapar en mikrocirkulations-effekt som ger en naturlig, rosig nyans till dina kinder - och den håller hela dagen!
Appelicera på osminkad hy eller sminkad, lägg lite "O-glow" på kindbenet och jämna ut med fingertopparna. 265:- eleven.se.


Någon annan som gillar denna kollektion?

//Emma.

Goda bullar!

Häromdagen bakade mamma jättegoda bullar! Dom är helt oslagbara!




Gott gott gott!!!

Sofia

PEACE OUT!

Våran hund Kryddan!

Jag hade stått länge med kamerna och försökte att få en bild på henne men hon kunde inte sitta still.
Men tillslut sa jag " Du får ett hundben av mig om du ligger stilla!". Och jag blev faktiskt förvånad. Hon gjorde som jag sa.




Visst är hon söt?


Mina favorit filmer!

MINA FAVORIT FILMER! CHECK IT OUT!








17 Again är den bästa filmen jag ha sett iallafall.
Jättebra är den.



Twilight! Robert pattinson<3

Sofia

PEACE OUT!



Kolla in Michael Jackson fans!! WOW


KOLLA IN ALLTSÅ! GUD VAD MYCKET FOLK. På en Michael Jackson consert.

Sofia

PEACE OUT!

Valentines Day trailer


Den här filmen vill jag se! Den verkar väldigt bra. Och det är bra skådespelare med också.

Sofia

PAECE OUT!

Outfit-Miley Cyrus!


Kolla in Miley Cyrus outfit! Lite så där lätt klädd kan man säga.







Flipflops är alltid gött att ha på sig ibland.



Solglasögon!

Följ vår blogg med bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin

Jäkla spöket Laban förstörde vår filmkväll!

Vi hade sett fram emot att se "Bröllopsfotografen" som vi hyrt. Har hört att den ska vara bra! Jag laddade i dvd och väntade på att den skulle gå igång. Sedan dök spöket Laban upp på tv. Jag försökte trycka bort honom men spöket envisades med att dyka upp igen! Jag svor över spöksatanet och tryckte förbrillt i hopp om att få bort honom tillslut. Sedan ramlade väl tioöringen ner för mig, plockade ur dvd:n och fick se att vi fått fel skiva och att vi faktiskt fått en spöket laban film. Surt!


Jäkla Laban...

/Emma.

Christian Louboutin

Jag fick en adress från en läsare till en sida med klackar från Christian Louboutin. Vad kan man säga... nu kan man dö lycklig^_^










Är dom inte GRYMT snygga! Me like, like, like, like! Jag blir helt salig, haha. Tur att Linda, vår syrra, ska gifta sig i sommar, för då ska jag ha ett par klackar från Louboutin! Vad tycker ni om klackarna?


/Emma.

Beyonce! Video Phone


Vad tycker ni om Beyonces nya musikvideo? Ska jag vara ärlig så tyckte jag inte att
den här låten var så bra. Men
NI kanske tycker det. CHECK IT OUT!

Sofia LOVE This is it!

Detta klipp behöver ingen vidare förklaring, nämnde ju tidigare att hon fått filmen "This is it"...





/Emma.

Smashbox cream eye liner

Dessa waterproof cream eye liner ifrån Smashbox är bara så underbara!

Visst är det bara så snygga fäger!

De finns i färgerna brun, svart, blå och lila på eleven.se.

De är väldigt användbara, kan göra små linjer intill ögonfransarna eller kraftigt sotade ögon.
De är gelbaserade och är lätt att applicera och stanna kvar hur länge som helst.

Använd en vinklad borste med hårda strån om ni vill göra en snygg linje intill ögonfransarna och skapa en klassik look.
















Den lila nyansen är en favorit hos mig!


Emma.



This is it- jag säger "Oh, shit!"

Nu har det hänt... Den kom innanför dörren idag... Jag skrek till av fasa... Hjärtat bulltade.... Visste vad som komma skall...Såg timmar och timmar av glädjetjut och skrik... Sofia kommer nu aldrig att vara TYST!!

Sofia fick filmen "This is it" som visar Michael Jacksons rep inför turnen med samma namn. Sofia är ett STORT Michael Jackson fan, och skriker bokstavligen rakt ut när han visas på Tv eller i en tidning. Jag tycker att MJ var grymt bra, ett otroligt musikalisk geni, men inte behöver jag skrika rakt ut för det... dock känner Sofia att det behövs...


Ni ska veta att jag inte har det så lätt...:P



/Emma.

Grattis Justin Bieber i efterskott! My bad!


