Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

De tre hornbekläda gossarna!

Handlade idag. Jobbigt ... eller rättare sagt jobbigt för Emil, syrran Linda´s son. Han var grinig. Skrek inne på coop så att folk vände sig och tittade och gav oss en blick som sade "Inte slår ni väl den lille gossen!" Det är vid dessa tillfällen man bara måste smita iväg och "hämta" något:P

Visst är han rar... nu ja! Men den här lillefjanten kan att få fram hornen!Mamsen och jag var nere i stan igen på eftermiddagen och köpte en vårjacka till mig då vi inte hade kunnat göra det då vi handlade. Har bara vinterjacka nu, min gamla vårjacka är så solkig och gråaktig att man kan tro att jag kryper dit jag ska.

 

Lindex, 499:-

Sedan kom min bror Daniel och hans familj ner. Och hans två söner har både horn och svans! Martin, den äldsta, trodde att han kunde bråka med mig som han ville. Men det han glömmer är att jag har fyra syskon och är det något jag kan så är det att försvara mig^^ Så den matchen vann han icke, trots att han är så smart att han vet hur ett avlopp fungerar vid 5 års ålder!

 

Noel till höger och avloppsmannen till vänster. Noel har precis slutat att använda blöja, men han har inte riktigt förstått att det betyder att nummer 1 och nummer 2 nu måste göras på toan... speciellt nummer 2, så vi får hoppas att nummer 2 hamnar i toan nästa gång...

Ser de inte rara ut de små gossarna. Men låt er inte luras av de fina flinen! Ack nej! Det bor något ondskefullt i dessa två...^^

 

Nu ska jag gå och gräva ner mig någonstans, är helt slut...//Emma.


Har vi förvandlats till grottmänniskor?

Att vi firar Valborg, tänder brasor och myser, är en självklarhet för oss att man gör. Inget konstigt med det. Men hur ser andra länder på oss och vårt firande? Det ska ni få se här nedanför:


I Sverige har Valborgsmässoafton (Svenska: Valborgmässoafton eller helt enkelt Valborg) blivit mer eller mindre en halvsemetser. Formerna för firandet i Sverige är olika i olika delar av landet och mellan olika städer.

Sir James George Frazer i Den gyllene Bågen skriver att: " Den första maj är en stor folkfest i mellan Sverige och södra delar av Sverige. Inför festivalen tänds stora eldar genom att strycka två flinta tillsammans och de brinner på alla kullar och höjder."

En av de viktigaste traditionerna i Sverige är en stor bål. En sed som är mest väletablerad i Svealand. Och som kan ha börjat i Uppland under 1800-talet: "På valborgsmässoafton har husdjur släppts ut på bete, och bålar (majbrasor) tänds för att skrämma bort rovdjur."
I södra Sverige finns en äldre tradition som inte längre tillämpas, där unga samlar in grönska och grenar från skogen i skymningen: dessa används för att smycka husen i byn. De förväntade sig sedan en belönen efter denna uppgift, som skulle betals med ägg.

Ja, jag skulle vilja se Sofia och ungdomarna ute i skogen och plocka grenar som de sen ska dekorera huset med. Allt medans deras katter och hundar betar ute på gräsmattan. Och som tack för hjälpen så får de ett ägg, kokt eller okokt  det får de välja själva! För här är vi generösa^^


Undrar om de tror att vi har köttben genom näsan och håret och slår varandra med en träklubba....//Emma.

 


Drottningen av kvitton

Jag vet inte hur jag lyckas... När vi var hos Linda idag så knyckte Emil min plånbok och kvitton låg utspridda i köket. Linda och mamsen tyckte att det var dags för mig att banta plånboken...Som ni kan se så var det en hel del. Blir varje gång så förvånad över att jag lyckas få ihop en sån här hög, för jag har nästan aldrig pengar! Jag tittade igenom vad jag köpt, vilket för det mesta var:

Coca cola

Cola Zero

Chips

Japp

Chokladkaka

Film

Tidning

Alhgrens bilar (det blev några påsar när jag och Sofia var nere i helsingborg för 2 månader sen, hehe)Hälften av kvittona är också sånt jag köpt till mamsen och papsen! Så först när man såg alla dessa kvittona så tänka man "jag kanske är rätt rik ändå!" Men de tankarna försvann fort... jag är trots allt inget annat än en fattiglapp^^
Men när jag får tillbaka från skatten, då jäklar gott folk då brinner det i fickan! Muahahahaha:D
Haha, nej då, för när jag väl får pengar så är jag en sån där typ som sparar:P//Emma.

 

 


Händiga Emma!

Vi köpte en ny grill igår. Brukar alltid köpa grillar som ligger runt 200-300:- men detta året så drog vi på lite och köpte en rostfrigrill och därmed dubblades priset såklart. "Men vi kommer ju ha den i flera år!! Vi tar ju in den under vintern och då håller den sig" säger papsen och mamsen... Tjena, säger jag. Den där grillen kommer stå ute i vinter och den kommer den se för jäklig ut nästa vår. Om vi lämnat alla grillar ute under vintern de senaste 10 åren så lär det ju knappast förändras nu!

Jag tog på mig ansvaret att montera ihop grillen. Tycker det är kul att montera ihop grejer^^ Tycker det är bra att kunna läsa en manual och kunna hantera mejsel, hammare, såg, skruvdragare och sånt.


Trodde det skulle vara mycket grejer, men det var faktiskt inte så farligt! Dock sög manualen big time.

Men jag fick ihop den snabbt ändå. Hoppas nu bara att papsen godkänner den^^ Nu är det bara inköp av fläskfile i morgon så är det dags att börja grillsäsongen! Tjohooo! Partyyy!

 

Har ni börjat grillsäsongen ännu?:D

 

//Emma.


Varför startar inte bilen?

Var hos syster Linda idag. Mamsen och jag bjöds på lunch och lille Emil satt så fint emellan oss och spred spagetti över hela köket.
Var på kommunen och hämtade mina anställningspapper och tjänstgöringsrapport. Så nu är jag officiellt anställd.

Var med i VF idag. Jag fattar inte varför de alltid ska ta den fulaste bilden! Jag är inte så att jag bryr mig om såna grejer egentligen, men den där bilden är så ful!Var tvungen att tanka innan vi åkte hem. Är alltid lite nervös när jag ska tanka för det är så många knappar "betala i kassa" knapp och man ska välja "lastbil" eller "personbil"... okej det är tre knappar att hålla reda på men för mig känns det mycket:P

Jag betalade dislet och gick till bilen. La i ettans växeln, tog ner handbromsen, lyfte kopplingen och började gasa lite smått och bilen flyttar sig inte en millimeter! Nej, tänkte jag, har bilen gått sönder nu? Jag såg telefonsamtal till pappa och brorsan Daniel och fläng hit och dit... men så tittar jag omkring i bilen... känner färgen stiga i ansiktet, vrider sen om nyckeln, startar bilen... det gick bättre då:P


Tur att pappa inte var med, för då hade han nog inte släppt ut mig på vägen, haha^^

//Emma.

Muskontroll!

Muskontroll... kanske ett dåligt ordval... Men det är precis musen vi ska kolla! Alltså datamusen.
Visste du att man ska kolla datamusen en gång i halvåret? Den ställer nämligen om sig så att den inte går dit man egentligen vill! För att kontrollera ifall man måste ställa om datamusen så trycker du på bokstaven Ä här nedanför(och det är den bokstaven som är till vänster för dom som inte vet det...) Klicka sedan på Ä och håll kvar medan du i en rak linje drar till bokstaven T (och det är ju då den till höger:P) Klarar du av att dra i en rak linje så är din mus, datamus, helt okej! Väl värt att testa.
Är du dum på riktigt, du går då på allt//Emma.

