Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Kändisar- retouched

Om ni trodde att kändisarna var födda med den där perfekta hyn, perfekta kroppen eller perfekta what-ever. Så tänk om. De har nämligen något som vi inte har... retouch!:P Och en massa smink!:P


Kate Blanchett


Britney Spears


Megan Fox


Madonna


Beyonce har till och med blivit vit...:P


Jessica Alba


Hmmm.... halva Mariah Carey bara försvann!


Kate Hudson










//Emma.


Dita Von Teese inspiration


















//Emma.


Gwyneth Paltrow föredrar Laura Mercier´s concealer


Det är inte bara jag som tycker att Laura Merciers concealer är helt underbar! Skådespelaren Gwyneth Paltrow avslöjar att hon minsann också föredrag Laura Merciers concealer framför alla andra.


"Perfekt täckning för finnar och mörka ringar" säger skådespelerskan.



Absolut den bästa concealern som jag testat, och den kommer dessutom i två olika nyanser. Vilket är perfekt för att till exempel med den mörkare nyansen slimma näsan genom att lägga concealern på näsvingarna. Den täcker det som man vill täcka och "rinner inte av." En lite dyrare concealer än vad man hittar i vanliga affärer men väl värt pengarna! Behövs inte mycket för att täcka så produkten är mycket dryg.




Vill du ha en egen concealer från Laura Mercier? Finns att beställa på
cdwow.se







//Emma.


Justin Beiber citat


Oj, oj, oj! Härom veckan kunde man läsa i skvallertidningarna att tonårsdrömmen Justin Beiber minsann inte ska lockas ner mellan lakanen förrän på själva bröllopsnatten. Men låt mig då citera Justin Beiber från tidigare i veckan:


"Min mamma har mig under uppsikt och hon är väldigt beskyddande. Tjejerna dyker upp utan några kläder. Jag kan inte ljuga, jag är 16 år, jag hatar det inte. Jag har ingen flickvän."- Justin Beiber.



Bröllopsnatten var det? Yeah right!





//Emma.





Lady Gaga & Cyndi Lauper samarbetar mot Aids



Lady Gaga och 80-tals ikonen Cyndi Lauper ger tillsammans ut en begränsad upplaga av läppstift som de designat genom make-up märket Mac cosmetic.

De två stjärnorna stöder make-up märkets kampanj som går ut på att samla in pengar till företagets Aids fond.




Vilken väljer du? Cyndi´s reddish coral eller Lady Gaga´s Light pink blue?





Andra stjärnor som samarbetat med Mac för deras Aidsfond:




Dita Von Teese

Eve








//Emma.









Ska vi byta?

Du, Olivia Palermo, skulle du vilja byta ditt friska, hälsosamma, bara urläckra hår mot mitt slitna, tråkiga hår som liknar mer än risbuske än något man skulle vilja ha på huvudet? Det är väl ett rättvist byte, tycker du inte det?:P

 

 

 

 

 

//Emma.

 


Full fart!

När mamsen och jag sist var hos en bilförsäljare så såg vi en nyare bil med cab. Och vi tyckte båda två att en sån bil inte skulle vara så dum! ... Men så nämnde vi det för papsen:P En nyare bil med cab finns bara inte i hans värld, haha. När vi nämnde den nyare bilen så blev han sådär tyst innan han sa "Nä, det ska vara en amerikanare. Såna där bilar är inget att ha."

Jag förstår precis vad han menar! Tänk er en Buick, en Mercury eller en Cadillac, det går inte att jämföra... Hela familjen Olsson gillar äldre bilar! Men när man inte vill cruisa så skulle denna inte sitta fel. Jag kan riktigt se mig och mamsen på väg ner till stan för fredagshandlingen:P

 

 

 

Men så hittade jag den här i stället! Så skit i Saaben och ge mig den här i stället! Fasten your set belts mommy, cuz here we go! Lamborghini, me like^^

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Jennifer Anistons No white-diet

Improveme.se berättar hemligheten bakom Jennifer Aniston diet när hon vill slimma sin kropp inför en film eller störra evenemang. Hemligheten heter "No white-diet."

 

 


No white- dieten går ut på att ta bort alla vita livsmedel ur sin kost. Till exempel mjöl, socker, vitt ris och potatis.

Livsmedel som dessa innehåller kolhydrater som ökar insulinproduktionen och du kommer snabbt att bli hungrig igen. Aniston bojkottar även salt, mjölk, bröd och fruktjuice...