Grattis Justin i efterskott. Jag glömde bort din födelsedag!
Jag är dålig på att komma ihåg saker. My bad!

Men.... GRATTIS på 16års dagen! <3

Sofia

PEACE OUT!

HM gav mig vårkänslor!


Fick idag en HMkatalog i brevlådan med somriga toppar och ursöta klänningar, så jag var bara tvungen att lägga upp mina favoriter! Jag är mycket för den "tjejiga stilen" när det kommer till vår och sommarkläder. Älskar blommiga klänningar, speciellt med lite 50-tals touch på det hela. Allt i collaget ovan är ifrån HM och finns på deras hemsida. Enjoy!

/Emma.

Var ska vi handla nu?!!

Det var vid ett tiden i går som taket på Maxi Stormarknad där vi bor rasade in! Raset sträcker sig nästan hela långsidan. Ingen kom till skada som tur är! Lyckligtvis var den en måndag och inte en fredag då det är smockat med folk där.

Nyfiken som man är så när vi kom ifrån Helsingborg igår så åkte vi dit och kollade. Man såg inte särskilt mycket. Bara att caféet inte såg ut som det brukade, haha.

Det sägs att det var de stora snömängderna som orsakade raset, men jag tycker det verkar lite konstigt... för det var knappt inget snö på taket! Och vi har haft värre snöoväder än det som var igår, så varför rasade taket nu?

Jag känner riktigt hur mystiken tättnar. Da da da dam...






Men det är bara så typiskt tycker jag, för Sofia skulle nämligen uppträtt där på lördagen som reklam för nextstar. När Sofia kom med i maxibladet så var det ett sådant oväder att posten med bladet aldrig kom och nu när Sofia ska uppträda, vad händer då? Jo, taket rasar in!

Men frågan vi nu alla ställer sig är... Var ska vi handla nu?!!


/Emma.

Moonwalk av Michael Jackson


Medan vi var i HelsingBorg köpte jag en Michael Jackson-bok.

Den handlar om hur Jackson 5 bildades och om hans syskon och föräldrar. Och hur han blev
soloartist.

Jag tycker att ni skulle läsa den här boken för att man rycks med i hans historia.
Man liksom säger " Är det så det gick till?"  Man behöver inte vara ett Michael Jackson fan för att
läsa den här boken. För som sagt man rycks med.

Sofia

PAECE OUT!

We´re back!

Muahahaha! Vi är tillbaka från Helsingborg! Och gud vad kul det var! Vi fick ett rum med dubbelsäng på Grand Hotel och kuddarna var som att dö för! Underbara. Och muslin sen... Seriöst. De hade den godaste muslin jag någonsin smakat!! (Sofia kommer att gnälla på mig att jag nämnt den där muslin nu igen, haha. Men jag har fått stå ut med hennes prat om Michael Jackson. Hon köpte en bok av han, som hon faktiskt läste, hör och häpnad!)

Men Sofia kommer inte att prata om någonting som hände i Helsingborg... Nej. Hon kommer under de närmsta veckorna prata om vad som hände när vi steg av tåget vid Laxå...

Det var såhär. Vi steg av tåget på en perrong som det var 1,2 decimeter snö på. Perrongen var cirka 3 meter bred och jag gick cirka 1 meter ifrån den högra kanten. Tåget som vi kommit med stod fortfarande kvar. Plötsligt så vänder sig killen som går framför oss med en kamera och fotar något bakom oss. "En stockholmare som inte sett en vinter" tänkte jag, haha. Sorry 08:or:p

Men sedan, utan att märka någonting eftersom jag alltid stirrar ner i backen när jag går, så hör jag bara ett förbaskat högt ljud och på min högra sida svischar ett x2000 tåg i 200 knyck förbi! Jag höll på att svälja tungan och lite till! Och eftersom det andra tåget fortfarande stod kvar så blev det liksom som ett sug där inne och håret mitt stod på ändan och snön sprutade på oss. Det var så jäckla pinsamt, där stod jag med håret rakt upp som om jag fått en elektrisk stött, snön sprutade mig rakt upp i ansiktet och över hela mig, Sofia skreck bakom mig och jag svor så att det osade, och hela tåget som vi kommit med var fullpackat med folk... Och sedan efter att x 2000 åkt förbi så fick jag le lite grann samtidigt som jag så värdigt som möjligt fick borsta av mig lite snö, rätta till håret, spotta ut snön ur mun och traska vidare med Sofia som tjöt av skratt bakom mig...

x2000- me not like:P

/Emma.