Polen, musikalen & Hyllningen till MJ!

Nu ÄNKLIGEN kommer de hem från polen! JIPPEEE.. Har saknat dom jättemycket.  de åkte i fredags ungefär kl 11.20. Själv har jag suttit i skolan med mina vänner Tobbe och Tina. Vi har haft skit kul. Vi håller på med en musikal i skolan så vi håller på och tränar på den lite då och då. Sen igår satt vi på lektion när tina sa..

"Tina: Kan vi inte göra en hyllning till Michael jackson på skolavslutningen?
" Sofia: JA!!! Det skulle vara skit coolt, det gör vi. Fast då måste vi ha folk till det.


Så då skrev vi upp namn på vilka som kanske skulle vilja vara med. och vi fråga en del igår och dom sa JA! så vi hade tänkt köra We Are The World och det skulle bara bli SÅ BRA! och sen ett bildspel på Michael jackson när vi sjunger. Så nu är det bara att träna! SMILE!!!

Sofia

PEACE OUT!

Lite pinsamt mitt i Avatar-filmen...

Satt och tittade på Avatar under kvällen. En film jag inte sett tidigare så jag hade stora förväntningar inför den. Den var bra, inte den bästa filmen jag sett. Men den var fin, nej inte fin, den var vacker. Helt klart godkänd, blev inte den där a-ha upplevelsen som jag hade hoppats på. Kan bero på att vi inte hade någon gigantisk bioduk.

Men i slutet av denna film så ringer papsen. Han jobbar just nu och ligger då ute en vecka (kör lastbil.) Han ville prata med mig... "jaha" tänkte jag, "hur många mail ska jag skicka nu då." Haha, för jag ska alltid skicka mail till olika personer han pratat med ang Sofia. Jag har försökt visa honom hur man ska skicka ett mail, men jag har fortfarande inte kunnat lära honom skillnaden mellan en hotmail och en hemsida, haha^^ Du är rolig du paps!^^

Jag tog luren såklart:

"Hej"
"Hej"
"Har du köpt kläder idag?" sa han.
"Öhm... ja det har jag..."
"Det har visst ringt någon ifrån en tidning också."

"Öhm... jo det gjorde det. Hur vet du det?"
Här börjar han låta sådär nöjd:P
"Jo jag har spioner utsatt."

"..."(här försöker mina dammiga kugghjul gå igång och en tanke glider förbi att han kanske har dragit i sig alldeles för mycket djurfoder... det är nämligen det han kör ut.)

Men så var icke fallet, visade det sig. Nope, en arbetskamrat till papsen hade ringt honom, berättat vad jag skrivit och dessutom "klagat" på att jag inte tagit bort Sofias röstinformationen som vi haft till vänster på bloggen, haha.

Oops, säger jag! Pinsamt att jag inte tagit bort den än^^ Men jag undviker att gå in i dom där kodmallarna då det alltid har en förmåga att jävlas med mig! Men nu är det borta i alla fall, så jag hoppas du är nöjd Mattias, annars ska du nog hålla dig borta ifrån Kristinehamn:P

Fick insider information av Linda (syrran) att hennes blivande make Ronny läser vår blogg. Roligt, roligt tycker jag, då har vi alla fall två killar (förlåt, jag ändrar det där till 3, jag glömde Petter, haha) som varit inne på bloggen, hehe^^

Låt mig då citera Borat... "Great success!!"

//Emma.


Shopping^^

Mamsen och jag följde med Linda, min storasyster, och hennes lilla sötis Emil till Karlskoga för de skulle handla. Emil hade i borstat håret idag så det stod åt alla håll och var så söt att han skulle komma undan med vad som helst^^

Hela familjen Olsson verkade vara på shopping humör idag för vi träffade brorsan och hans familj på Maxi också. Tror det var Avatar som lockade:P 99:- tog de för filmen där! Jättebilligt ju, så den hittade ner i kassan den också^^

Såg även på Maxi Tv:n klipp från Nextstar-finalen i lördags. Och jag måste säga "im looking good!"^^ Hehe, jag var med en millisekund. Sofia ser man gråta:D

Inne på Maxi ringde även en journalist från VF (... vad tusan står VF för? Jag tänker på er som inte kommer ifrån Värmland, inte lätt för er och veta vad VF är. Är det Värmlands folkblad? Det är i alla fall en tidning:P) och de ville intervjua mig till en spalt som heter "hallå där", på grund av det jobbet jag fick i måndags. Tillslut, käften bara gick, jag kan inte säga vad jag sa, haha. Frågade mig saker om hur jag ska gå till väga och grejer och jag bara "Öhm..öhm..." haha, svårt, för jag menar jag är ju inte så insatt i det själv än ju!

Blev en tripp till HM och Lindex. Jag är en mardröm att shoppa med då jag aldrig hittar något och när jag väl hittar något så är jag för snål för att köpa det! Och tänker "behöver jag verkligen detta" för i 9 fall av 10 så behöver man ju inte grejerna egentligen. Men jag hade flyt idag och mina moneysar hade ett lika bra flyt ut ur min plånbok...


Två linnen från HM, ljusrosa och ett vitt, 49,50:-

 

Topp Lindex, ord pris 249:- men det var rea så jag fick den för 99:-^^ Tittat på denna länge, tycker den är så fin!

Detaljerna är ju så fina! Gillar när ärmarna är sådär!

Och en längre skjorta, ord pris 198:-, köpte den dock på rea för 100:- Gillar verkligen denna, Sofia tyckte dock inte att den var så fin (men så brukar hon alltid säga bara för att den inte är hennes^^ sen på måndag så låter den mer i stil med "Hej Emma, min bästaste syster, får jag låna..." Neka inte till det Sofia, i know you biatch!Nu har min shoppingsjäl frid^^

//EmmaJag ska göra läppförstoring!

Eller kanske inte... funderar du på att göra läppförstoring. Think twice! Jag förstår verkligen inte det här...En kommentar någon... när ni slutat stirra vill säga.//Emma.


KRYDDAN..... Som inte gillar att duscha.

Idag duschade jag Kryddan för att hon hade rullat sig i sot eller vad det var. Och jag kan säga att hon INTE gillar att duscha. jag letade nog i 3 minuter efter henne för att hon hade gömt sig någonstans. Men tillslut hittade jag henne... under sängen. hahah.. hon är så rolig ibland.

Några arga bilder när hon stod i badkaret....


Där ser hon lite ledsen ut. STACKARN!!<3

Sofia

PEACE OUT!Marabou Polka-en hit?


Marabou polka, var det någon hit?
Nja, kan väl inte påstå att man hoppade högt av glädje när en ruta slank in i munnen och smaklökarna fick dansa lite. Vad smakar den? Polkagris doppad i choklad. Kan inte säga att den är äcklig, men kan heller inte säga att den är supergod. Den slår ju inte på långa vägar klassikerna marabou mjölkchoklad eller maraboue Schweizer nöt. För den som älskar polkagris så är denna choklad en hjödare
Två mikrofoner av fem möjliga får denna nya Marabou polka av oss."Nothing compares, nothing compares to YOU!!" O, you sweet little thing!Usch, dålig stil Emma!