Hmm...Vore det inte lättare att säga vad hon FÅR äta...?




//Emma.



Valentine´s day sucks big time!

Såg filmen "Valentine´s day" igår och tyvärr tyckte jag inte att den var något vidare bra. Det var en sån film där man hade höga förväntningar eftersom det i stort sett bara är kända skådespelare med i den.

 

 

 

Men man får känslan av att de har hittat ett manus som de inte vill skrota, och för att få den att funka så har de proppat filmen full av kända skådespelare. Men det fick inte filmen att funka i alla fall.

 

 

 

Man får under hela filmen följa kärlekspar, precis som "Love Actually." Men Love actually har en charm som inte Valentine´s day ens kommer i närheten utav! Replikerna är bättre i Love actually, kärlekshistorierna är bättre, skådespelarna är bättre och det allra viktigaste SKÅDESPELARNA PASSAR IHOP! Det gör de inte i Valentine´s day. Man kan tro att de suttit: "Men släng ihop Aston med Jessica Alba. Det blir kanon! Men vem ska Julia Roberts spela mot då? Dempsey? Nej, ta Cooper vet ja!"

 

 

 

Valentine´s day var en stor besvikelse.


Två mikrofoner av fem möjliga, och inte ett dugg mer!:P

 

 

 

 

Kanske bäst att slå på Love actually så att jag kan skaka av mig det här dåliga amerikanska försöket till romantisk film med brittisk touch.

 

 

 

//Emma.

 

 

 


Robert Pattinson i extensions

Visste ni att Robert Pattinson ifrån början skulle porträttera Edward Cullen som långhårig? Efter att spenderat 8 timmar hos frisören, mässande "Nej" så fick han tillslut ha sitt naturliga svall.

 

 

 

Tror ni han hade blivit en sån stor flickidol om han hade haft extensions? Tror inte jag!

 

 

 

//Emma.


Mando Diao skansen 27/7


Jag har aldrig gillat Mando Diao´s Gloria! Tyckt den var urusel. Men så såg vi Allsång på Skansen igår (Varför måste skansen alltid ha samma folk som är med varje år förresten! Hört talas om variation svt?) när Mando Diao spelade. Och vilket framträdande de gjorde!

Inga sura toner där inte! Sofia kunde sitta och lyssna på de två låtarna de körde utan att behöva gå där ifrån:P Inte vanligt kan jag lova!

Mando Diao- vilket Live band. Har helt ändrat uppfattning om dom!




//Emma.

Allra lägsta betyg för Doves Summer glow!

När jag fyllde år förra veckan så fick jag denna summer glow body lotion från Dove av min bror och hans familj. Jätteglad blev jag, för just en sån här har jag velat testa! Den ger en lätt brun-utan-sol effekt. Jag har testat nu i en vecka och jag måste säga att jag är superbesviken!

 

 

 

För det första så är det svårt att få ut själva krämen ur flaskan. Man får stå och slå ner flaskan som en skogstokig innan man får ut något. Sen har jag märkt att underkläderna blivit en aning bruna... Jag måste ha haft hjärnsläpp för jag kopplade inte alls det till den nya hudkrämen jag fått förrän mamsen (som även hon köpte en sån här efter att jag fått en) nämnde att hon blivit så gul utav den och att det bokstavligen rinner brunt utav henne när hon duschar...

 

 


Så jag gick till botten med det hela... och tror ni inte, ta mig tusan, att vattnet blev alldeles brunt när jag duschade! Och att jag inte märkt det tidigare det begriper jag inte. Var tusan har jag befunnit mig om får undra, bland molnen eller har huvudet blivit helt urkopplad?!:P





Dessutom luktar det konstigt... Nästan bränt av huden. Första gången jag kände doften så trodde jag att jag skulle självantända och gå upp i rök! Jag tänkte "Shit, roligt för mamma och pappa och hitta en askhög efter mig på morgonen!" Eller så trodde jag att jag gjort "En pappa" och kört upp huvudet för långt upp i sänglampan precis så som pappa gjorde vid korvkiosken... Jag säger inte mer än så:P Haha. Jag önskar att jag DÅ varit en fluga på väggen så att jag kunnat se hans nervöst, flackande blick, hahaha.


Det blir Njet Great success för hela slanten i alla fall för Dove!





Så tyvärr så kommer jag inte att använda den här krämen igen... Väldigt besviken.






