Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

ITALIEN!!

Nu ÄNTLIGEN åker vi till Italien, fast egentligen skulle vi ha åkt imorgon men pappa ville att vi skulle åka idag så vi spar lite tid. Så det har varit fullt upp här hemma med att packa och städa. Är helt slut. Jag kommer att sakna alla här hemma men det kommer att bli sjukt kul att komma ut lite med familjen. Så imorgon är vi nog i Tyskland och sen på Måndag så är vi i Italien, GÖTT DE!!! =)

Måste dra nu! NU ÅKER VI TILL ITALIEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ROM!

//Sofia

PEACE OUT!


Samba Bebis!


HAHA.. Vad söt han var! Han dansa bra iallfall. =)

//Sofia

PEACE OUT!

MICHAEL JACKSON!<3

Jag tänkte kopiera det jag läste på internet om Michael Jackson.

Kungen av pop har tjänat omkring en miljard dollar sedan sin död. Ett år efter att han gick bort är Michael Jacksons ansträngda ekonomi ett minne blott.

Ett år har gått sedan The King Of Pop gick bort, bara veckor före premiären av vad som skulle bli hans comebackturné. Världsstjärnan hade drabbats av hjärtstillestånd efter att ha fått i sig mer mediciner än vad hans kropp klarade av, och avled vid 50 års ålder.

Världen stannade upp för en stund när nyheten om  Michael jackons död kom ut. Twitter och Wikipedia kraschade av överbelastning och Googles ansvariga trodde ett tag att sökmotorn utsatts för en hackerattack när mängder av människor vände sig till nätet för att få veta om dödsbeskedet verkligen kunde vara sant.

Annons:

Därefter följde en tid av sorg. Och en tid av spekulationer. Det diskuterades vilt kring vem som egentligen bar skulden för stjärnans bortgång, vem som skulle få vårdnaden om hans tre barn och huruvida han alls var död - många av artistens fans hävdade att det fanns tydliga indikationer på han i själva verket levde.

Men det var också en tid då Jacksons musik hyllades, spelades och köptes som aldrig förr. Michael Jackson blev 2009 års bäst säljande artist i USA, och över hela världen såldes 31 miljoner Jackson-skivor. Efter sin död har han fått ett maffigt skivkontrakt med Sony Music, och enligt Wikipedia finns planer på att släppa hela tio nya skivor med både tidigare outgivet material och gamla hits. Dessutom planeras bland annat en Las Vegas-show, ett tv-spel och en Broadway-musikal, alla baserade på superstjärnans verk.

Det är big business att dö. Billboard rapporterar att Jacksons dödsbo har fått in någonstans kring en miljard dollar sedan sångarens bortgång. Mycket tack vare ovan nämnda skivkontrakt, men också genom konsertfilmen "This is it", skivförsäljningen, nedladdningen av låtar, ringsignaler och olika licensrättigheter. Michael Jackson ägde dessutom 50 procent av rättigheterna till Beatles musikkatalog.

Jämförelsen med Elvis Presley är ofrånkomlig. Advokaterna John Branca och John McClain, välkända profiler i nöjesbranschen, ansvarar för Jacksons dödsbo och har som mål att hålla den avlidne sångarens karriär vid liv.

– Det är vårt jobb att se till att nya generationer fortsätter att komma i kontakt med Michael, säger Branca enligt AFP.

Det senaste året har skriverierna om Michael Jackson handlat mer om hans musik än på mycket länge.  skvallerrubrikerna om hans otaliga plastikoperationer, hans mystiska hudsjukdom, hans ovanliga husdjur och inte minst de barn han omgav sig med har fått stå tillbaka till förmån för rubriker om hans outplånliga avtryck i musikhistorien.

Andra artister har också under året turats om med att hylla popkungen, genom sin musik eller genom att klä sig som han vid framträdanden. Och dagen efter Michael Jacksons död sade president Obama att han var glad att se att stjärnan blev "ihågkommen främst för den glädje han spred genom sin extraordinära talang som artist".

På midsommarafton, på dagen ett år efter sångarens död, kommer Jacksons närmaste att samlas för en privat minnesceremoni vid Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles-förorten Glendale. Fans kommer att kunna gå in i parken, men tillåts inte besöka det mausoleum där sångarens grav finns.SMILE!<333

//Sofia

PEACE OUT!


MICHAEL JACKSON!!<3

På det här klippet får du se när Michael skrattar som en GALNING! Han kan inte sluta skratta när han gör en intervju. Han är så gullig.


Haha.. man skrattar ju sönder sig själv ju när man kollar på det här =)

//Sofia

PEACE OUT!

MICHAEL JACKSON!!<3

Här är ett klipp när michael jackson gör MOONWALKEN! jag fattar inte hur han gjorde!<3

'
Duktig var han iallfall!

FAMILJEN HÅLLER IHOP!

Här är Michael Jacksons barn och vänner!


De verkar ha roligt!


Paris!


ja... Han verkar ha roligt iallfall! Prince jackson.


Farfar Joe!

Det är skönt att se att de måre bättre! =)

 TILL MINNE AV KUNGEN AV POP!


Hela familjen är samlad för att sjunga Heal The World. 

 
Usher sjöng framför Michael jackson guldkista.
Michael bror sjunger!


Brook Shields håller tal!

TALET..

Michaels barn.


=(


Michaels bror håller tal.


Paris gråter! Säger att hon älskar sin pappa JÄTTEMYCKET.<3

Det var många fans som skriv på en tavla Utanför Staples center!
WE LOVE YOU MICHAEL!


En Michael jackson look-a-like fick fansen att bli helt tokiga!Här kommer ett klipp när fansen gråter!


Sorligt.. =(

//Sofia

PEACE OUT!

MICHAEL JACKSON!!!<3

 
Det är väldigt svårt att glömma den 25 juni 2009 när hela världen stannade upp i shock, vår Michael dog. Våra tankar är med barnen, familjen, vänner och fans runt om i världen. vila i frid älskade Michael, vi kommer alltid att minnas dig som" KING OF POP"!<3

Tänkte skriva lite om han som ni kanske inte visste om han.

Visste du att..
Hans favorit färg: Rött & Svart
Hans favorit videos: Smooth Criminal & Thriller
Hans favorit filmer: Close Encounters Of The Third Kind, Star Wars & E.T
Hans favorit mat: Mexican Mat.
Hans Favorit nummer: Sju
Hans favorit regissör: Steven SpielBerg
Hans favorit plats: Disneyland
Hans favorit parfym: Opium
Hans favorit drink: Orange Gatorade
Hans favorit djur: Chipanz
Och hans favorit låt är "Smile" med Charlie Chaplin, min favorit låt också.


 

Han älskade att skapa musik, tyckte om att skapa det som aldrig tidigare hade gjorts.

Han kunde ge allt för sin musik och till sina fans. Han hade alltid full koll på allting. jag tror helt enkelt att han var den störste entertianern som någonsin levt. Michael jackson hade ett smittande skratt och ett underbart sinne av humor. Jag har aldrig sett någon som honom, och jag betvivlar att jag någonsin kommer att göra det igen. Han visste att han var speciell.

han kunde dansa, sjunga och agera som alla andra, han ville bara göra det bättre.

Så här kommer en lång version av Smooth Criminal "moonwalker", väldigt bra tycker jag!

 


Dom andra klippena finns på Youtube, om du vill kolla på hela filmen.


Här sjunger Michael "Smile". Man blir nästan gråtfärdig när man kollar på det här. VILKEN ARTIST VI HAR FÖRLORAT!!! =(

//Sofia

PEACE OUT!

Det kommer mer sen!