Ja, usch vilken dålig stil utav mig! Har ju inte berättat att jag fick ett jobb igår! Kommunen har anställt mig under minst 1 månadstid. Ska utreda kulturen i kommunen och ge förslag om vad ungdomarna vill ha att göra. Börjar nu på måndag... är jag ett nervvrak? JA FÖR TUSAN! Skitnervös är jag, var uppe och tackade ja igår, och bara att göra det gjorde att jag inte kunde sova den natten....
Man är ju nervös för att att ska gå åt helskotta. Ska jobba mycket självständigt, det gör mig absolut ingenting utan är van vid det, men tänk om man bara sitter där och liksom "Daaaa, vad ska jag göra nu?!" Man är ju trots allt bara en simpel servitris ifrån början... Känner mig lite som bonden som fått en inbjudan till slottet.Ta det här gånger 2000, så kommer jag att känna mig på söndag och måndagmorgon!

//Emma.


Har IcaStig bytt karriär?!

Haha, förlåt... men det här är så weird att det är roligt, haha. Tryck på bilden och stretcha IcaStig! Jag vet, hur konstigt som helst!:P

 

//Emma.


Nya leggings

Köpte legging idag! Aldrig tidigare haft dessa som mer är som en tunn byxa. Blev så sugen på ett par när Sofia köpte sina härom dagen. Dessa kommer ifrån Lindex, 199:-

 

Tyckte detaljerna på knäna och upp mot låret var så fina.

 

Vad tycker ni? I love them^^

 

//Emma.Visste du att...


Visste du att...
 
*
Elefanter är det enda djuret som inte kan hoppa?
* Kvinnor blinkar nästan dubbelt så mycket som män?
* Det är fysiskt omöjligt att slicka på din armbåge?
* Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa men inte nedför?
* Endast en person av 2 miljarder kommer att leva till 116 års ålder?
* En snigel kan sova i 3 mån?
*
En struts öga är större än dess hjärna?
* Typewriter är det längsta ord som kan skrivas med tangenterna i en rad på tangentbordet?
* En krokodil inte kan räcka ut tungan?
* Fjärilar smakar med fötterna?
* 100 personer dör årligen till följd av att ha satt en kulspetspenna i halsen?
*
9/10 prövar om det går att slicka sig på armbågen när de läser det här..


Å, nej!! You keep away from me, you evil things! Kankse bäst att gömma pennorna här hemma... Sofia är ju klumpigare än en elefant i en porslinsaffär... Förlåt Sofia, men det är bara fakta!//Emma.


The messengers-Skräckfilm!

Idag kollade jag på en film som heter The Messengers som är en riktig SKRÄCKFILM!
Och det handlar om en tjej som heter Jess som spelas av Kirsten Stewart som är med i Twilight. Och hennes familj flyttar till ett gammalt hus för att starta om på nytt efter en bilolycka som fick hennes bror Ben att sluta prata. Och hennes bror börjar se konstiga saker och även hon. Hon försöker desperat få sin familj flytta därifrån men dom lyssnar inte. Medan hennes föräldrar tror att hon har blivit sinnessjuk försöker Jess varna sin omgivning för den makabra hemlighet som platsen ruvar på.

Bilder från filmen...Lite läskigt va??? Jag höll på att dö när jag såg den. haha!VÄRT ATT SE DEN!

Sofia

PEACE OUT!

Nextstar-final!

Det blev en tidig dag, 04:00 gick klockalarmet på och det var hår och smink som skulle ordnas. Sedan bar det av till Stockholm och Ica´s huvudkontor i Solna!

 

Vi hamnade på coffee house det första vi gjorde...^^

På tio röda pallar satt finalistera sedan och väntade på att få sjunga. Två uppträdande gjordes under dagen.


Se lite av Ica´s huvudkontor och Sofias framträdande här!

Sen blev det skivsignering på löpandeband!

Peace Yall!

Nämen! Vem tittade förbi om inte Lasse Holm himself!

Och där sitter Zara Larsson i den svarta tröjan... Spenderade mycket tid omkring varandra under Talang -08 då både Sofia och Zara deltog. Zara blev ju vinnaren. Men tror ni att hon eller någon i hennes familj kom och hälsade... Nej, det var de för stora för. De hittade alltid något väldigt intressant att titta på när vi passerade varandra... Så var det i alla fall inte i Nextstar! Alla var ju supergulliga!^^

Sofia.

Jonna Torstensson, finalist 9.

Mikaela Hansén, finalist 10.

 

Victor Fritz- Crone, finalist 3. Det blev några suckar ifrån tjejerna när han spelade tror jag... I will not tell you any names!:P

 

Jim Stefànsson, finalist 7, och den andra av två killar i finalen! Hör jag minsann inte några suckar här också^^

 

Men vem vann nu Nextstar 2010?... Ta reda på det här! Psst... Mojje kanske tittar förbi^^

 

Ett fint diplom fick dom allesammans!

Hehe, lite gott fick man ta med sig hem^^ 9 chipspåsar, 3 chokladkakor, 1 Twistpåse, påsar med ekologiskkaffe (tråkigt att ingen av Sofia och jag dricker kaffe...) 5 påsar badsalt och säkert 70 prova-på Date, den nyaste, blev det! Det räcker med att jag tittar på det där så känner jag magvärken...Det var en superrolig final, där ingen gick därifrån med annat än ett leende på läpparna! Glädjen för vinnaren skull var helt otrolig! Alla kände sig som vinnare, och det var dom också!

 

//Emma.


Idag är jag...

...lite seg! Igår var det final i Nextstar, uppe vid 04:00 för att fixa Sofias smink och hår. Klockan 11 drog det igång på Ica´s huvudkontor i Solna. Två uppträdande var det för finalisterna och vem vinnaren blev vet vi ju nu, hehe^^ Och det kommer ni också få veta... så fort Sofia har vaknat så att jag kan gå och göra i ordning allt jag filmade!:P Har en känsla av att hon kommer sova gott en bra stund till. Mycket nerver och känslor som släppt.
Men kolla in bloggen lite senare. Bjuder på några kända ansikten i alla fall, och alla underbara finalister i Nextstar^^


//Emma.

Final i Nextstar

 

 

 

Vi är nu i Stockholm för Nextstar-finalen!


Dansande robotar


Man kan inte bli annat än imponerad när man ser dessa Japanska robotar dansa. Se hur smidiga de är, trots att det bara är metall! Helt otroligt. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka, vad händer när de blir smartare än oss...?

//Emma.

Soft grass- MUS

Jag lovade ju att lägga upp en bild när ögonskuggan från Make up store som jag fick igår, soft grass, testades på ögonlocken, och här är bilden! Tyvärr blev det lite suddigt, men ni kan ju se hur fint den skimmrar!^^ Jättefin är den.

 

En ljusgrön som skrimmrar lite i blått. En otroligt härlig nyans.

//Emma.


Nu blir jag besviken på dig, Karlskoga!

Igår var papsen, mamsen och jag och handlade kläder åt Sofia. Imorgon är det Nextstarfinal så vi kommer dra till Stockholm i morgon! Och lite nya kläder är ju alltid roligt att få, hehe. Först åkte vi till Karlskoga, men ni vet, i Karlskoga hittar man aldrig det man vill ha^^ Men ni har ju ett bra Maxi i alla fall! Trösta er med det:P

Blev en ursnygg tunika från Gina Tricot. Vet ej vad den kostade, jag haffade, mamsen godkände och papsen öppnade plånboken. Precis så som det ska vara!

Blev även ett par leggings och örhängen från Gina Tricot. Bältet inhandlade för ett tag sen, tror det kommer ifrån Lindex.