//Emma.


Mina presenter!<3





I LIKE!! =)


Fina smycken!


Kläder!<3

Tack för alla presenter ännu en gång! Och tack Åsa för Colan och chokladkakan och det fina smycket! <33

//Sofia

PEACE OUT!

Min födelsedag!


ja... då var man 16 år då. Vill tacka alla för dom fina presenterna, blev jättenöjd.=)
På bilden så sätter jag på mig örhängen, dom var fina som tusan. Och sen fick jag den där skjortan och det där linnet jag har på mig.


Och så fick jag blommor av mamsen. <3 jättefina.


kakor... MUMS!!!!


Tårtan Emma gjorde!



Sen fick jag en Michael Jackson väska!!! ÄLSKAR DEN. Sen av mamma fick jag en Michael jackson DVD med bara Michael Jackson videos. muuahahaha....

Tack för en jättefin födelsedag<333

//Sofia

PEACE OUT!

Sofia 16 år!!

Grattis Sofia på 16 årsdagen!!!

 

 

 

Hoppas du får en jättebra dag, och att du inte ångrar attt du inte åkte till Skansken med resten av musikalgänget!:P (Alla som var med i musikalen som hennes skola gjorde i juni fick åka till Skansken idag. Men Sofia var hellre hemma och firade sin födelsedag^^)

 

 

 

Du är nu 16 år vilket betyder att du får börja övningsköra! ... Men gör då mig en tjänst Sofia... hojta till när du ska ut på vägarna så jag kan stanna inne:P

 

 

 

 

Ha en toppen dag kära lillasyster!:D

 

 

 

 

Nu ska jag göra ännu en tårta! Muahahahahahaha:P

 

 

//Emma.

 

 


AJ!!!!



Ok, så här gick det till.
Jag skulle sticka in en hårnål i håret och jag vet inte hur tusan jag gjorde det. Det blev iallafall fel. Just nu har jag jätteont i huvudet. VARFÖR SKA ALLTING HÄNDA MIG!:( HAHA...

//Sofia

PEACE OUT!

Bröllopsdagen!

Nu kan vi alla pusta ut! Lindas bröllop som ägde rum i lördags blev jättebra. Tror Linda och hennes make (konstigt att säga så:P) Ronny var nöjda, och det är det viktigaste såklart.

Allt gick mycket smidigt att ställa i ordning och pyssla och greja. Alla i familjen Olsson (på vår sida. Ronny heter också Olsson i efternamn:P) hjälpte till och eftersom vi är så många så går det fort, haha.

Själv stod jag i köket hela förmidddagen på lördagen och bakade tårtor! Inga katastrofer. Och vad förvånad jag blev att jag klara mig ifrån det! Tårtbakande brukar alltid sluta med att jag svär så det osar och stampar förtvivlat i golvet:P Sedan fick jag äntligen testa på att göra cupcakes! Jag tyckte det var jättegott! Ska inte nämna hur många cupcakes jag faktiskt åt....:P

Otroligt mysig lokal där vi intog middagen. Vi var i en bygdegård med fin utsikt. Dock var det FRUKTANSVÄRT kallt! Jag och kyla kommer inte bra överrens alls. Den här kylan gick rakt igenom en. Linda gick och skratta åt mig för mina läppar blev alldeles blåa och mina händer förvandlades till isklumpar...

Det serverades kallskuret och potatissallad. Urgott var det!

De fick denna bukett av oss. Jag hade varit ute tidigare på morgonen och plockat den i vår trädgård. Jag fick gå igenom mycket för att få den ska de veta!:P Höll på att sticka ihjäl mig på rosorna och blev nästan uppäten av klägg och andra skitjobbiga småkryp.

Jag fick hjälpa Ronny med hans blomma. "Stick mig inte nu bara" sa han med panik i ögonen. Jag menar vadå, litar han inte på mig eller?:P haha. Dålig stil Ronny, dålig stil:P

De var så fina båda två!

Deras son Emil var inte på så bra humör den här dagen, haha.

Här är det vigda paret! Linda valde helt rätt kille, för nu behöver hon inte byta efternamn, haha:P Great succsses!

Alot of presents!

Den presenten de öppnar där var min, muahaha. En jättefin skål. Och mamsens och papsens present visste hon redan vad det var, för det hade hon tagit reda på när vi var i Italien:P Och det visste vi att hon skulle göra, men vi glömde gömma den för henne innan vi reste:P Damn!

