Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Musikaluppvisning för Sofia

Familjerna blev bjudna till Sofias skola för att få lite information. ES1, som är Sofias klass, passade på att visa upp minimusikalen som de gjorde de tre första dagarna i skolan. 9-10 timmar totalt har de lagt ner på musikalen, vars tema var "secondhand." Mycket imponerande! Otroligt att de klarade av att göra något så här bra på så kort tid. 

 

Musikalen handlade om Robin och Batman, och kort och gott så var Robin trött på att vara Batmans sidekick, alltså han kom "secondhand." Och det gillade han inte ser ni, nej det gjorde han icke! Hade ett lyckligt slut dock^^ I Love happy endings^^

 

 

 

 

Ser ni den blonda tjejen längst till höger som är helt klädd i svart, har en skylt som det står "OOOF" på och som dessutom ser lite lost ut? Jepp, det är Sofia! Hehe:P Hon var dansare.

 

 

 

 

 

//Emma.


Rörigt värre på mitt kontor!

Oh, ja, så här rörigt är det mitt i alla idé och synpunkts-lappar som vi samlade ihop under kulturuppropet. Kommunens informatör var inne och tog kort på mig bland detta. Jag avskyr och vara med på kort, men jag fick hålla god min för den goda sakens skull:P

 

 


Tur att det inte är mitt eget kontor jag sitter i, muahahahaha. Nejdå, jag städar såklart efter mig. Kontorsägaren kommer trots allt tillbaka på måndag:P

 

 

 

 


//Emma


Kulturuppropet avklarat- jag andas ut!

Äntligen har jag fått tid att skriva ett inlägg! Vet inte när sist jag gjorde det, känns som evigheter sen. Har varit busy busy med kulturuppropet som var i lördags. Slet som ett djur (alldeles själv nästan hela fredagen tills mamsen och co kom på eftermiddagen, men lördagen var jag pretty much själv.)
Det var scenframträdande, konstutställning, kulturfilm, café och utspridda kulturutövare. Hela dagen gick ut på att kommunens invånare skulle få säga deras idéer för hur kulturen ska se ut i kommunen, för det är vad jag jobbar med, att förstärka kulturen i kommunen.

Det var dåligt med folk dock, men fick bra kritik i tidningarna. Så great success!:P

Broken sticks, finns det några skönare killar!:D Grymma är dom!

Här slet jag som ett djur fredagen och lördagen för att få till det. ... jag... slet... som... ett... DJUR!:P

Brorsan Jonas uppträdde. Hans musik är så otroligt konstnärlig! Han är helt fantastiskt bra!

Sofia uppträdde också med Storfors kyrkokör. Ena låten var "oh happy day" och fan vad de rockade fett! Ganska lustigt egentligen... först när jag köpt den där tröjan som Sofia har på sig så sa hon "Gud vad ful" men hur kommer det sig då att det i stort sett är bara du som använder den då, Sofia?:D

Caféet var en riktig hit! Vill man locka ut Storforsare så annonserar man att man serverar våfflor så får man garanterat napp! Vad härligt det skulle vara om man bara kunde sträcka in handen genom dataskärmen och plocka en utav de där damsugarna... Undrar när någon uppfinner det... Kanske blir det jag!:D Gates, släng dina miljarder i väggen!

 

 

 

Det blev även denna gång att familjen Olsson stod bakom det mesta av evenemanget. Papsen och hans band sköte ljudet, och bra blev det! Olsson Power, hell yeah!!

 

 


//Emma.


Graffiti Nail Top

Jag är grymt sugen på att testa Graffiti Nagellacket ifrån Isadora. Med ett penseldrag får man ett snyggt graffitimönster!

Först applicerar man ett nagellack med valfri färg från Isadora. Vänta sedan i 4 minuter så att färgen torkar ordentligt. Sedan tar man själva graffiti-lacket (den svarta på bilden ovan), skakar den ordentligt innan för att sedan applicera den ovanför färgen man redan lagt. Var noga med att inte dra penseln fram och tillbaka utan försök att göra endast ett penseldrag. Sedan mycket snabbt kommer man få se hur ett unikt graffitimönster bildas! Om man vill kan man toppa med ett genomskinligt nagellack.

69:-/lacket.
Me Like!^^


//Emma.The freak is in the building!

Något väldigt konstigt hände mig när jag var med mina föräldrar och Sofia på Maxi och handlade igår... Det är ganska lustigt att sånahär grejer alltid händer just mig!

Jag hade mina höga klackar från nelly.se. Jag blir 2 meter lång i dom, bokstavligt talat:P Och in på Maxi kommer jag och dagen till ära (eftersom det var fredag och allt) så bar jag en ny klänning som även den kommer från nelly.se.

När vi kommer till fruktdisken så blir det ett sånt tjatter på en tant där ("Tanten" är kanske 58 år eller något.) Hon pratade och gestikulerade med en tjej och de tittade lite då och då på mig. Mor och dotter tänkte jag och fortsatte bort till äpplena och medan jag står och plockar så fortsätter tanten och tjattra och hon börjar till och med att peka på mig!