 

Örhängena kostade 89:-. Ha! Där ser ni, jag har lite koll i alla fall;P Men visst är de snygga! De är faktiskt rätt stora, mycket större än en 5 krona. Me like^^

Som tur var så gillade Sofia alltihop! Hon brukar i vanliga fall vara...öhm... kräsen^^

//Emma.


Det coolaste gänget

Det kändes lite som sista natten med gänget igår. Var på middag med världens härligaste grupp människor! Jag har ett crew-gäng som hjälper pappa och mig då vi anordnar våra festivaler. Den här gruppen var med första gången vi anordnade en festival, vilket var för tre år sedan, och det känns kul att vi även får avsluta den här festivalepoken i våra liv tillsammans^^ Usch, nu lät jag som Allan Edgar Poe, deprimerande... Vi har fått några välkomna tillskott i vår grupp detta år och de passade in som handen i handsken!

Jag tror inte att jag har så kul som när vi allihop träffas och jag hoppas att det är ömsesidigt! Vi trivs väldigt bra tillsammans och vi är sjutusan så bra på att arrangera festivaler! Det är så kul med denna grupp, de kommer med egna idéer. Jag tar inte hjälp av dom för att arrangera festivalerna, utan vi arrangerar festivalerna tillsammans.

Däremot är det jag som får hålla ihop hela gruppen så att man får lite struktur i det hela:P, och det gör att eftersom jag pratar så mycket när vi träffs så slutar det alltid med att när redån går ner över våra festivaler så låter jag som en crackhora. Jag är så hes! De som träffar mig för första gången då måste ju tänkta "Gud så den där super... Måste vara de här Värmländska skogarna.."


Den här bilden har jag faktiskt inte sett förrän nu^^ En del av crew-gänget! (Fråga mig inte varför jag flinar som en idiot... Det var nog mer "ta det där jäkla kortet någon gång!")

En del av oss ser lite halvdöda ut... men det beror helt på grund av att några av oss är sminkade^^ Jag sa att några av oss var sminkade...:P

Usch vad vi är duktiga^^ Broadway släng dig i väggen?:P

//Emma.

 Make up store- ögonskugga- Soft grass

Idag fick jag hem ett traderaköp! Nämligen en lösögonskugga från Make up store. Skuggan heter "Soft grass", en skimmrande skugga, påminner om skiftningarna i fiskfjäll. Har aldrig testat ögonskuggor från make up store förut, enda produkten jag har därifrån är en vit cake eyeliner, så jag var bra spänd på att se resultatet.Nu ser det här ut som knark, men det är det inte ser du! För att få ögonskuggan att sitta, vilket gäller för alla lösa ögonsuggor och pigment, så måste man först lägga på primer eller eyeprimer innan skuggan. Annars kommer den inte att sitta kvar.


Här ser ni hur man på ett kick ser ut som en sjöjungfru^^ Skimmrar otroligt fint, har inte provat den på ögonlocken ännu, men jag ska visa er det så fort det bara går.

Vad tycker du om make up stores produkter? Tipsa gärna om läckra skuggor som du har!

Nu brinner det lite i baken här nu, för jag ska på middag med mitt crewgäng som tack för deras hjälp under kulturfestivalen som vi hade i mars. Något kommunen står för, that we like! Tjohoooo!

Stressa inte upp er nu! Jag kommer snart tillbaka;D

//Emma.


Studenmössan HAR KOMMIT!

Äntligen har min brors studentmössa kommit. Han hade väntat länge på den.
Han testade den direkt när han kom hem han sa...


 Jonas: "jag ser förjävlig ut!" 
 
 Sofia:" hahahha.... ja lite, hahaa"!


Så kan det bli. Men det possitiva var ju att den var iallfall fin kanske såg den ut som en kapten mössa men det går väl.. Jag ser fram imot när jag ska ha min studentmössa, hoppas att den inte ser förjävlig ut! hahaha... 
Vad tyckte ni om mössan?

Sofia


PEACE OUT!Sofias helg med Nextstar!

Här kommer filmen från Sofias helg med Nextstar som jag lovat! I lördags spelade hon i Melbystrand medan hon på söndag spelade i Löddeköping.

Öhmm... jag vill bara varna er för Sofias bristande kunskaper att kunna filma ordentligt.. hon har filmat början och... ni kommer märka när någon annan tagit över kameran om jag säger så! Enjoy!:P

//Emma.


Vårat nya lilla Maxi?

Idag var det premiär för det nya Maxi Stormarknad i Karlskoga. Och självklart var vi där för att stila vår abstinens nu när vårt eget Maxi har rasat! Kanske såg ni det på nyheterna för cirka 2 månader sen?
Ögonen på mamsen och papsen när de fick knalla omkring därinne glittrade som diamanter. De trivdes, minst sagt. Personligen så tyckte jag att de var trevligt att få se varorna som vi hade innan vårt Maxi rasade, för let´s face it, Coop´s varor sucks pretty bad!Detta kort blev en aning oklart, togs i allra hast. Det var upp med kameran, klick och sedan snabbt som tusan ner med den i väskan igen. Folk kan ju tror att det inte riktigt står rätt till i hjärnkontoret när man fotar Maxi!

 

Det var säkert 200 personer som väntade förväntansfullt att dörrarna skulle slås upp så att man fick spendera lite moneysar.  De hade sånguppträdande och till och med en securitasvakt! Det ni Stockholmare, Göteborgare, Malmöbor och alla andra storstäder, det går hett till här i Värmland när man till och med måste ha vakter när Maxi öppnar i Karlskoga!

 

Jag tror det var vi och pensionärerna som var ute och handlade idag... Jag hade slalom mellan rullatorerna och kundvagnarna, och när jag till slut hade kommit ut genom kassorna väntade jag mig nästan en OS-medalj, men allt jag fick var en salamikorv...

 

Vårt lilla Maxi här i Kristinehamn. Tänk när man fick knalla omkring här... Sminkavdelningen till vänter precis när man kom in, skoavdelningen tvärtsöver till höger och gick man 10 steg längre fram så fanns klädavdelningen... *snyft*. Det var lyckliga tider det!

 

//Emma.


Visste du att...

... det finns över 500 namngivna fobier? En av de mer sällsyna är dendrofobi där man är rädd för trä.

Då ska man alltså inte ha kalas för den personen här då...

//Emma.

 Närkontakt- The Fourth Kind

I kväll såg vi en film som var så obehaglig att varken Sofia eller jag har hämtat oss än. Sofia går omkring bakom mig som en skrämd hund, och bara några minuter tidigare ägde följande meningar rum:

Sofia- "Tack gode gud för att du ska sitta vid datorn!"
Emma- " Vadåra, så att du ska hinna somna medan jag sitter här?"
Sofia- "Jaaa!!"

Filmen vi såg hette Närkontakt- The Fourth Kind, en Rysare/thriller/sci-fi-film med Milla Jovovich i huvudrollen. Denna film bygger på verkliga händelser, den personen det handlar om, en psykolog vid namn Abigail Tyler, är själv med i filmen där hon i en riktig intervju berättar en historia som hon varit med om. Milla Jovovich spelar Abigail Tyler, fyller i berättelsen och det skiftas mellan den riktiga Abigail och Milla Jovovich då hon tolkar Abigail.
Händelsen äger rum i en liten by i Alaska, där Abigail jobbar som psykolog. Hon finner ett mönster mellan hennes patienter då de upplever samma upplevelser medan de sover. Man får se riktiga videoinspelningar från Abigails patientbesök, får höra riktiga bandinspelningar. Dessa patienter upplever något som inte går att förklara annat än att det inte är mänskligt. Och man får se Abigail hur hon kommer närmare sanningen, en sanning som är oerhört skrämmande!
Det var länge sen, om någonsin, som det känts så obehagligt efter att jag sett en film. Jag vill inte avslöja något i filmen ifall någon av er vill se den, men jag kan i alla fall säga att man blir berörd. En otroligt annorlunda film, känns dumt att säga att den är bra då det bygger helt på verkliga berättelser, och om ni ser filmen så förstår ni vad jag menar.
Det går inte att stötta bort det obehagliga med att tänka att det bara är film, för det är det inte!