Michael jackson!

Imorgon så är det ett år sen Michael Jackson dog, så nu kommer jag bara att skriva om Michael  imorgon! BARA SÅ NI VET. Så ni kan ju hålla utskick imorgon på våran blogg.


SMILE!<3

//Sofia

PEACE OUT!

En ny ögonskugga.... igen!


Idag köpte Emma en ny ögonskugga. Jag vet inte hur många ögonskuggor hon har men kanske flera hundra.
Den här heter Bridal Rose och den här ska Emma testa på mig sen, ska bli roligt och se hur det blir.


//Sofia

PEACE OUT!


Tråkigt Hemma!!!

För ungefär två veckor sen hade vi skolavslutning och gissa hur tråkigt jag har det här hemma! Man har ingenting att göra, kollat på filmer som jag har sett hundra gånger. Har kollat nu på King Kong fem gånger och Dreamgirls tre gånger och dom andra filmerna miljontals gånger.
Nu på söndag åker vi äntligen till Italien. Det ska bli roligt att komma ut lite. Och nu ska inte bränna upp mig som jag gjorde förra veckan, för det gör jag inte om igen. Det var det värsta jag har varit med om. DET GJORDE SÅ ONT!! haha...
Idag ska jag nog leta efter kläder som jag ska ha med till Italien och tvätta en del men det skulle jag har gjort igår så det blir nog inte idag heller, med vi får se.Dit ska vi.. TILL ROM!! 

//Sofia

PEACE OUT!

 


Im drunk and i need you now...


Den här låten förstår jag mig inte på... speciellt texten. Själva låten är okej, lite country över den. Första gången jag hörde den här låten så höjde jag ögonbrynen och undrade om jag verkligen hört rätt.

"Im drunk and i need ju now." Jag är full och jag behöver dig nu. 


Någon mer som reagerat pån texten?


//Emma.


Var är vi någonstans?

Någon som kan gissa var vi befinner oss här på vår semester 2009?:P Jag kan säga att det är i Italien, men någon som vet var?

 

 

 

Snart ska vi dit igen, muahahah^^

 

 

//Emma.


Försök till Muffinssabotage

Jag bakade muffins igår till syrrans bröllop. Det är ett tag kvar dit men eftersom vi inte kommer vara hemma de veckor som kommer nu så var jag tvungen att göra dom i förväg.

Hemma hos oss Olsson´s så går det inte att lämna någonting ätbart framme för då är det borta snabbare än vinden. Så för att förhindra att alla muffins försvann och ingen "hade någon aning om vart dom tagit vägen" så skrev jag en liten lapp och lade den bredvid mina nybakade muffins.

"Rör ej! Bröllopsmuffins!" Tydligt och klart.

Men min bror Jonas han var inte så förtjust i det här med att inte få smaka så han skrev sin egen lapp...

 

"Det är bara att ta!" Jo, jag tackar jag! Tyvärr hade han och pappa redan hunnit åka iväg (jobbar) innan jag upptäckte lappen. Men jag måste erkänna att jag fick mig ett gott skratt!^^ haha.

 

 

Jag blev så paff att jag faktiskt blev tyst några sekunder, haha:P

 

 

//Emma.


Några tankar kring smink

En regel när det kommer till smink är att antingen bränna allt kruk på ögonen eller läpparna. Har man kraftigt sminkade ögon, då är det bäst att använda ett ljusare läppstift eller glans. Annars blir det lätt att man ser ut som Frankensteins syster:P

Smink tror många är till för att dölja det man inte är nöjd med, men smink är till för att framhäva det som man faktiskt tycker om i sitt ansikte!

Ett tips är att ställa dig framför spegeln och inte se alla skavanker utan istället lägga märke till ögonen som faktiskt inte ser så illa ut, eller kindbenen som andra skulle mörda för.
Framhäv sedan dom! En dels tycks tro att de delar man är nöjd med behöver man inte framhäva, men tänk på att smink drar ögonen till sig och vem vill inte dra ögonen till de finaste delarna i ansiktet?


 

 

//Emma.
Justin Biebers nya video- Somebody to love!


Varsågod alla Bieber-fans:P Hans nya video "Somebody to love."

//Emma.


Äntligen!

Äntligen är det dagen för bröllopet! Och då menar jag äntligen, för då kan pressen sluta tjat om det!:P Men jag ska självklart titta^^ Ska bli kul faktiskt.

 

 

 

Ska du titta?

 

 

 

//Emma.


Jag tror knappt mina ögon...


...Sofia har köpt ännu ett lösnaglarset!! Förstår inte varför hon tror att det kommer gå bättre den här gången..:P

Och vår systerson Emil är här på besök. Och som den Olsson han är så äter han KONSTANT! Och då menar jag KONSTANT! Där ligger till och med Sofia i lä:P
Så när mamma blockerade skafferiet så blev han... öhm... minst sagt lite irriterad:P
//Emma.


Stoppa den här trenden!

Stoppa den här trenden tycker jag! Underkläder ska stanna innanför kläderna och inte utanför:P Får mig att tänka på ett yrke som inte är så respektabelt...

 

 

 

Vad tycker ni om de här trenden att bära BH:n synlig?

 

 

//Emma.


Gamla Minnen På Lågstadiet!

Tänkte lägga ut lite bilder på mig när jag gick på lågstadiet. När man tittar på dom här korterna så saknar man faktiskt dom vännerna man hade. Önskar att man kunde gå tillbaks i tiden.


Jag i rosa tröja! Liten va?

jag i lila jackan!


jag sitter längsbak, jag ser inte så glad ut!


Det här kommer jag ihåg. Jag skulle dansa för klassen!


Linn & jag!


allra längsbort sitter jag!Linn, Cissi & jag!


Hela våran klass!Här ser jag heller inte så glad ut! Ville bara där ifrån! HAHAHA!!jag är en påskkärring! haha...


Cissi & Jag!

//Sofia

PEACE OUT!
Sommaren är inte bara härlig

Sommaren är härlig! Men det är inte allt som är precis så härligt. Som insekterna som ALLTID ska surra kring huvudet eller bara MÅSTE sätta sig på ens rygg när man solar. Men det som nästan är värre än insekter är... de förbaskade rabatterna som måste rensas från allt ogräs!! Finns det något tråkigare?Rensade i rabatterna idag. Förstår inte hur allt det där ogräset fick plats!


Nu ska bara all jord på också. Men det kommer bli fin fint^^(BTW, såg en helt gul spindel i rabatten! Helt gul var den, i samma nyans som smörblommor. Aldrig sett förut... och vill inte se en igen:P)


//Emma.


Barnschampoo gör ditt hår mjukt och glansigtFör att göra håret mjukt och glansigt är barnschampoo bland de bästa alternativen. En av Hollywood stjärnorna som använder barnshampoo flitigt är Reese Witherspoon.


Något du kan tänka dig att testa?


//Emma.


Perez Hilton och Miley Cyrus i bildskandal!


Det var i måndags när Perez la upp en bild på Miley Cyrus på Twitter. Bilden visade hur den unga superstjärnan Perez försökte dessutom få det att se ut som om hon inte hade några
trosor på sig vilket hon faktiskt hade. Så nu är det många som kritiserat Perez för detta foto på Miley Cyrus som fortfarande är minderårig. Vissa går till och med så långt att de anklagar honom för barnpornografibrott. Kanske har Perez lärt sig en läxa.

//Sofia

PEACE OUT!


Jag fick tag i en trots allt!

Tjohoo! Fick tag i en cd-spelare trots allt^^ Gud så bra jag är:P

 

 

//Emma.


Här var det bränt!