Linda var så fin!! Hon hade valt allt så perfekt. Linda ville inte klä ut sig i något som inte var hon och det gjorde hon helt rätt i. Allt var perfekt!

 

Förstår inte hur Åsa, min bror Daniels tjej, orkade hålla igång som hon gjorde hela helgen! Hon är ju höggravid för Guds skull. Hon är verkligen inte dålig hon! Go Åsa, Go åsa!:P

Och den här killen fick sova hos mig under natten! Hur är det möjligt för en person att vrida och vända så mycket på sig? :P Han låg tillslut nere vid mina fötter(!) Hur han kom dit har jag inte den blekaste aning om!

 

 

 

En superrolig helg var det! ... och nu är jag helt slut (pust:P)

 

 

 

//Emma.


Nedräkning inför bröllopet!!

Det är full fart med den sista planeringen för syrrans bröllop i morgon!! Linda har varit virrig hela dagen, det har vi nog allihopa tror jag:P Dagen började med att såga ner björkar till att dekorera logen där vi ska vara. Sedan åkte Linda, mamsen och jag ner till stan för att handla in blommor.

Linda körde ner, men vi kom bara till OK sen fick jag ta över:P Hon var för virrig för att köra! Seriöst! Skojar inte, haha. Hon var inne på OK för att köpa korv (en hungrig Linda är inte att leka med!) Och det slutade med att hon tappar korven inne på OK. Den rullar ned på magen samtidigt som man hör ett långt panikartat "NEEEEJJ!!!" Det var alltså där som jag fick ta över bilkörningen, haha.

Sen åkte vi på eftermiddagen upp till stället där vigseln äger rum. Utomhus ska dom gifta sig. Jättefint tror jag det blir.

Brorsan och hans familj hjälpte också till. Senare kom även papsen och Jonas efter att de slutat jobba.

Den blivande maken (I den röda t-shirten) och Daniel bar ut bänkar till vigseln. Sedan var det en del bord och stolar som vi fick flytta.

Det är i en bygdegård som vi ska vara i... En massa gamla slädar och grejer står i samma byggnad där vi är. Hoppas att dessa får vara ifred nu då även under kvällen:P

Den blivande bruden, hahaha:P You go girl!

Porslin, glas, vinglas, bestik, kaffekoppar... listan är lång!

Som sagt... Jonas kom ju. Och Daniel och Jonas kan inte vara på samma ställe i två minuter förrän de börjar slå varandra eller jämför vem som har mest skägg eller försöker tävla om vem som är mest "man." A, jag vet. Killar!

Daniel har snott Jonas skor... Var det inte stol och bord vi skulle bära? haha.


Och så till den här macho grejen då...

Och Sofia vill ju inte vara sämre... Bra jobbat Sofia! Hur många klarade du? En halv?:P

Nu vet vi ju i alla fall vart de har fått det där ifrån, haha. Självklart skulle pappa visa hur stark han är, haha. Tror han klarade sig bäst dock! Det är krut i lille papsen, haha:P

Linda och Ronny tränande på att gå in under musik.

Men det gick inte så bra tyckte vi så pappa visade hur de skulle göra...

Hahaha.

Hahaha. Förlåt, men det ser för roligt ut, haha. De är väl inte drottningen och kungen heller.

De där två håller nog fortfarande på tror jag...

 

 

 


Så nu har nedräkningen till vigseln börjat. Och jag ska göra vaniljsås till Lindas specialltårta (hon är allergisk mot nästan allt!) innan det blir att slappa i mängder inför i morgon!!

 

 

 

//Emma.


Grenar till Bröllopsbågen!!


Imorgon ska vår syster gifta sig, så vi såga ner massa med trä som vi ska ha till bågen som de ska stå under.


Lilla Emil jagande Kryddan, hon ser lite SCARED ut! haha=)

 
Undra vad jag stod och tänkte på! =)


Sen så fick jag en box med "The Ring 1 och "The Ring two" så nu ska jag dra och kolla på båda filmerna! HA DE GÖTT!

//Sofia

PEACE OUT!

Katie Holmes blir yngre!

Äntligen har Katie Holmes skaffat sig en annan frisyr! Tycker hon har gått ifrån en fräsch ung kvinna till en slarvig gammal tant på senare tiden.


Den korta frisyren har inte passat henne alls.

Nu ser hon ut som 31 istället för 45...



Tycker inte ni att hon passar mycket bättre i den nya frisyren?