Ni måste bara se den här filmen! Jag ryser bara jag ser bilden från trailern!

//Emma.

Nu kan du klä dig som en hamburgare!

Äntligen, äntligen! Så jag har längtat efter att få se ut som en cheeseburgare! Och nu kan jag det! Låt din mun vattnas över denna mumsiga klänning. Den här klänningen är designad för att likna en lyxig cheesehamburgare, och får dig att känna dig sådär... hamburgaktig?


 

//Emma.


Burn... Burn!

Var ute och eldade torrtgräs idag, eller rättare sagt mamsen eldade gräs och papsen och jag kollade på, jag med en kopp te i handen, hehe. Mamsen gjorde inte samma misstag som Sofia och jag gjorde förra året i alla fall, vilket slutade med att vi nästan eldade upp hela gärdet och äppelträdet! Vilket grannen två dagar senare faktiskt gjorde, förutom att vårt äppleträdet blev orört...

Burn Mother ****** burn!

Det är nästan som man vill börja hosta bara man ser bilderna...Kryddan rullade sig som vanligt i något på gärdet... don´t wanna know what! Duschen nästa!!Som sagt... i don´t wanna know...

//Emma.


Nästa nageltrenden?

Kom av en händelse in på bilder på gjordanaglar! Alltid kul att fräscha upp sig med nymålade naglar. Och jag fann en bild på naglar som jag... öhmm... jag saknar ord faktiskt!:P
Nästa nageltrend guys?! Är det bara jag som känner ett visst illamående tränga sig på när jag ser de här...? Ser skitäckliga ut ju, haha.

Låt mig säga såhär, jag vill INTE veta var hon gjort sina naglar!//Emma.My homies are back!

Fordonet är parkerat! The familia is back... jag höll på att skriva "back from the dead" men det stämmer ju inte riktigt, haha. De är tillbaka från Helsingborg rättare sagt:P And me like!
Jag är inte en person som gillar att vara ensam, haha^^ Måste vara ur tråkigt att bo ensam. Jag menar, det måste vara oundvikligt att man till slut börjar prata med sig själv... Vilken konstig dialog det måste bli...

"Emma, ska jag äta lövbiff och bulgursallad idag?"
"Nej, Emma. Jag tycker jag ska äta kyckling och bulgursallad!"

Hmm... a, mycket konstigt...

Det gick i alla fall hur bra som helst för Sofia! 6 framträdande på 2 dagar. Så det var lite att göra! De har filmat lite så jag tänkte lägga upp det inom de närmsta dagarna^^ Tydligen är det någon 2,5 meter lång clown med i bilden också... ska få lite mer klarhet i det tills dess:P


Tillbaka i bushen^^

 

//Emma.


Snart är dom här!

Snart är familjen här! Efter en hel helg ensam så börjar jag känna mig lite... konstig...


Ja, jag sa ju det... konstig... Skönt att de är hemma snart^^

//Emma.


Sminktips!- Ögonbryn.

Har ni tänkt på vilken stor skillnad det blir med målade och icke målade ögonbryn? Det gör en enorm skillnad! Om ni inte har testat, sett er framför spegeln ta en brun ögonskugga som går i samma nyans som era bryn (brynpenna går också bra) och måla från slutet av brynet, alltså vid tinningen cirka och måla er framåt till början av ögonbrynet.
Jag visar er här före och efter bilder på min bryn.


 Före


 Efter

Visst gör det genast ett mjukare intryck! (nu är kameran inte den bästa så det kanske inte syns så bra som jag velat!)
Mina ögonbryn är svarta, och jag använde mig utan en mörkbrun ögonskugga från Isadora. Använd er av endast av bruna nyanser.//Emma.


Jennifer Lopez vann ert hjärta^^


Omröstningen vi hade igår visade att ni föredrog Jennifer Lopez i denna Roland Mauret-klänning! De flesta av er tyckte att Heidi Klum såg allt för mager ut i den där klänningen. och jag håller med^^ 
         23%                                                 Vann med 77%    


//Emma.
               


Video- sminkning Lady Gaga Telephone "köksscen."


Vi visar her hur ni gör sminkningen till Lady Gaga´s Telephone, sminkningen hon har i köksscenen. Kommentera gärna.


//Emma.


Who wore it best?


Rösta! Vem tyckte ni klädde bäst i denna klänning från Roland Mauret? Jennifer Lopez
eller Hedi Klum?Video- Få snygga supermodel lockar!

Ford Models hårstylist Johnny Lavoy visar hur man ska få de där snygga supermodel lockarna, på nästan ingen tid alls! Superläckert.//Emma

Video- Sofia sjunger "Smile."

Sofia sjunger här "Smile" av Nat King Cole. Den här låten har både Sofia och jag som favoritlåt! Älskar den här låten. Texten är så underbart fin, får mig alltid att le.Vad tycker ni om Sofias verison av låten?//Emma.


Vulkanen, en välkommen orsak till hysteri?

Som de flesta nog känner till så har vi en vulkan på Island som spyr ut ett kraftig moln av aska som gör det omöjligt för flygplan att lyfta för tillfället. Hela media är upptagna av detta och man matas nu dag ut och dag in av ledsna resenärer som inte kommer iväg till semestermålet (eller resenärer som inte kan lämna resemålet, usch vad hemskt DET måste vara:P), och allt som kan drabba oss om vi drar i oss utav askmolnet.
Läster på aftonbladet om alla dessa familjer som är instängda av vulkanen, vägar är helt avskurna på grund av vulkanens framfatr, man ser på bilder hur förtvivlade de ser ut. "Vi kommer ingenstans, vi är instängda", säger dom. Men en tanke ploppar upp i min skalle, om inte de kommer därifrån för att de är ingstängda, hur kom då reportarna DIT för att göra artikeln? Dessa "instängda" säger också att hälsomyndigheterna uppmannar folk att använda skyddsmask, "så kanske borde vi skaffa det då" säger dom, ja men då går det alltså att ta sig fram för att skaffa sig det?? Det har varit helikopterevakuering, men de har återvänt till sina hus. Varför göra det om det nu är så illa?!
Man märker ju hur media försöker skappa hysteri kring detta, och man blir så trött på det! Att man inte ska ta detta på allvar, det säger jag inte. Men man märker ju hur media drar på ännu mer. Samma sak var det med den fruktansvärda svininfluensan som skulle döda så många och alla sprang till närmaste spruta för att rädda sitt skinn. Ja, var tog den vägen?
Varför ska media göra allt tusen gånger värre än vad det egentligen är? Tycker de om att skrämma oss?


Jag tycker verkligen synd om alla resenärer som inte kommer iväg på sina resor på grund av vulkanen! Vi får hoppas att askmolnet drar sin kos så fort som möjligt.

Har vulkanen drabbat dig?

//Emma.


Inga spöken ur garderoben...!