"Mamma"
sa jag häpet "Hon pekar på mig!"
Mamma börjar tycka att det hela börjar bli mycket lustigt, och jag inser att det inte var mor och dotter som stått och pratat utan att tanten bara börjat prata med en främling om mig!

Min pappa går förbi den där tanten och tror ni inte att hon börjar prata med honom, och säga hur förskräckligt det är att jag har såna höga klackar! Hon fortsätter med att jag är två meter lång och att jag visar ändan (menar på att klänningen var så kort... den slutar på mitten av låren, så jag menar den är inte särskilt kort!) Hon går verkligen på och pappa håller god min och frågar sen om hon inte tyckte att skorna var snygga. Jo, det tyckte hon men de var så höga!

"Ja, jag får väl säga det till henne då" säger pappa "För hon är min dotter." Snacka om att tanten slog igen munnen illa kvickt!

Resten av handlingen gick hon och stirrade på oss och tyckte mina klackar var så förskräckligt höga!:P Det blev pinsamt tillslut och jag kände mig som ett freak, haha.

Jag begriper inte... det är bara ett par klackar... What´s the big deal! Tur för henne att hon inte visste att jag beställt ett par likadana skor till, fast röda, muahahahahaha!:D
//Emma.


Mona och Fredrik har de blivit trummisar?

Satt och tittade på tv:n häromdagen och som vanligt så var det en massa snack om valet den 19 september. Men så dök det upp en ny reklam som jag inte sett förut som fick mig att lyfta rejält på ögonbrynen. I den här reklamen så är Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt teknade figurer med de andra teknade partiledarna omkring sig som hejar på medan Mona och Fredrik river av ett varsitt trumsolo. Och man får då tanken "Vad sjutton har ett trumsolo med valet att göra?!"

Om folk ändå vore så här aktiva när det kommer till de höga bensinpriserna. Suck, det är sorgligt.Funkar inte politiken så kan de ju alltid testa att bli trummis... De tänker i alla fall framåt, de har nu en back-up.

 

 

 

 

 

 

//Emma.


En djup fråga...

Sofia och jag satt i mammas och pappas sovrum och kom in på väldigt djupa frågor, och en av dom löd:


Har hundar ögonbryn?Ja, jag vet, det är otäckt när man blir så här djup, inte bra för psyket...//Emma.

Trucker för en dag

Idag var det Filipstadsmarken, den största marken häromkring där vi bor. Men jag åkte inte dit för jag följde med papsen och kalkade. Jag var en trucker för en dag alltså:P


Det var cirka ett år sen jag var med sist och vi kalkade vid samma sjö som förra året, vädret var det samma och jag till och med åt likadan mat till lunch. Här var det variation!:P


Det här är en kalkningbåt... Öhmm... inget mer att säga, haha.Tobias och Andreas var det som körde båtarna idag.


Kalkspridning var det här! Tjohooo!


Chaufföryrket är ganska sorgligt egentligen... Att spendera så mycket tid i en hytt gör tyvärr att hjärnscellerna förtvinar på stackarna och man måste tillslut rita ut pilar för att de ska förstå vart de ska köra. Ja... det är inte lätt:P


Det var nog något liknande som det här som bolmade ut ur Paris Hiltons bil när hon blev stoppad för att marijuana häromdagen. Om det gömmer sig lite marijuanarök i det här... Aaa, mycket möjligt, mycket möjligt. Jag blir lite fascinerad av slangen, den slingrar sig som en orm över vattnet. Påminner om Loch ness... Japp, håller med er, måste ha dragit in lite kalk. Men förresten! Då var det marijuana ju!:PLille papsen^^ King off the road!


Muahaha, jag fick till och med köra en bit idag! I got the power! 27 ton och fan vad jag är bra! Yeah!
Så nu är det jag som drar iväg med bilen i morgon. Haha, nej då, ni kan vara lugna. Jag stannar hemma^^ Så det blir ingen köttfärspaj med kantareller och champinjoner för er killar!:P


Det märks i alla fall att det är ett sammansvetsat gäng där uppe, papsen, Tobias, Andreas och Andreas som kör Ölmebilen. Nej, det var inte marijuanan där, de heter faktiskt Andreas bägge två:P Jag har faktiskt koll... ibland i alla fall:P//Emma


Illa när brorsonen är coolare än jag...


Hatt, skinnjacka, coola skor och sköna jeans. Det är verkligen illa när brorsonen Martin, som fyller 6 år om cirka tre veckor, har mer stil än vad jag har! Den här killen tar inte på sig vad som helst, ack nej. Han ska vara cool, och han är verkligen cool!


Lilla Philip bara sover och sover... och sover och sover och sover:P//Emma.


Grattis Åsa på 27-årsdagen!!Grattis Åsa på födelsedagen!27 år och nybliven trebarnmamma, du är inte dålig du:DSofia och jag önskar dig en riktigt, riktigt bra dag!!


//Sofia & Emma.


Nu är dom mina!:D

Äntligen kom mitt paket ifrån Nelly.se! Och skorna jag beställde är så fina!


Dom var så fina att jag beställde ett par till, fast röda^^

Det ända negativa med skorna är att jag blir så förskräckligt lång!:P//Emma.


free counters
RSS 2.0