//Emma.


Sminktips! Läppstift istället för rouge

Visste du att man inte alls behöver ha ett rouge för att få lite färg på kinderna? Ett läppstift går precis lika bra!

Den färg man väljer till läppar och kinder ska vara i samma färgskala, vilket gör att man kan änvända samma färg till både läpparna och kinderna om man väljer att istället för ett rouge använda ett läppstift.

Jag brukar lägga läppstiftet i två linjer vid den högsta punkten på kindbenet. Och tar sedan fingrarna och lägger ut läppstiftet så som jag vill ha det.

Och resultatet blir jättebra!



Något du skulle kunna testa?




//Emma.


Smärtsamt för Sofia!

Vi har alla i familjen fått oturen att få raka tjocka ögonbryn. För killarna är det väl inget att bry sig om men på oss tjejer så får det oss att se ut lite som en neandertalare...

Som tur är kan man ju forma till sina ögonbryn så som man vill ha dom. Dock har vi lyckats övertala Sofia att inte noppra sina ögonbryn själv, fast att hon velat det väldigt länge nu... De får henne att se så sur ut säger hon. Så idag kom jag to the rescue! (Efter att jag fått mamis tillåtelse först såklart:P För då är det inte bara mitt fel om det blir fel eftersom hon godkände det, muahaha)

Något man ska tänka på när man ska noppra sina ögonbryn är att mäta upp början, slutet och var den högsta punkten på brynet är. Det gör man lättast med en sminkborste.

Lägg borsten vid näsvingen och lägg den sedan nedanför ögonvrån. Man kan nu se att brynet ska sluta där borsten ligger!


För att veta var brynet ska "börja" lägger man ännu en gång vid näsvingen och lägger borsten rakt upp längst näsryggen. Allt hår som ligger på vänstra sidan av borsten ska noppras bort!

För att se var den högsta punkten ska vara lägg borsten mot näsvingen, och tvärs över ögats pupill och upp på brynet. Där ska alltså den högsta punkten på brynet vara.


Men Sofia hade inte räknat med att det skulle göra ont att forma till ögonbrynen...:P

 


Killarna ska bara veta vad tjejer får lida pin för alla skönhetsknep, haha.



Stackars liten, hon satt och skrek, vred sig som en orm på stolen för att sen bli stel som en pinne av smärta:P

Tårarna rann nerför kinderna och tillslut kunde hon inte öppna ögonen (Haha, förlåt men jag kan inte låta bli att skratta.)

 


"Varför gjorde jag det här?!" "Ni skulle inte ha låtit mig göra det här!" "Ge mig något att bita i!" "Jag behöver en kudde..." "Jag har ont i magen!" "Nej,  NU SPYR JAG!!" Detta lyckades hon få fram mellan alla små skrik.


Och sen när vi berättade att hon skulle vara tvungen att göra om det här om några dagar igen... ja, det hade hon inte räknat med, hahaha. Hon började snyfta, haha.

 

 



Välkommen till verkligheten Sofia:P

 

 


//Emma.

 


Bieber fick värstingbil av Diddy i 16-årspresent




Snygg bil Justin Bieber fick. Vill också ha en sån!! Den där bilen kostade nog flera tusen.
Hoppas att han blev nöjd då!

/Sofia

PEACE OUT!

Skäggig modevisning

Åskådarna på desingern Patrik Mohrs modevisning under Berlins fashion week måste ha tappat hakorna långt ner på magen när modellerna kom nerför catwalken. Modellerna var nämligen både skalliga och skäggiga!









Vi får verkligen hoppas att skalliga och skäggiga tjejer inte blir en trend , haha:P Hoppas inte ni det också?^^


Källa


//Emma.


MICHAEL JACKSON TRÖJA!


När vi var i Italien, så köpte jag en Michael Jackson tröja. jag var tvungen att köpa den.
Så fin är den! du vet, jag är helt galen i han. :)  

//Sofia

PEACE OUT!

Födelsedagspresenter!

Då var presenterna öppnade (torkar mig i pannan.):P Och jag är så nöjd!^^ Som vanligt:D Syrran Linda har sagt att det är väldigt enkelt att köpa presenter till mig, för det är bara att gå in i en affär och plocka något, haha:P Stämmer nog, älskar sånt här som duschcream, ansiktsmasker och smycken. Usch... vad tjejig jag är, haha.