Jag slapp besök av spöken ur garderoben och monster under sängen. Trodde det skulle vara mer knäppande och knakanden än vad det var, men tydligen var någon snäll i mot mig inatt och lät mig somna in så sött, så sött. Jag är som sagt ensam hemma hela helgen då Sofia och Co är i Melbystrand där hon ska uppträda med sin finalistlåt i Nextstar "i´d rather go blind." Har ni vägarna förbi Melbystrand mellan 11-16 så hoppa in och säg hej!

Nu är det dags för frukost! Skulle inte klara av dagen utan det.Hur är det med er, äter ni frukost?:D


//Emma.


Me like!

Doiley Dress SEK 795, Traffic People - NELLY.COM


Tyckte den blåfärgen var så otroligt fin! Ser så luftig ut och skulle passa perfekt till  varma sommarkvällar med ett par grymt snygga klackar!

Esther SEK 249, Nelly  Shoes - NELLY.COM 
De här skulle bli supersnyggt till. 249:- Nelly.seVad tycker ni?

//Emma.


Im all alone!

Ja, kära läsare. Nu sitter jag här alldeles ensam i detta tysta, alldeles stilla hus. Mamma, pappa, Jonas och Sofia tog husvagnen tidigare idag och åkte iväg till Melbystrand och kommer inte tillbaka förrän sent på söndag kväll. Sofia ska uppträda i morgon och på söndag, och till dess så är jag alldeles, alldeles ensam... *suck*, Så jag vet inte riktigt vad det blir nu, vad jag ska hitta på, kanske att det bli....Paaartyyyy!Haha, tro det eller ej men jag har aldrig varit hemma ensam förut! Ja vet, vilken synd! Ska bli roligt faktiskt, ska göra fotbad, och ansiktsmasker och grejer, ska bli så kul!^^ Jag är hemma för att jag är hundvakt. Helt ensam är jag inte, min farbror är också här. Men fri från syskon är jag, hehe. Men om jag säger så här, det blir ingen skräckfilm eller något sånt ikväl, hahaha:P


Här är den gamla skönheten. Nej! Inte volvon, jag menar husvagnen... ni volvonissar alltså, aja baja!

 

Sofia hade packat resväskan också, eftersom hon tar in på hotel med resten av Nextstargänget i morgon. Ja... jag tyckte också det var förfärligt fint packat...

 

Sofia lagar mat.. som vanligt, haha. Den människan kan äta hur mycket som helst! No kidding!

 

Pannkaka^^

 


Brukar ni bli lämnade ensamma hemma?:P

//Emma.


NEXT STAR!

Idag åker vi till Mellbystrand för Next Star. Ska sova på hotell med Next Star-gänget, ROLIGT!
Vi ska uppträda på olika ställen för att visa upp oss. På kvällen ska vi ha poolparty!! muahahah...
Så just nu håller jag på med att packa massa grejer som jag ska ha med. Till Mellbystrand tar det typ 6 timmar! Jag kommer vara helt slut när vi kommer fram. =( Men det får man ta.
Tyvärr missar jag Nationella prov i matte, så det var väl inte så bra. Men jag får ta det när jag kommer tillbaka. Nej, nu måste jag dra! Ska packa, SEE YA.Sofia

PEACE OUT!

Maria Montazami har börjat blogga!

 

Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, men jag är så glad att Maria Montazami börjat blogga^^ Jag brukar verkligen inte vilja följa en annan person efter att man sett dom på tv, men Maria är en sån otroligt skön människa. Man vet inte om hon är ironisk, naiv eller bara genomsnäll. Hennes blogg finns på Amelia.se, klicka på bilden för att komma dit direkt.

 


Kommer du följa Maria Montazami´s blogg?

//Emma.


Britney ger ut oretuscherade bilderBritney Spears släpper nu oretuscherade bilder ifrån sin senaste reklamkampanj från Candie. Sångerskan har tröttnat på att se alla dessa perfekta kroppar i tidningar och kampanjer att hon nu slår tillbaka och istället visar ur en kvinnlig kropp egentligen ser ut. Hon vill visa att man ska vara stolt över sin kropp, att varje kropp är unik och inget man ska dölja. Bilden ovan är från det retuschade släppet.

Här kan ni se både retuscherade och oretuscherade bilder från hennes första kampanj från Candie. Till vänster ser ni hur dom gjort om hennes rumpa och tagit bort celluliter, medan till vänster har benen blivit smalare och hudtonen har jämnats ut.

 

På de oretuscherade bilderna ser man blåmärken och hudtonen är ojämn, men det hade tagits bort då bilderna från kampanjen trycktes.


För att protestera mot alla retuscherade bilder släpper hon nu helt oretscherade bilder från hennes senaste kampanj.

Vi får se henne som hon egentligen ser ut. Britney vill att tjejer ska tycka om sina kroppar- precis så som hon tycker om sin.

 

Allt retuscheringfusk har på senare tid blivit väldigt uppmärksammat. Att man tar bort finnar och jämnar ut hudtone är standard, men i de oretuscherade bilderna på Britney så har de gjort hennes kropp flera storlekar mindre.
Vi tycker att det är oerhört bra av Britney att gå ut med dessa bilder. Man ska vara stolt över sin kropp och man duger precis som man är. Men tyvärr påverkas många av hur kändisar ser ut, så att dessa bilder nu släppts är verkligen på tiden!
Och det borde Britney verkligen få en eloge för! Go Britney! Vi får nu hoppas att allt fler följer hennes exempel.

 

Vad tycker ni? Var det bra av Britney att ge ut oretuscherade bilder från hennes senaste kampanj?


//Emma.

Källa

Nu blir jag besviken på dig, IKEA!

Man kan nog säga att jag blir rätt så förvånad när jag skulle plocka fram lite kläder ur min byrålåda. För det är ju knappast varje dag man får själva luckan i handen!

Där stod jag med byrålådsluckan i handen och blinkade så där dumt medan kugghjulen gjorde sig beredda att snurra. Den var trasig!

Först blev jag lite smått irriterad på IKEA, eftersom det var där vi köpt den, men sakta, sakta kommer en ny tanke och trängde sig på...nämligen att det var JAG som plockade ihop byrån!


Men det var faktiskt inte jag som missat något (tro det eller ej men jag är faktiskt väldigt händig^^ Vem hjälpte pappa att byta kök? Jag! Vem byte tak med pappa? Jag! Vem har hjälp till att bygga ett hus? Jag! Vem har lagt isolering i det nybyggda huset? JAG!:P), utan det var de där små lurriga snurrskruvarna som snurrat upp sig, de rackarna!

 


Men det var snabbt fixat med en skruvmejsel!

Jag har skruvat ihop byrån, för jag har skruvat ihop byrån, för jag har skruvat ihop BYRÅN!! Vy fan vad jag är bra, Hej!:D

 

 

Köpt något som gått sönder efter bara några veckor?

//Emma.

 


 

A town near you!

God förmiddag allesammans! Ännu en solig dag här i Värmland^^ Underbart!

Som ni kan läsa av rubriken så kommer familjen Olsson i helgen kanske vara i en stad nära dig! Nextstargänget där Sofia är en av de tio finalisterna kommer att på Lördag uppträda på Maxi Stormarknad i Mellbystrand, samt på söndag i Löddeköping! Så kom dit och titta vet jag! Mellan 11-16 händer det grejer, så missa för guds skull inte det.

Kanske vi ses!!:PBe there!:D

//Emma.


Video- Sofia sjunger Free falling "vinnande" låt!

Vi hade en fråga i ett inlägg vilken låt Sofia skulle sjunga och ladde upp på nätet! Låten Sofia valde var Free falling, och den föreslogs av Nathalie! Tack så mycket allesammans för alla förslag^^ Here it goes!