I går solade jag för första gången i år. Och för första gången någonsin så började jag inte säsongen med att bränna upp mig. För en gång skull så var jag smart, jag började sola 30 minuter på varje sida och gav mig sen. Och medan jag låg där så försökte jag få Sofia att sola även hon. Eftersom vi ska till Italien om 1,5 vecka cirka så är det inte så lyckat att komma ner dit kritvit, för Sofia är verkligen kritvit. Men nej, hon ville inte sola alls. Punkt slut.

Men så idag kom Linda på besök med Emil och Linda och mamsen började genast steka. Och Sofia, som troligtvis ville vara med i gänget lade sig även hon... Ja... Öhm.. hon följde inte våra råd att gå där ifrån efter en halvtimme... och vad händer då när en kritvit person lägger sig och steker i timmar none stop? Förvandlas till en kräfta såklart!:P


Det ryser i mig bara jag ser det här! Hon har rejält ont nu ska ni veta. Och tror ni hon slutade när hon såg hur röd hon blev? Nej! Hon fortsatte såklart.

 

Först solade hon inte med bikini utan virrade bara upp linnet vilket blev följande resultat:P Jag varnade dig faktiskt Sofia, det gjorde jag, haha.

 

 

 

Måste erkänna att jag tycker synd om henne. Hon kommer få en tuff natt:P

 

 

 

//Emma.


Tröttnat på allt prat om bröllopet


Någon mer än jag som tröttnat på all denna uppståndelsen kring Viktoria och Daniels bröllop?

Ska definitivt se vigseln och kortegen på tv under lördagen, men samtidigt känner man att man skulle vilja strunta i det just på grund av att det är så pådraget!Någon mer som känner så här?Vigseln är klockan 15:25 och kortegen 16:35 på lördag på svt 1 för dom som inte redan visste det^^

//Emma.
 


Vem bar den bäst?


Eva Longoria
     eller       Kim Kardashian?
//Emma.


Ont i hakan

Satan i gatan! Det här kommer låta lite konstigt, men jag solade ryggen igår och idag har jag ont i hakan. Jobbigt för jag stödjer alltid huvudet i handen när jag sitter vid datorn, men nu gör det ont. Aj aj!:P


//Emma.

Glassmonster på besök!


Min bror Daniel och hans familj var nere på besök här tidigare under dagen.
Noel hittade till frysen och glassarna som låg där:P Han är ett riktigt glassmonster!


Och väldigt duktig att göra roliga miner, haha.//Emma.


Vår blogg har fått fnatt...

Vår blogg har fått fnatt... samma inlägg flera gånger. Blogg.se krånglar nu igen. Not good... Har visst varit svårt att kommentera våra inlägg också. Hoppas att det löst sig nu!


//Emma.

Om jag vill ha barn?

Jag satt och skrev med en tjej tidigare och fick helt plötsligt frågan "Vill du ha barn?"

Har fått liknande kommentarer av mina äldre syskon "Är det inte dags för dig att skaffa barn snart?" säger dom och varje gång får jag något panikartat i ögonen. Visst vill man ha barn, inget snack om det. Men varje gång barn förs på tal så inser jag att jag faktiskt själv inte längre är ett barn!

Jag är 22 år och min äldre bror hade då redan ett barn när han var i samma ålder som jag. Ett tredje är på väg. Men är det konstigt att jag inte redan har planerat hur många barn jag ska ha, vad de ska heta och vilken skola de ska gå i?


Jag är mer "jag tar det som det kommer." Varför planera så mycket? Man kan ändå inte planera framtiden, även om
man tror sig kunna det. Bara för att man är tjej måste det då automatiskt bli att man har hela livet planerat in i minst detalj?


Samma sak är det är med bröllop. Min syster gifter sig i sommar och det är nu en massa saker som ska fixas innan dess. Och jag tycker det är så konstigt att en del har planerat hela sina liv för sitt bröllop, för att få sitt drömbröllop som det så fint heter. Jag har inte ens tänkt på mitt bröllop, och Linda tror jag inte heller hade planerat så mycket förutom att det ska vara ett litet bröllop. Dessa personer som är så otroligt besatta av att få ett perfekt bröllop verkar glömma en viktig sak: nämligen den de gifter sig med. Bröllopet verkar viktigare än mannen som står vid ens sida framför prästen, när det är helt tvärtom.


Men en sak är jag helt säker på när det kommer till barn: Jag ska uppfostra mina barn precis så som jag själv blivit uppfostrad^^ Och det menar jag verklig.Haha, förlåt, jag kunde inte låta bli att ta med den här bilden:P//Emma.

Rolig fakta

Nya djurarter kan påträffas på de märkligaste ställen. En ny myr ras hittade man i en krukväxt på sexonde våningen i en tysk kontornsbyggnad.


 

 Jag vill inte ens veta vad som gömmer sig i min krukväxt!

 Har ni hittat något kul i krukväxten? Min bror och hans familj hade en stor gul svamp i en kruka en gång! Såg jätteroligt ut:P


//Emma.


Rolig fakta

Nya djurarter kan påträffas på de märkligaste ställen. En ny myr ras hittade man i en krukväxt på sexonde våningen i en tysk kontornsbyggnad.


 

 Jag vill inte ens veta vad som gömmer sig i min krukväxt!

 Har ni hittat något kul i krukväxten? Min bror och hans familj hade en stor gul svamp i en kruka en gång! Såg jätteroligt ut:P


//Emma.


Lider du av hypokondri?

Hittade den här artikeln om hypodondri på msn.se. Syrran Linda och mamsen är verkligen hypokondriker, men dock inte lika kraftig som det nämns i artikeln att det begränsar deras liv. Absolut inte! Tyckte det var rätt intressant att läsa att dt faktiskt finns människor som verkligen lider av hypokondri.

Allt om hälsoångest
2-3 procent av svenskarna är drabbade av "hälsoångest", eller hypokondri som det heter.
Den som lider av ångestsjukdomen hypokondri är ständigt rädd för att vara, eller bli allvarligt sjuk. Personen upplever ofta kortvarig smärta, ilningar, domningar och yrsel som ett tecken på att hon/han är allvarligt sjuk. Det hjälper inte ens att en läkare intygar att personen är frisk.

– En drabbad person har en så stor upptagenhet med sina symtom att han eller hon har svårt att fullt ut njuta av vardagens vanliga glädjeämnen. Det är inte ovanligt att folk, när det blir som värst, går hem från jobbet. Det blir outhärdligt, säger Erik Hedman, psykolog och expert inom hälsoångest till Aftonbladet.

De flesta människor som tror sig vara hypokondriker inbillar sig oftast. Och de som är hypokondriker vet inte själva att de är sjuka på riktigt. Men de som är drabbade kan till och med stå över semesterveckorna för att det inte finns möjlighet att nå en läkare, eller för att resemålet kanske inte har någon tillgång till internet.

Är du hypokondriker?
Du är ständigt rädd för att vara eller bli allvarligt sjuk.
Du tolkar kortvarig.
Trots att en
Din oro är så stark att den begränsar ditt liv.
Källa: Aftonbladet.se
Lider jag själv av hypokondri? Ja, med handen på hjärtat så lider jag nog lite utav det:P Men inte så att jag ständigt är rädd för att bli allvarligt sjuk. Rädd och rädd, man är ju alltid orolig att man själv eller någon i ens närhet ska drabbas av till exempel cancer eller något såndant allvarligt.


Men som sagt, jag är inte ständigt rädd för att bli sjuk, men mamma har förbjudit mig att se på sjukhus serier som "House":P Då kanske ni förstår hur det ligger till...:P

Lider DU av hypokondri?