Jag tror min svägerska Åsa (Detta var ifrån brorsan också såklart, men jag misstänker att det var Åsa som köpte:P) är tankeläsare. Jag har velat testa sån lotion som ger en en viss brun nyans och vad får jag? Just en sån, och schampoo, duschcream och deo!:D


Nagellack av Linda & co (Som hon nästan slog sönder för mig genom att tappa den i golvet:P Bröllopsnerver?:P) Från Isadora 114 Artic frost. Love it! och så fick jag...


...örhänge och matchande halsband och...


... ansiktsmasker^^


Av mamsen och papsen fick jag en helt underbart fin scarf och...



... ett jättejättefint smyckeset!!!! Så så fint! Ska jag ha på mig på bröllopet på lördag, muahahah:P

Sen var det ju dessa födelsedagskort (host) Ja...Öhmm..


Fick av Linda & Co: "Grattis. Så har du blivit ett år äldre. Känner dig riktigt nere och önskar att du vore några år yngre. Nå, det finns bara en sak att säga... tuffa tider! Ha ha ha"
Haha, jag tror hon gav igen för kortet jag gav henne på hennes födelsedag, haha:P Touché!

 
Från mamsen & papsen & co: "Vissa människor ändrar sig aldrig med åldern... precis som du!" Fint kort tycker jag^^ Jag kommer nog alltid vara ett barn, haha.



Tack allesammans för alla fina presenter!^^ You guys rock!!




//Emma.


Tårt-time!

Japp, då var man ett år äldre då...:P Äsch, någon åldersnoja har jag inte faktiskt. Solen skiner, det är varmt ute (lagom varmt, vilket betyder att jag inte håller på att svettas ihjäl som jag nästan gjorde i Italien, haha), tårtan står i kylen och syskonen med deras familjer kommer ner om cirka en timme för att fika och fira.



Är inte det bästa med ens födelsedag att hela familjen samlas?:D




Som sagt står tårtan i kylen. Många tycker det är konstigt att jag bakar min egen tårta men det är bara för att jag älskar att baka tårtor:P Roligt att tänka ut design och smaker. I dag fick det bli chokladmousse och jordgubbssylt. Mums!


Jag toppade tårtan med jordgubbar, smultron och hallon. Jag plockade hallonen och smultronen utanför vårt hus. Ännu ett plus med att bo på landet:P Hallon och smultron växer i massor!

Hade lite kämpigt med smultronen dock... Plockade vilt bland buskar och sly vid vägen som leder upp till vårt hus. Helt lyrisk var jag för när jag plockade för några dagar sen så fanns det inte mycket, men nu hade de ploppat fram överallt! Och medan jag plockade vilt, som sagt, så känner jag hur det kittlas lite på ena foten. Tänker inte mer på det utan plockar vidare. Men kittlandet går från foten upp över vaden (bar short... great...not), tittar ner och ser hela foten täckt av myror! Snacka om jag fick fart upp genom dom buskarna! haha.

Jag lyckades balansera de smultronen i durkslaget som jag redan plockat från att falla ur och jag återfick mitt ben och är helt återställd nu:P



Täckte bären med gelé! Första gången jag testade på det. Blev okej. Anledningen till att jag testade just gelé idag är för att det ska vara det på tårtorna som jag ska göra till syrrans bröllop på lördag. Tre tårtor blir det som jag ska göra plus cupcakes, muahahaha:P! Så jag hoppas att de kommer att gilla dagens tårta^^


Så nu ska jag ta mig en kopp te innan den otroligt jobbiga persen med att öppna mina presenter börjar:P Jag tycker nämligen att det är roligt att få presenter, men tycker inte om att öppna dom, haha. Jag är rädd för att jag inte gillar vad jag fått. Konstigt att jag känner så egentligen eftersom jag aldrig (peppar, peppar ta i trä!) fått något jag inte gillat!



Nu skulle bara papsen och brorsan vara hemma också så hade allt varit perfekt. Men de jobbar. Kommer dock hem i kväll^^



//Emma.


GRATTIS EMMA PÅ 23 ÅRS DAGEN!!


Grattis på födelsedagen! Hoppas att du får en underbar dag.
Jag säger bara... VAD GAMMAL DU HAR BLIVIT!! HAHAHAHA!!
nej... jag skojar bara lite. Ha en bra dag!

//Sofia

PEACE OUT!

A big NO NO is now a big YES YES!