Vad var det som damp ner i min brevlåda...?

Jo det var pigment ifrån Mac som jag vann på tradera! Muahaha^^ Det är ett prov, jag har aldrig testat pigment från Mac tidigare och ville inte köpa en full produkt ifall jag inte skulle gilla den.
Detta kan använad på kroppen, i håret eller som ögonskugga, och som ögonskugga ska jag använda det som. Nyansen heter "Naval Blue."


Lite svårt att se på bilden, men den är mörkblå och är superfin. Dock måste man tänka på när man använder sådant här pigment att ha primer under. Det är ett måste tycker jag. För den sitter inte fast annars. Pigmentet går även att blötas för att få en mer intensivare färg.

 

 

Ser ni vilken skillnad! Den översta linjen är med primer och den längst ner som kanppt syns är utan. Enorm skillnad.

Har ni testat pigment? Vad tycker ni i så fall om det?

//Emma.


Sminkvisningen i går var så kul!^^

Jag var i går på sminkvisning i Örobro, tillsammans med min svägerska. Mary-Kay var dom som stod för visningen och jag hade grymt kul!
Min svägerska, som säljer Mary-Kay produkter, tyckte det var lite tråkigt för mig då hon inte fått hem några sminkprodukter som jag kunde testa när vi var där! Men shit the same, säger jag. Jag var bland en massa smink! Jag var i himmelriket! Muahaha:D

Nu ska jag göra mig i ordning och dra till stan med mamsen! Det är ett sådant härligt väder idag också! Jippi!!!


Så här blev dagens hår och make up! Som ni ser nedsläppt hår och mycket enkel sminkning.

//Emma.


Jag i Talang 2008!Här är två klipp när jag var med i talang, när jag sjöng med mitt storband. Vi kom ända till final, men vann tyvärr inte. =(

Jag tänkte lägga ut massa låtar som jag ska sjunga och lägga ut på Youtube. Men jag vet inte vad jag ska sjunga!

Vad tycker NI jag ska sjunga??? Kom med förslag. =)

Sminkkurs i kväll^^

Nu måste jag laga i ordning lite mat för snart ska jag åka till Örebro med min svägerska för jag ska på sminkkurs! Min svägerska säljer Mary-Kay produkter och de har en visning där hon låter mig vara hennes gäst^^ Ska bli så kul, jag är ju trots allt sminktokig... vågar inte visa er min sminklåda, haha. (Åh, shit! En fettig spindel sprang just förbi mig på väggen... vad skall jag göra...? Think Emma, THINK!)

Så nu när jag drar så kommer Sofia ta hand om er, hon har precis kommit hem ifrån skolan och vill nog prata lite med er allesammans. Många har undrat vad hon gjorde i Talang-2008 så kanske ska hon reda ut det för er^^


//Emma.


No more fruit..?

Jaha, då får man inte ha det roliga längre då. Hörde på nyheterna att tydligen är frukt inte så nyttigt trots allt. Jag äter mycket frukt, för att jag tycker det är grymt gott! Det tycker jag verkligen. Dessutom är det bra för kroppen. Finns det något bättre än att göra i ordning en fruktsallad och en kopp te^^
Men allt detta snack om att frukt är onyttigt gör mig smått irriterad. Nu är till och med frukten onyttig! Så om man nu inte ens ska äta frukt, vad ska man då äta? Jag upprepar, vad ska man äta?!
Ganska lustigt ändå, om man går tillbaka i tiden då man gjorde resor över havet på skepp, resor som tog månader och åter månader, då dog folk som flugor på grund av skörbjugg. Vad är det? Skörbjugg drabbar människor som inte får i sig nog med vitaminer, som finns i till exempel frukt. Skörbjugg gör att gomen ruttnar. tänder lossnar vilket gör att man inte kan tugga och få i sin mat, vilket gör att man kan dö. Så vad hade gjort att miljontals människor överlevt? Frukt. Speciellt citroner och apelsiner. Men vad gör VI med dessa viktiga vitamner? Vi stötter bort dom. Nog trodde jag att vi var smartare på 2010-talet... men tydligen inte.
Jag tänker då inte lyssna på detta utan kommer äta min frukt. Hoppas du gör det samma!

//Emma.


Tillbaka till skolan IGEN. NEJ!!!! =(

Just nu är kl 06:17 på morgonen. Jag väntar på att jag ska gå ner och vänta på bussen, nu har skolan börjat!
Jag har just haft påsklov en vecka, HELT UNDERBART! hade tagit det lungt i en vecka och nu är det SKOLAN! =(
Fast ibland kan det vara roligt att vara med kompisar. Måste nu lägga på ett kål för att få bättre betyg. Man ska ju ha bra betyg när man går ut nian snart. Efter nian ska jag gå estet på brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, och jag hoppas verkligen att jag kommer in. HÅLLER TUMMARNA.


ja.... SUCK....

Sofia

PEACE OUT!
Miley Cyrus nya hundvalp!


Vilken liten sötnos!
Gud!! Så söt! Miley Cyrus har köpt en supersöt liten hundvalp.
Man blir nyfiken på vad lilla sötnosen heter!


Sofia

PEACE OUT!

NEJ JAG ÄR INTE GALEN!

Jag satt och pratade med en annan bloggare och hört och häpnad, vi har samma musiksmak! Jag nämnde Bobby Darin som en favorit hos mig, låten "splish splash" hör till favorit låtarna. Det är en låt från 50-talet, och låt mig bara säga att NEJ JAG ÄR INTE GALEN! Haha. Här får ni höra låten ni också:P


Vad tycker ni? Skiljer sig från dagens musik kan man säga!:D

//Emma.


Våren är här för att stanna!

Jag tog några kort under min promenad på morgon, vilket underbart väder det är idag! Våren är här för att stanna. ÄNTLIGEN!!


Jag brukar ha 4 rådjur som hänger efter mig när jag är ute och går men idag fick jag syn på dessa istället.. hehe.//Emma.

Video- Lady Gaga´s sminkning i Telephone.


En Lady Gaga inspirerad sminkning från hennes video "Telephone."
Kommentera gärna och kom med förslag på sminkningar ni vill se:D Ha en toppen lördag allesammans!!


"Jag tar låtar som jag tror du skulle tycka om..."

En låt som jag bara älskar är "Bless the broken road" av Rascal Flatts! Nu visade sig att Sofia hade den låten på sin MP3 och erbjöd sig att ladda över den till min MP3. Gissa att jag blev glad för det! Och så i andra andetaget så säger sofia:

"Jag kan ladda över lite fler låtar också. Jag tar låtar som jag tror du skulle tycka om..."

"Ja, men gör det då" svarade jag, glad för att få några nya bra låtar.


Så, när jag gick ut och gick min promenad i morse och slog på MP3:n för att titta egenom alla låtar hon lagt in.. och... ja, vad det inte låtar som jag skulle tycka om som hon skulle lägga in...?!

Följande låtar finns nu på min MP3:

Michael Jackson- Black or white
Jackson five- Blame it on the boogie
Westlife- Something right
Jackson five- i want you back
Miley Cyrus- party in the USA
Ne-yo- so sick


Inte för att det är dåliga låtar, men låt mig säga så här, Sofia är ett STORT michael Jackson fan. Låtar som jag skulle tycka om hette det...


//Emma.

Fångad av en... damsugare?!


10 största kändishändelser!!!!


Michael Jackson död


Chris Browns misshandel av Rihanna.


Tiger Woods skandalen.Patrik Swayze död.


David Lettermans sexskandal.


Kanye West förstörde Taylor Swifts tacktal på MTV Video Music Awards.