//Emma.


Bootylicious - Glee Cast version


Jag lyssnade på den här låten nyss och jag tyckte faktiskt den var JÄTTEBRA!! Lyssnar på den jämt.
Det är väldigt bra version på en sån svår låt. Bra jobbar GLEE!=)

//Sofia


PEACE OUT!


Håret back to normal!


Titta! Håret ser normalt ut!!

Jag kan nu glädja papsen att min hår ser ut som vanligt efter slingolyckan:P
Slingorna blev ju som sagt ...inte som det jag tänkt mig, haha. Långt ifrån.
(Sitter ej naken, har en tubtopp, haha^^)


Så det blev att köpa lite färg igår:P Och vet ni va, jag fick tag i en färg som var exakt likadan som min naturliga hårfärg! Så nu vet jag att mitt hår är kastanjebrunt^^


Härligt att ha mitt hår tillbaka. GREAT SUCCESS AMIGOS!!


Nu ska jag inte slinga mitt hår... på ett tag i alla fall^^ (Sofia, jag ger dig här tillåtelse att dänga till mig i huvudet med någonting hårt om jag ens kommer på tanken att slinga håret. Okej, en deal?)//Emma.


Himmlagott mellanmål^^


Fruktsallad av äpplen och jordgubbar, kan det bli mycket bättre?
//Emma.


Bärbara cd-spelare- gjorda av guld?

Varför ska det vara så svårt att få tag i en billig bärbar cd-spelare? Jag måste ha en bärbar cd-spelare innan vi åker till Italien. Förra året hade jag med mig ljudböcker och det hade varit otroligt tråkigt genom Tyskland om jag inte hade haft något att lyssna på.

Men nu när jag skulle leta reda på cd-spelaren så var den borta! Finns ingenstans.

Har varit inne på tradera och där ligger dom på 300:-, utan frakt och det är jag inte så sugen att slänga ut för att använda den några timmar under en resa. Var även inne och tittade på expert, siba, clas ohlson och elgiganten men där ligger de mellan 600-900 kronor! Vad är dom gjorda av, guld? Man kan få en MP3 billigare! Hade hoppats på att syskonen kunde ha någon som jag kunde få låna, men icke!
Varför var det inte en mp3 jag skulle ha?


Känner ni till någon affär som säljer billiga cd-spelare, hojta gärna till!:P//Emma.


Nära dödenupplevelse...

Nära dödenupplevelse hade jag igår. Skrattade så att jag höll på att dö.

Först hade mamma slingat mitt hår och det blev förjävligt fult. Och jag kunde inget annat göra än och skratta, haha. Så fult blev det!

Sen kommer Sofia in med pannan i bekymrade veck. Hon hade skaffat sig lösnaglar dagen innan, något hon tjatat (TJATAT!) om i evigheter. Personligen tycker jag inte att det är så snyggt med lösnaglar, det ska inte synas att det är oäkta. För vem brukar ha två meter långa naglar, förutom de i Guiness rekordbok!

Så medan jag och mamma veck oss dubbla av skratt över mitt hår så kom som sagt Sofia in i köket."De blev så långa." Mumlade hon.
"Får jag se" sa jag, hade inte sett hur det blev. "Hur blir det när du ska gå på toan då, de är ju verkligen långa?"
Här gick Sofias huvudet snabbt från mamma till mig.
"Ja, hur fan ska jag kunna gå på toan! MAMMA!! Jag vill ha av dom här. Jag måste ju kunna gå på toan!"

Här fick jag min nära dödenupplevelse. Mamma och jag kiknade av skratt och Sofia skrek "Jag vill ha av dom. Jag måste kunna gå på toan. Mamma! Jag vill inte ha dom längre!"

Hade inget som fick bort naglarna hemma, så mamma föreslog ett vattenbad som kanske skulle luckra upp dom.Lägg märke till hennes slokande axlar, haha.

"Och titta på den här!" säger Sofia och visar upp pekfingret vars nagel pekar markant åt höger (Förlåt, här måste jag bara skratta av mig innan jag fortsätter skriva, haha) "Hon sa att den var rak. Men den här är INTE rak, den är skit sned!"Syns inte så tydligt på bilden, men den är verkligen sned, hahaha^^

Så för att korta ner dom lite så hjälper mamma att klippa naglarna. Det flög nagelbitar överallt. Med panikartad blick betraktade jag min tekopp som stod farligt till på andra sidan bordet. Det var farligt nära att landa i koppen några gånger! Och innan de var färdiga hade Sofia nästan fått en nagel i ögat och henne kompis Tobbe hade ringt:
"Hej Tobbe! Mamma klipper mina naglar. De blev för långa. Jag kan inte... göra någonting. Jag ringer dig sen. Hej då!"Och mitt i allt kommer pappa in och ser mitt hår, haha^^ Försökte gömma mig men det gick inte så bra efter som Sofia ropade "Pappa titta på Emmas hår. Pappa, Emmas hår, pappa!" Inte populärt, hahaha.Tror dock att det löste sig för Sofia. Tror ni hon kommer testa lösnaglar igen? Troligen inte:P


//Emma.

Mina inköp på möhippan!^^

Självklart så gjorde även jag några inköp på möhippan! Jag hade redan bestämt mig innan vad jag skulle handla och jag fick i stort sett det jag skulle ha. Great!:D

Läppglans, hårband, handcream (handcream mycket viktigt:P), hudlotion.

Gina tricot! Hade velat ha en t-shirt där det stod "Make up not war" men den fanns inte i min storlekt! De har många fina t-shirts där nu. Borde kollas in!

Ett ord: Italien! Var tvungen att handla en tubtopp för att förhindra en jäkla massa ränder från linnen med band och så vidare. Shorts och tubtopp från HM.

Mitt favorit plagg^^ Jättefin tunika som jag hittade bland rean på HM. Sån otroligt härlig färg, och broderiet är jättefint. Love it!^^ Mycket nöjd med den.

Något jag brukar köpa varje år är ett par ballerina skor:P Mamsen och Linda köpte ett par likadana... Så ser ni tre personer med likadana skor så vet ni nu vilka det är, haha. Brukar inte gå i såna där... vad kallar man dom? Tofflor? badskor? Slip in? Men härligt att ha något lätt i Italien. Köpt på Maxi.

Var tvungen att köpa en ny jacka! Köpt på vera moda. Fick något konstigt på min nästan helt nya jacka, det ser ut som om jag fått bensin eller något på. 5-6 hål finns på ena ärmen.

(Snyft) Jag som verkligen gillade den där jackan. R.I.P

Köpte sen slingfärg! Var sugen på att göra något nytt med risbusken jag har till hår, mamsen och Sofia köpte likadan förpackning så jag tänkte what the hell, let´s go crazy!

Men det skulle jag inte ha tänkt för nu är det den här färgen som smetas i mitt hår det första som blir i morgon bitti:P Tog en färg som låg närmast min naturliga hårfärg. Jag håller tummarna att det inte blir grönt.

Ser ut som en turk i håret. Inget illa menat, men det gör jag. Gömde mig för papsen, han är verkligen anti-tycker- att- vi- ska- fixa-med-håret. Tror han var lite skadeglad dock, haha. För då fick han säga "Men så visste jag ju att det skulle bli":P Och så kommer mamma (som var den som slingade mitt hår) "Men jag trodde du visste att håret skulle bli sådär." Ja visst mamma, självklart vill jag se ut som en turk i håret! Ännu en gång, inget illa menat.

 

Slingade mamma och Sofia... de ser i alla fall normala ut (Hon ser kanske inte så normal ut på bilden, men det blev snyggt sen efter urtvättningen:P)... Typiskt...