Hmm... ja, jag trodde aldrig att jag skulle säga det här... men jag funderar på att köpa mig en demin skjorta! Jag minns när pappa och mamma hade demin skjortor och man fnissade lite bakom handen, för det var verkligen ingeting som man tyckte var "inne" då. Men tji fick jag.

Den som fått mig att ändra uppfattning angående denna gamla trend är faktiskt, hör och häpna, Miley Cyrus.

Det är ju riktigt snyggt tycker jag! Mycket match-vänlig.

Gina Tricot 249:-

 

Sofia har också fastnat lite för demin skjortan så kanske blir det att dela?^^ Det är kul med syskon och ännu roligare blir det när man kan låna varandras kläder, muahahahaha:P Vet dock inte hur sugen Sofia är på att dela, men who cares, jag är äldst jag bestämmer:P haha.

 

 

 

Vad tycker ni om demin skjortan?

 

 

//Emma.


Oprah is going down!

Aj aj aj. Nu rasar tittarsiffrorna för Oprahs tv-show till under tre miljoner tittare i veckan. Det är i och för sig rätt mycket, 3 miljoner tittare har svt cirka under melodifestivalen. Men om man jämnför det med de 42 miljoner som såg programmet när det var som störst så är det en otrolig skillnad.

 

Tidigare i år tillkännagav Oprah att efter 25 säsonger så kommer sista programmet att sändas 9 september 2011.

 

 

Varför denna nedläggning kan man undra? Ja, personligen tror jag att de har damsugit USA på varenda snyfthistoria, incestfall, våld-våldtäksoffer, youtubefenomen, alla Dr Phil-wanna-be´s och alla knäppgökar att det nu har sinat...

 

 


Men Oprah kan skratta hela vägen till banken. För tack vare sin talkshow har hon blivit en av världens mest inflytelserika och rikaste kvinnorna i världen. R-E-S-P-E-C-T sister!

 

 

 

//Emma.

 


Inköp i Italien

Det blev några inköp på vår Italienresa. Det första jag tänker på när vi planerar resor är alla sevärdheter som vi bara måste se, så shopping ligger faktiskt inte längst upp på min lista! Har aldrig gjort det om jag ska vara ärlig vare sig jag är i Sverige eller inte. Kanske för att jag aldrig har pengar, haha.^^

Dock hade vi avlagt en dag för shopping. Vi skulle köpa grejer till familjen här hemma men också försöka hitta något till oss själva. Att köpa till familjen gick åt pipan. Förklädden med nakna romerska kroppar och blottade boobs lockade inte oss riktigt. Inte heller de vingpryda nyckelringssnopparna utanför Pompei heller, tro det eller ej.

Men det är svårt att hitta något som passar ens plånbok bland Roms sevärdheter då Gucci, Prada och Dior är affärerna som gärna finns lite titt som tätt och ja, det passar inte riktigt min plånbok:P Hittade dock en väska vid spanska trappan och en klänning i Garda men det var faktiskt sen allt jag köpte i Italien. På båten hem hittade jag däremot lite smink^^ Muahahaha. And ME LIKE!

Att jag gillar smink är ju knappast någon nyhet, men jag köper aldrig märken som är dyra. Så den här gången (efter mycket "ska jag, eller ska jag inte.") så köpte jag den här Dior travel kit för lite över 500 kronor. Jättepraktiskt, allt är samlat i en liten box^^

Sen på Happy Camping i Rom så smällde jag sminkväskan i golvet och min bronzer gick sönder... Snacka om att jag jubla då... eller inte! Låt mig säga så här, det var tur att det inte bodde några fler svenskar där när det ångade ur mina öron och svordomarna flög fritt och enkelt ur munnen:P Så det fick bli den här bronzern från Yves Saint Laurent. Konstigt nog så var den här billigare än bronzern från Isadora...

200 kronor kostade den.

Trodde aldrig att jag skulle komma fram till själva bronzern dock när jag öppnade den:P Först så är det ju den stora kartongen, sen inuti den finns en mindre kartong, och i den kartongen så finns en liten tygsak och i den ligger bronzern:P En borste till den fanns också med.

 

 

 

//Emma.


Guess what! We´re back:D

Nu är vi tillbaka efter en helt underbar semester i Italien! Men dock måste jag erkänna att jag känner mig rätt trött, inte undra på när vi hade 530 mil i ryggen när vi körde in här hemma, och då är inte all körning till alla sevärdheter inräknat.