Twilight-filmernas enorma succe!


Brittany Murphy död!


John Travoltas son funnen död på Bahamas.


Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling förlovar sig!Video-Fredagsmys

Förlåt... vi kunde inte låta bli...:P

Vad ska ni göra i helgen?

 

//Emma.

 


Köp från Tradera!

Häromdagen gjorde jag två köp på Tradera! Och nu har jag dom äntligen i min hand. Första gången som jag köpt något på Tradera och två ögonskuggpaletter blev det, den ena från Mac och den andra ifrån Chanel. Så himla nöjd med dom!:D
Macpaletten.


Chanelpaletten.


Har ni gjort några fynd på tradera?Och ja... det är tomt efter Sofia!:P Säg dock inte att jag sagt det^^

//Emma.

Ska vara med Tobbe idag!!!

Halloj!

Gissa vad jag ska göra idag? JAG SKA VARA MED TOBBE!!! roligt roligt roligt!!! =) Varje gång jag har sovit hos han så har vi alltid sagt " Nu är vi uppe HELA natten!". Och typ vid kl 22.00 sover vi. hahaha...

Men inatt ska vi försöka vara uppe. Jag ska ta med spel som vi spela och mycket bra filmer!! Första gången jag var uppe hela natten var när jag typ var 7 år. Och det kan jag säga dig, det var RÄTT så jobbigt tycker ja. för att man höll på och somna hela tiden, men om man har mycket roligt att göra så glömmer man bort att man är trött! BRA VA??? =)


Vänner för alltid!<3
ja.... de är iallafall vänner för alltid. GÖTT DE!

Nya filmer- coming up!


"Clash of the Titans" är en remake på originalfilmen från 1981 och storyn kretsar kring Perseus, spelad av Sam Worthington, som ger sig ut på jakt efter sin älskade Andromeda och för att göra upp med monstret Medusa.


Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers (Miley cyrus) liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skiljde sig och hennes pappa flyttade från New York City till Tybee Island, Georgia. Tre år senare är hon fortfarande arg på sina föräldrar, särskilt hennes far.
En dag så beslutar hennes mamma sig för att det skulle ligga i allas intresse om hon skickade Ronnie tillsammans med hennes yngre bror Jonah till Tybee Island under sommaren, så att hon kan få chansen att få umgås med sin pappa. Ronnies far, som är en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv på Tybee Island. Han är helt fördjupad i sitt arbete att skapa ett konstverk, som kommer att bli mittpunkten i en lokal kyrka. Ronnie lyckas senare hitta något som både hon och hennes pappa har gemensamt - och det är musiken.Den här filmen verkar jättebra!
Twilight killen Robert Pattinson har nu lagt av med vitsminket och satt tänderna i en ny roll. Här spelar han den unge och arge Tyler som är lite på kant med hela världen. Så träffar han Ally, Emilie de Ravin från "Lost", som också har en hel del gamla sår inom sig. De bildar ett snyggt par (och några hinder för att ligga finns inte här). Med finns också Allys pappa, en barsk polis, och Tylers familj - de skilda föräldrarna och lillasystern, som försöker komma över storebroderns självmord. Filmer irrar än hit, än dit och länge undrar man när det riktigt ska ta fart.

Verkar jättebra filmer!!!

Sofia

PEACE OUT!

Få bort frissigheten!

Jag har nämnt denna produkt mot frissighet tidigare. "Healing strenght Nemm plant silk serum" appliceras i håret efter cirka 2 pumpningar (beroende på hur långt hår osv du har), antingen i torrt eller vått hår. Föna och styla som vanligt efteråt.

Då jag har självlockar så blir det att mitt hår blir väldigt frissigt efter att jag duschat! Så mamma köpte denna produkt efter ett frisörbesök, cirka 150 kronor. Och jag är supernöjd! Visar er före och efter bilder, dock gör inte kameran den rättvisa, men ni kan se en lite skillnad, och jag får dessutom mer glans!

 

 

FÖRE

EFTER

 

Flaskan finns att köpa hos frisören eller L´anza.se

 

//Emma.


Vad skulle ni egentligen vilja heta?


HM fälls- modell sjukligt smal

HM har fällts för att ha använt en mycket smal modell i en av sina annonser, och bidrar därmed till en skadlig bild av den kvinnliga kroppen.

"I det här fallet var det avgörande att modellen ser så pass ung ut" säger reklamombudsmannen Elizabeth Trotzig.

En privatperson ska ha anmält annonsen då den visades på Hms hemsida i höstas. Denna reagerade på modellens smalla lår och handleder. Många menar att modellen är sjukligt smal.

Källa: Aftonbladet.
Jag har läst en hel del kommentarer i slutet av artikeln och det är många som är förbannade på hur en smala tjejer inte längre kan visas på annonser och liknande förrän det blir idealskrig i media. Och att om en super size modell skulle synas på en annons så skulle inte ett enda ont ord sägas. Håller ni med? Reagerar ni när ni ser en smal modell, tänker ni "Usch vad smal hon är, varför har de inte större modeller?" Våga säga er åsikt!:D//Emma.

 


It comes and go´s...

Jag har ätit för mycket godis och mat... Man lär sig aldrig... Trots detta så var påskafton väldigt trevlig!:D Min syster och hennes familj kom till oss och vi åt en härlig påskbuffé... och ton med godis!

Min systerson Emil var utklädd till påskkäring. Hade ett grönrutigt förkläde och huckle! Så söt!

Godis i STORA lass...

Påskmust my ass! Det är ju julmusten som klätt ut sig! Shame on you!

Pajen längst in där, den har jag gjort... hehe. Kasslerpaj. Gör jag till både jul och påsk!

Men nog med påskmat och godis! För nu skulle jag vilja säga...

 

Grattis Mamsen på födelsedagen!


 

Hoppas att du får en bra dag!:D Du är bäst!

 

 

//Emma

Video- Påsk hälsning!

Vi ger er här nu en kort påsk hälsning! Hoppas ni får en jättebra påsk allesammans, & vi tackar för alla fina kommentarer vi får av er:D

GLAD PÅSK!

 

//Emma & Sofia


Talang 2010

http://www.lingman.se/wp-content/uploads/2010/01/Talang2010NY2.jpg
Någon som ska se Talang 2010 ikväll. Det ska vi iallafall!
Det är på tv4 kl 20.00. Det ska bli roligt hur de har gjort det, det här året!
Hoppas att det är bra ikväll.Video- Rockig, cateye-look!


En video där jag visar er en rockigare, cateye-look! Sofia är även denna gång min modell:P
Kommentera gärna, och vill ni se en speciell sminkning... ja hojta till bara så får vi se vad vi kan göra:D

//Emma & Sofia
Peace out!

PÅSKLOV!!!!

Nu äntligen har vi Påsklov!!!! GÖTT!! Nu är det bara att ta igen sig. är så trött på skolan just nu, mycket läxer hela tiden. men nu är det lungt ett tag! Hoppas att ni får en trevlig påsk nu under helgen. Det ska jag ha iallafall.

GLAD PÅSK I FÖRSKOTT!! HIHISöta va???

Sofia sjunger "Butterfly." Lurat någon idag?:P


Kom på att jag helt glömt bort att lägga upp Sofias framträdande som hon gjorde på Kulturfestivalen! Hon sjunger "Butterfly", en låt av Miley Cyrus och kompas av vår pappa och bror Jonas. Detta är jättebra! Måste ses!:D


Har ni lurat eller planerar att lura någon idag när det är 1 april och allt?:P

//Emma.