 

//Emma:P

 

 


Linda´s Möhippa!!

Igår, lördag, hade vi syrran Linda´s möhippa!! Vad lyckat det blev!:D Tror Linda var supernöjd med dagen. Vi tror inte på den här förnedringsmöhipporna, därför sa vi att vi skulle göra något som vi visste att Linda skulle tycka var kul. Alltså blev det en shoppingdag i Karlstad, som vi stod för. Följt av en middag på en restaurang.

Det blev bara mamsen, Sofia, Åsa och jag som kunde vara med under dagen, resten kunde inte (eller ville inte.) Det var så passande att Linda ändå skulle shoppa den här dagen! Hon skulle ha skor till bröllopet, faktum var att det passade så bra att vi trodde att hon visste om att vi skulle göra den där möhippan. Men hon hade ingen aning! Mamsen, jag, Sofia och Linda åkte till Karlstad runt 11. Linda var lite smått sur på mig för att jag inte varit färdig då hon kommit på morgonen, men det var bara för att det var meningen att jag skulle sega mig så att Åsa redan skulle vara i mitticity när vi kom, det var där vi skulle börja dagen hade Linda planerat.

"Men vad gör Åsa här!" utbrister Linda när vi kom upp ifrån parkeringsplatserna och Åsa drar upp henne på scenen som är där och förklarar att nu minsann är det möhippa!!


Hon blev så paff! "Men jag skulle ju shoppa ju!" säger hon och är helt förvirrad, haha.

Hon fick en t-shirt med "Blivande brud", en tiara och en sån där magdans...grej:P Vet inte vad det kallas haha. Plus shoppingregler som hon fick ha runt halsen!

Har hela Karlstad sett den där bilden så kan jag minsann lägga ut den på bloggen också:P

Och så fick hon ett guldkuvert med moneysar. Här befann hon sig i djup chock^^

Sen var det shoppingdags!! Haha, men stackars Linda kom helt av sig. Visste inte vart hon skulle gå. Men det kom hon över rätt snabbt^^

Hon var ju som sagt på jakt efter skor...

...Och titta vad jag hittade^^ Är dom inte assnygga! Mamsen och Linda tyckte dock det motsatta men me like^^

Hamnade inne på bokhandeln och vad får jag se? De har förolämpat en av mina favoritböcker! Stolthet och fördom och zombies! What the fuck är allt jag kan säga!

Och nu finns Viktoria och Daniel som klippdockor! Ja äntligen! Vad jag har längtat!... eller not! Det blir bara sjukare och sjukare. Vem tusan köper något sånt där!

Lite lunch^^

Öhmm... och sen gick vi in på Indiska... öhm..

... och det märktes att jag var där. Ja ja! Men de förbaskade glasen stod för nära kanten. Snacka om jag fick eld i baken. Jag var bara tvungen att gå och se på en klänning som befann sig i andra ändan av affären:P

Sofia blev lite trött...

...Så vi tog en fika, muahahaha. Och där hade Sofia sönder ett glas, och sedan två minuter senare hade en annan person sönder ett glas vid kassan!

Skopunkten nästa! Fanns inget där dock...

...Inte till Linda i alla fall men Åsa hittade ett par^^ Hon funderade: Ska det bli ett par nya skor och falukorv under hela veckan, eller inga skor och inte falukorv hela veckan, haha. Det fick bli falukorv hela veckan!

Och äntligen hittade Linda sina bröllopsskor!!

Nej, förlåt! Här var dom^^

Sedan bar det av till Ankdammen för en bit mat.

Jag beställde pasta med fläskfilé. Och en cola light. Och till den cola lighten så fick jag en limebit på glaskanten. Och då fick jag en bright idé... "Det här kan man väl klämma i colan väl!" Plupp!

Och skiten hamnade i colan! Kanske inte en så bright idé trots allt:P

Crazy eyes!!

Nog mycket fint här när solen är framme!

En som sagt superdag! Hade hur kul som helst! Hoppas Linda hade det lika roligt, men det vågar jag nästan säga att hon hade^^

Nu är bara frågan...

... var vi ska gömma bevismaterialen... hahaha.

Tack för en trevlig dag tjejer!

 

//Emma.

 

 

 

 

 

 

 


Jonas student i bilder!^^

Vår bror Jonas tog studenten i fredags. Gick ur fordonsprogrammet. Han var så stilig så i kostym och allt, kände knappt igen honom!

Ett sånt här kort är väldigt sällsynt för att vara Jonas. Han står still och han gör inga konstiga miner! Tre år på fordonsprogrammet har gjort han gott:P

"De här kan jag ju inte bära omkring med, de väger ju två ton" mumlade han när han fick alla djur, blommor och... öhm... all vätska till att fukta strupen med:P


Jag som trodde att pojkar blev män på fordonsprogrammet, nog borde väl inte några gossedjur vara något problem för dig Jonas, hehe.

Vad Sofia spanade efter? Ja det är väl inte så svårt att klura ut!!:P

Sen var det ut och åka! I... världens fulaste lastbil! Ja, vi kan i alla fall ge dom en eloge för dagens fulaste åk. Det var så att man snabbt tog kort på åket för att sen snabbt vända ryggen emot så att folk inte skulle få reda på att man faktiskt kände någon som skulle åka på den...:p

För er som inte kan läsa värmländska här kommer översättning "Stora rattar, stora spakar. Eller?" Öhm.. fantasirikt killar. Verkligen...

 

Och dom här ska ut på vägarna... Great! Tala om när de ska ut så att jag kan stanna inne!

Och där åker dom alla iväg till arbetsförmedlingen alldeles runt hörnet:P

 


Grattis igen Jonas!

 

 

//Emma.


Sofia framför "Taking chances" på skolavslutningen 2010!

Sofia framför här "Taking chances" på skolavslutningen och får ta emot sitt slutbetyg. ^^

 

//Emma.


Skolavslutning och studenten!

Då var denna dag till ända, och någon som är glad att den är över är lilla mamsen, haha. Hon har nog känt sig lite stressad över att Sofia skulle sluta nian och Jonas skulle ta studenten.

Sofia och jag fick sovmorgon idag, gick upp klockan 6:P Vanligtvis när Sofias hår och make up ska fixas så får vi gå upp 4. Not nice! Men icke idag alltså.

Hade dock inte fått mycket sömn alls under natten... vaknade 00:40 och var som en duracellkanin! Jättepigg var jag, kunde inte somna om. Låg och vred på mig som en orm i sängen. Har ingen förklaring det detta ovanliga beteende^^

Jag lockade hela Sofias hår, förutom en del längst fram. Sedan fäste jag hälften av håret i en gummisnodd sedan busade jag till resten av håret ovanför knuten och fäste hårnålarna slarvit i knutfästet. Sedan lockade jag håret jag lämnat längst fram och förde fingrarna igenom det för att sedan slarvigt lägga det längst ena sidan och fästa det i knuten.

Gjorde en mycket simpel sminkning i rosa nyanser och svart cream eye liner från Benefit.

Klänningen som hon tillslut valde förra lördagen efter en halvdags letande... Köpt på Lindex 349:-. Skorna köpt på skopunkten 299:-

En långdragen skolavslutning... Varade över en timme. Sofia uppträde med låten "Taking chances." Ljudanläggningen sög, som det alltid gör. Varför fixar dom inte ljudet när de hör att det är så förbaskat dåligt? Fick stående ovationer!^^

Pez och brorsan Noel hade myror i byxorna... eller något betydligt större så som de sprang runt^^ Kusin Emil var inte så dålig han heller... Gjorde så att mamma Linda mot slutet av dagen frustrerat hammrade med en trumpinne på bilratten, hon kunde dock inte låta bli att brista ut i skratt sen, haha^^

Sedan var det snabbt hem så att vi fick lite i magen och så gjorde jag färdigt Jonas studenttårta! En studentmössa blev det. Toppat med Ahlgrensbilar, som fick representera fordon:P Han gick ju ur fordonsprogrammet... smart va! haha. Ah, där ser ni, jag har mina ljusa stunder jag också. Tjohoo! Ack så få, men när de kommer, ja då jädrar är de bra!:D

Och så var det snabba puckar ner till Brogårdsgymnasiet där studenterna släpptes lösa som kor på grönbete. Jonas gick egentligen på Presterudsgymnasium men de släpps också ut här... Det är Presterud, jag behöver inte säga mer:P Brogårdsgymnasiet är faktiskt mitt gamla gymnasium! Så nu vet ni det^^

 

 

Det blev lite tokigt med Jonas skylt... hade skrivit helt fel förkortning på fordonsprogrammet! Blev lite pinsamt där så vi gömde snabbt skylten bakom ryggarna, haha.

 

Tog en massa kort med Lindas kamera på Jonas när han kom ut, men en viss person hade glömt överföringskabeln till datorn så jag kan inte ladda upp dom (hLIoNDsAt) Nämner inga namn:P Så det kommer bilder i morgon!

Och... Öhm... jag plockade fram min gamla studentmössa. Så här sjunger Sofia att hon tagit studenten, har tjatat hela dagen om hur HON skulle stå på vagnarna när de kör runt studenterna och sjunga och skricka. Lugn Sofia, tre år kommer att gå snabbt:P

Man blev lite deprimerad när man plockade fram sin gamla studentmössa (som btw är mycket snyggare än Jonas. Min står det HR3 på och allt:P Viktigt, viktigt:P) Hittade ett champangeglas och en penna i lådan där mössan låg också:D Champangeglaset har jag ingen nytta av men pennan däremot, me like^^//Emma.

Video- Grattis på studenten Jonas!

Vår bror Jonas tar studenten i dag! Grattis, grattis! Och grattis även till dig Sofia som går ur nian^^ Ni växer upp så fort (snyft):P

 

 

 

//Emma & Sofia.


Tårtbottenbakande till studenttårta!

Bakade idag tårtbotten till Jonas studenttårta i morgon. Blev en chokladbotten, muahaha:P

Hittade det här basreceptet som jag tyckte verkade bra!:D


12 bitar.

Ingredienser:

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao


Smör och ströbröd till formen

 

1. Vispa först ägg och socker pösigt och vitt.

2. Blanda de övriga ingredienserna. Inte smöret och ströbrödet till formen såklart:P3. Häll i mjölblandningen i äggsmeten, blanda. Häll det sedan i den bröade formen. Och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30 min.


4. Voila! En tårtbotten med chokladsmak! Låt kakan ligga kvar i 5 min innan du tar av formen och lägger upp den på ett galler.


Kan också göra en botten med vaniljsmak, skippa då bara kakao^^


Hoppas nu att tårtan blir jättegod:D//Emma.


Inköp!

Handlade idag med Syrran och mamsen. Blev en ny mascara och sedan fick jag ett paket som jag skickade efter i fredags från bubbelroom.The Falsies Volum express mascara 99:-

Klänning- Bubbelroom 149:- Satt hur bra som helst! Love it! Dock hade jag trott att den skulle vara mer lila... Men nöjd ändå.//Emma.


Salma Hayek skrämd av orm!

Under en intervju inför en film blir Salma Hayek skrämd av en orm som tittar förbi. Hon blir livrädd!Ljudet brusar (vet ej varför, klippet var så), men bilderna talar ändå för sig själv:P Roligt klipp, haha^^

 

 

//Emma.


Sofia i Talang-08

En Nina undrade om vi inte kunde lägga upp en klipp eller något liknande på Sofia när hon var med i Talang. Det har vi gjort tidigare, men självklart kunde vi göra det igen:D Hoppas ni gillar det:D Sofia var 13 år här.

 

 

//Emma.


Världens högsta slänggunga


Världens högsta slänggunga finns i Köpenhamn, Danmark.
Jag är SÅÅÅ glad att jag inte befinner mig i den... Det ryser i mig.


Någon som skulle våga åka?:P


//Emma.


Svårt Jonas, Svårt.


Jonas lagade mat innan han drog till skolan här vid lunch. det gick inte så bra... han hade svårigheter att värma varmkorven:P Och han hade ingen ANING om hur mycket vatten han skulle ha till makaronerna... Svårt Jonas, svårt.


//Emma.


Jag kom aldrig till Rom...

... i min dröm inatt... Har jag läst alldeles för mycket om Italien och rom? Defenitivt.


Jag ger dig det onda ögat... hur vågade du ge mig mardrömmar sådär:P
//Emma.

:O

Flirt SEK 499, Timeless - NELLY.COM
Nelly.se 499:-


Så...himla...fina:D


//Emma.


Det är bra att ha en lillasyster för att...

Det är bra att ha en lillasyster för att...

1. Jag är äldst. Vilket betyder att hon måste lyssna på mig, muahaha. ... Dock har Sofia missuppfattat det där.. för hon lyssnar aldrig på mig... Konstigt...

2. Jag kan låna hennes kläder! Sofia har köpt en ny avslutningsklänning, mycket fin. Den kommer sitta fint... på mig i sommar^^

3. Jag kan låna hennes skor! Good, good.

4. Hon fungerar som min personliga sminkdocka!:D

5. ... hon är min lillasyster??:P

6. ... här tar listan tvärt slut... Sorry Sofia...;D
//Emma.


My precious!

För 1,5 år sedan åkte jag till Irland som Au-pair. Eftersom de dricker en hel del te där och jag inte gjorde det så sa jag till mig själv att jag ska lära mig dricka te! (Vilket var tur, för de dricker än hel del te där:P) Och jag testade på ett te som heter "Himlagott." Och jag har varit fast sedan dess:P

Om ni skulle vilja ha en hållhacke på mig så ska ni ta mitt te, jag skulle göra vad som helst för att få tillbaka det! haha^^My precious!Vilket är ditt favorit te?


//Emma.


Varför är himlen blå?

Man ligger ute i stolen med solen brännande i ansiktet. Vinden blåser sådär härligt i håret och man tittar sig omkring på all grönska, tänker " Hur tusan kunde det ligga 1,5m snö här för 3 månader sen?" Och så tittar man upp på den klara, underbart blå himlen och som alltid så tänker man (i alla fall jag, haha) "Varför är himlen blå?"
Så det tog jag nu reda på!! Muahaha:P (Exakt... jag har inget liv, haha)När man läser förklaringarna till detta så låter det så förbaskat lätt:
Ljuset bryts ner när det passerar genom atmosfären och de kortaste våglängderna, alltså det blå ljuset, bryts mest.

Och Guys, det finns ett expriment också!:D


Fyll ett dricksglas med vatten och blanda i några droppar mjölk. Helst lättmjölk då det är mindre fettpartiklar i den mjölken.

Lys med en ficklampa genom glaset. Ljusstrålen kommer nu att se blåaktig ut, ser man däremot rakt  in i lampan, genom glaset, verkar strålen orange, nästan som en solnedgång.Däremot kan jag inte riktigt fatta detta expriment... för vad exakt är det som simulerar atmosfären? Mjölken?:P

//Emma.


Kyckling & chaminjongryta på menyn! Mumsfilibaba!:P

Det var jag som lagade middagen idag. Kyckling & champinjongryta med ris och sallad blev det. Så otroligt gott, och jag delar gärna med mig av receptet^^

Till 6 personer:

1kg kycklingfilé
250 g färska champinjoner
1 paprika (valfri färg)
1 Milda mat extra 4 %
Smör till stekning
Dragon, salt & peppar
Eventuellt lite mjölk

Tillbehör:
Ris & sallad.

1. Jag brukar alltid koka kyckligen, tycker det är så slemmigt och svårt att skära rå kyckling. Häll rikligt med vatten i en kastrull, skölj kyckligen och lägg i dom. Låt koka i cirka 30 min. Låt svalna.


2. Skölj champinjoner och paprika. Skär i mindre bitar. Gör även salladen. 

3. koka riset. Brukar ha 4 dl ris och 9 dl vatten till 6 personer.4. Skär kycklingen i mindre bitar. Smaksak hur stora man vill ha dom. Ta sedan fram en stor kastrull, ha i steksmöret och stek kyckligen tillsammans med paprikan och champinjonerna.


5. Häll sedan i Milda mat extra 4 % och låt koka i några minuter. Brukar späda med lite mjölk, men även det är smaksak. Smaka av med salt, peppar & dragon!6. Servera med ris och sallad! Låt smaklökarna dansa:P//Emma.


Bli inspirerad... av Cupcakes!

Vår storasyster gifter sig i sommar och jag har får lov att baka cupcakes, hehe^^ Letade runt lite och fann en sida där det fanns dessa otroligt fina cupcakes. Bli lika inspirerad som jag!

Kolla in den här tjejens sida här!


Tänk om man bara fick trycka i sig en... eller fem utav dom där:P It would make my day! Muahaha:P
Någon som ska baka cupcakes inom en snar framtid nu, haha?:D//Emma.

Otroligt fin håruppsättning till skolavslutning och student!


Måste bara dela med mig av denna video som jag hittade på youtube!! Perfekt för er som vill göra sig extra fin på skolavslutning, student eller kanske till och med bröllop. En otroligt fin uppsättning med lite 50-tals touch.

Letat efter en snygg uppsättning som jag tänkt göra på Sofia på fredag då hon slutar skolan, och nu har jag hittat den^^

Visst är den fin?!//Emma.


Hayden Panettiere- Wake upp call

Kom in på den här videon av Hayden Panettiere (måste erkänna att jag dubbelkolla min stavning av hennes efternamn några gånger, haha. Tänk er att skriva det efternamnet snabbt!) Så fort hon började sjunga så tänkte jag "Fy tusan vad dåligt!!" Men sedan... hon har gått sin egen väg, musikmässigt. Inget pop och grejer. Härligt gung i den... Tycker den är helt okej!

 

 

 

//Emma.


Midsommarafton blir helgdag! ( Och Varför firar vi 6 juni??)

Det är eftermiddag den 6 juni och det slog mig precis att det är Sveriges Nationaldag. Grannen har hissat Svenska flaggan i flaggstången och jag kunde först inte begripa varför. Är jag helt lost? Japp!:D

Och en tanke slog mig igen (hör och häpna!) Och den här tanken får jag alltid när vi firar något: Varför firar vi? Varför firar vi Nationaldagen? Och jag säger: Tack gode Gud för Wikipedia!:P

Fil:Swedish flag with blue sky behind ausschnitt.jpg

Den 6 juni har kallats Gustav Vasas dag, svenska flaggans dag och är nu Sveriges nationaldag. Någon gång under 1800-talet togs den 6 juni fram som en nationell minnesdag. Dagen firades till minne av den 6 juni 1523, då Gustav Vasa utsågs till Sveriges kung. 6 juni har varit helgdag i Sverige sen 2005.


Sedan läser jag följande mening under all info om Nationaldagsfirande på Wikipedia:

"Det har även föreslagits att midsommarafton ska göras till helgdag, eftersom den redan är en väl inarbetad festlighet med bred förankring."


Jasså där ser man! Bra att man ha Wikipedia så att man vet vad som händer i vårt avlånga land^^  Det är inte lätt att bo ute i bushen:P//Emma. 


Rihanna- nybliven rödtott


Rihanna visade upp en ny röd frisyr på sin konsert i Madrid på lördagen. Snaggade på sidorna och bak på huvudet och en stor röd kalufs på toppen!
aa101647128.jpg

a101647128.jpg

Vad tycker ni om Rihannas nya frisyr? Krävs mod att gå ut sådär:PKälla: Perez Hilton

//Emma.


Sofia- Shoppingmonster from HELL!

Var i Karlstad idag. Sofia skulle ha avslutningskläder och brorsan Jonas skulle ha skor till studenten och vardagsskor. Vädret var otroligt vackert, och det var härligt varmt när vi reste hemifrån, alla var på sånt där bra humör.

Sofia var avslappnat klädd i jeans, tunika, en skinjacka, väska och hatt. Som sagt underbart väder också^^
Sedan när vi kom till Mitt i city så förvandlades denna härliga dag till en helvetesdag! Sofia är ett shoppingmonster, FROM HELL!! När Sofia ska ha kläder så är det inte någonting roligt, det är bara en pina.

Hon är min svans, följer vartenda steg jag tar. Jag plockar fram plagg efter plagg, det enda hon behöver göra är att säga ja eller nej. Och så stoppar vi där... ja, det var Sofia som skulle ha kläder men det är jag som ska plocka fram kläderna för det gör hon inte själv:P Alltid samma visa varje gång.

Följande meningar utbytes inne på Kappahl:

"Varför plockar du fram så fula kläder?"
"Det här är vad affärerna har. Det är modet just nu" förklarar jag för femtielfte gången.
"Men det är ju så fult!"
"Men vad vill du ha för något då? Jag har ju ingen aning om vad du vill ha."
"Jag vill ha något snyggt och något som sitter bra."
"Ja, det är ju alltid bra om man hittar något sådant" mumlar jag och visar fram ett plagg som Sofia skakar på huvudet åt.


Någonstans här har mamma, pappa och Jonas försvunnit. De har alltså flytt fältet och lämnat mig kvar själv med Sofia. Inte okej säger jag bara, inte okej!


Såhär höll vi på i en och en halv timme. Men tillslut, da da da dam! Vi gick in på Lindex och där var klänningen! ÄNTLIGEN!!!! Jag hade faktiskt nästan gett upp! Sofia vill dock inte lägga upp en bild på klänningen då hon vill att det ska vara en liten hemlis till skolavslutningen^^


Tack gode Gud så blev det påfyllning i lilla magen. En hungrig Olsson vill du inte stötta på... Trust me!

Ännu en som är en mardröm att shoppa med är Jonas. Han vet inte vad han tycker om, vad han egentligen letar efter eller behöver, har noll koll på vilken storlek han har och han är tvungen att ha de största fötterna of all time!Vi shoppade skor på skopunkten och eftersom Jonas bara skulle ha två par skor så var mamsen och papsen så snälla att Sofia och jag fick dela på ett par (Ville ha samma klackar, och som tur är har vi samma storlek^^ Great!)

Visst är dom fina!^^ Me like big time!

Biltema, me like NOT big time! En fråga till biltema: Varför måste det vara så otroligt svårt att hitta det man ska ha?!! Så otroligt rörigt att man nästan blir galeeeen!

 

 

 

Nu har shoppingmonstret gått i vila. Så nu är det alldeles... stila... (suck)

 

 

 

//Emma.
Musikalpremiär!!

Sofia hade musikalpremiär i torsdags. Det var stenhård träning de sista dagarna och de fick ihop en musikal tillslut, trots att det såg mörkt ut vid några tillfällen... Men vilken musikal det blev! "En helt vanlig jävla musikal" hette den, men nog tycker jag att det var mycket mer än en helt vanlig jävla musikal:P

Kändes lite underligt att sitta och titta på medan andra visar upp vad de tränat på. Annars brukar ju jag ha ett finger med i det hela. Men roligt hade jag! Och Sofia, som hade huvudrollen, sjöng, dansade och agerade så grymt duktigt! Delar av mitt crew-gäng medverkade i musikalen också, och jag måste erkänna att jag kände mig rätt stolt över dom^^


Otroligt snygg början. Syns så tydligt att det är Sofia som står där, haha.Aww, Sofia, Nej förlåt, "Marielle" får sin kärlek tillslut (snyft:P) Så vackert

 

Fem mikrofoner av fem möjliga!!                             Musikalgänget... NI ROCKAR!!!!   //Emma.


Få den perfekta solbrännan

Vill du få en prefekt solbränna under sommaren? Här kommer några bra tips att tänka på!1 Solskyddsfaktor
Regel nummer ett att tänka på när man är ute i solen är att använda solskyddsfaktor. Även andra skydd som solhatt och solglasögon är bra skydd mot kroppen.

2 Peela
Det viktigt att peela huden före solning. Genom peeling försvinner alla döda hudceller och det ger en jämnare och finare bränna som vara längre. Tänk på när du skrubbar att vara försiktig runt områden där huden är känslig, så som armbågar och knän.
100% pure body scrub  sugared Lemon Peel 239:- Bella Luccé South Seas body buff 555:- Eleven.se
3 Motionera
Ökad blodcirkulation i huden ger en friskare solbränna. Genom att röra på sig i solen får man både en jämnare och snyggare solbränna.

4 Återfukta
Fukt till huden är nummer ett till en säker solbränna. Undvik torr hud genom att applicera en fuktgivande bodylotion. Glöm inte också att fukta huden inifrån genom att dricka mycket vatten.

5 Sola sakta
Planera din solning, ligg inte och pressa de första dagarna. Solen är som starkast mellan 11 och 15. Får man en bra grund sitter brännan kvar längre.

6 Solarium
Undvik solarium. Solarium förbereder inte kroppen för solen. Enligt Yale School of Medicine så ökar risken för hudcancer med 55 procent om du solar mer än en gång i månaden.Och sedan ett sommartips från oss Olsson systrar: Ät gott och må gott!!//Emma.

Klipper gräset med faffa

Noel och Martin, mina brorsöner var här i onsdags. Papsen klippte gräsmattan och Noel blev lovad att få åka med. Vilket han fick också och han blev så glad. Med hörlurar på och allt klippte han och faffa gräsmattan^^

 

 

//Emma.


Video- Nextstarhelg i Malmö!


Ett klipp från helgen då Nextstargänget var samlat i Malmö.
Det var grillfest på lördagen och uppträdande på söndag i folkets park i Malmö.
Supertrevlig helg!:D


Nu ska vi på Sofias musikalpremiär!!:D Håller tummarna att det går superbra!


//Emma.
 


Från kungligheter till grosshandlare?

De flesta utav oss måste ha sett dessa produkter som säljs nu på grund av Kronprinsessan Viktoria och Daniel bröllop. Det är allt ifrån cider, kaffe, mazariner, porslin till brickor, grytunderlägg, skärbrädor och blomfrö(!)

Jag tycker det ska bli jättekul att få följa bröllopet framför tv-apparaten den 19 juni, men jag tycker inte att de här produkterna är okej. De försöker tjäna pengar till och med på ett bröllop! Tidningarna löper amok när Laila Bagge och Niclas Whalgren får deras bröllops sponsrat, men är det kungliga bröllopet så mycket bättre då?

För vad har disktrasor, choklad och porslin med det hela att göra? Vem över huvud taget köper något av det! Bilderna på paret på produkterna får det hela att kännas så... Ryssland.

Alla produkter som ingår i Den Officiella Bröllopsserien säljs till förmån för Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse, vars syfte är att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige. Visst det är toppen att pengarna går till det (om det nu hamnar där) men varför göra det i samband med bröllopet?Dåligt tycker jag. Vad tycker ni?


//Emma.

NERVÖS!!!

Gissa vad det är idag? Musikalpremiär!!! Nervös som tusan är jag. För att det är första gången jag gör en musikal och har huvudrollen. Men det kommer nog att gå bra. Kl 13.00 är det för högstadiet och sen kl 18.00 tror jag är för föräldrarna. Jag är mest nervös för när vi ska uppträda för högstadiet för att man känner ju var enda kotte där!
Men man får tänka possitivt. Och snart så är det ju skolavslutingen, SÅ GÖTT!!!
jag har ännu inte valt vad jag ska ha för kläder. Vi ska åka till karlstad tror jag till helgen och kolla lite, hoppas att jag hittar nåt som jag tycker om.
På skolavslutingen ska jag sjunga, (tror jag) Jag hitta en låt igår som jag kunde sjunga. Och det är en Michael jackson låt, men säger inte vilken, muhaha...
Ni får väl gissa!!!

//Sofia

PEACE OUT!

Dress-Me like^^

Jag har letat efter en klänning utan ärmar eller band som jag kan ha när vi åker till Italien om cirka 1 månad. När vi var där senast så märkte man att kläder med ärmar och band inte är så bra::P Sofia märkte det speciellt, när vi kom hem hade hon 4 olika ränder från linnen och bikinin. Så linnen och klänningar utan ärmar och band måste inhandlas för min del! Och då hittade jag denna klänning på bubbelroom.se Så himla fin! Dress of the day på Fredag. Ska högst troligt köpa den^^ Perfekt att ha skolavslutningar också! Trots att jag redan slutat skolan så vill man gärna piffa upp sig lite extra^^

 

Vad tycker ni?:D//Emma.


We´re back från Malmö!!!

Nu är vi tillbaka igen från vår tripp till Malmö och folkets park! Hela Nextstar-gänget var där och uppträdde i samarbete med Röda korset.
Vi träffades redan på lördagen allesamamns. Bodde i stugor och tält slogs upp och vi grillade och hade det så trevligt på kvällen.
Dock frös jag som en gris! Aldrig frusit så mycket på hela vintern som jag gjorde den här helgen! Jag och kyla är som katt och hund, kommer inte överens alls...


Vi hjälptes åt att sätta upp tältet. Det var tur att vi amazonas (olsson familjen) var med, de flesta var lite korta i rocken, haha.


Och medan vi slavade så hade tjejerna + Jim:P ett kärt återseende. Varje gång en ny person ifrån Nextstar finalisterna anlände så var det att hålla för öronen!

Hela gänget samlat!


Här trivdes Sofia... fick fnissa av sig lite.

Morgonen efter... här var det livat... Frukosten skulle börja 9. Vi var först på plats... och det betyder att vi fick städa:P

Vad Sofia gör här? I don´t know man!Sofia sminkad och klar!!


Fick en dansstudio som loge + ett rum en trappa ner. Där jag och resten av familjen satt då det drog kallt som f**!

Soundcheck på folkets park scenen. Sofia framförde "Smile" av Nat King Cole och " Taking chances" av Celine Dion.


Showtime!


Sofia var så duktig, förstår inte hur hon kunde sjunga i den där kylan! Hon satt två timmar på scenen, det regnade och blåste och sen sjöng hon lika bra som hon alltid gör. Den tjejen kan inte vara mänsklig:P


Lite bilder från helgen, en film kommer lite senare^^


//Emma.


free counters
RSS 2.0