Eftersom vi förra året benade av Venedig, Florence, Pisa, Verona och Garda så gick turen i år till Pompei och Roma!
By the way, vi är riktiga campare så vi hade såklart husvagn:P

En plats som ligger väldigt nära mitt hjärta är Garda. Helt otroligt vackert! Det kändes konstigt nog som att komma hem eftersom vi varit här tidigare. Ett första stopp här var självklart.

Vi låg alldeles vid vattnet, hade högst tio steg ner till sjön. Men eftersom en gångbana låg mellan oss och sjön så var det en hel del gångtrafik, vilket var lite jobbigt när man satt och åt för flera utbrast "Bon appitite!" när de passerade. Det kändes som om man satt i en bur med en skylt över som sa "Här ser ni typiska svenska turister inta sin frukost på ett alldeles typiskt svenskt vis.":P

Maxi stormarknad släng dig i väggen! Det är är matbutik det, haha. Men det fanns vad vi ville ha i alla fall. Om jag talade om hur många Ritter-choklad jag ätit under semestern så skulle ni tappa hakan, haha.

Sedan gick turen till Pompei. För er som inte känner till Pompei så är det en av de städer som vulkanen Vesuvius begravde under ett utbrott år 79 e.kr. Pompei låg under 4 meter pimpsten och lava under hundratals år, staden glömdes bort för att sedan grävas fram igen. Helt otrolig häftig upplevelse och helt ofattbart hur lyxigt och vackert de bodde under den tiden. Marmorgolv, mosaikbeklädda trottoarer och små bassänger att ta emot besökare i.


Väggarna hade varit täckta av målningar. Den här väggmålningen är den mest välbevarade.

Det otäckaste man fick se var dessa gipsstatyer. Det här barnet tillsammans med 10 andra låg intill en mur där de försökt komma över under utbrottet men inte klarat sig. På det här viset låg barnet på när den dog, sedan har den blivit täckt av lava, när lavan sedan stelnat så har där skapat ett tomrum med endast skelett som fanns kvar. Sedan när man grävde ut Pompei och man påträffade dessa tomrum så fyllde man dom med gips och man fick dessa avtryck av riktiga människor.

En hund som blev övergivet under utbrottet. Han var bunden och kom därför inte loss.

Den här gjorde mest intryck på mig. Personen sitter och gråter. Och jag kan inte låta bli att undra om hon eller han var ensam när detta blev.

Amalfi-kusten ska vara världens vackraste kust. Men om jag ska citera min pappa "Aldrig mer!" Det må vara den vackraste kusten men även den mest krångligaste, krokigaste vägen som vi någonsing åkt på! Inte nog med att vägen är smal utan längst sidorna står det även parkerade bilar som gör det ännu smalare. Det tog 3 timmar att åka längst denna kust, en halvtimme hade varit nog. Tillslut blir får man inte det där "wow vad vackert!" Utan illamåendet tar liksom över:P För någon som blir åksjuk lätt så är detta inte något att rekommendera. Men vackert var det!

Och vad gjorde vi sen? Jo vi gick upp och tittade ner i vulkanen Vesuvius! Jonas, Sofia och jag traskade upp med en vandringspinne och vattenflaskan i högsta hugg.

Det var en kilometer man fick gå upp innan man kom fram till kratern. Och i en sån här lutning så kändes det, i alla fall nästa dag! Jag hade träningvärk i baken och föll nästan omkull när jag gick ur bilen dagen efter, haha. Och på nervägen märkte vi att det var lättare att småspringa ner än att gå. Kan riktigt föreställa mig hur amerikanerna (alltid en massa amerikaner vid såna här sevärdheter!) mumlade "crazy swede´s"^^

Tänk dig en stor grushåla, en modell större och Volia! Där har du Vesuvius!

Hade föreställt mig lite action med lava och grejer men icke. Det här är faktiskt en bild rakt ner i kratern. Kan man inte tro va!

Sedan bar det av till Rom och Colusseum! Var en stor arena som tog 55. 000 på den tiden. Gladiatorspel utspelades här.

Det var rätt varmt längst väggarna när vi gick. Med tanke på att det rann floder nerför våra ryggar så ser vi rätt fräscha ut måste jag säga, haha.

Jag har alltid velat se Colusseum på kvällen och det fick jag göra nu! Medan resten av familjen väntade i bilen en bit bort så sprang jag iväg för att få några kort samtidigt som jag hade en envis säljare som var på mig som en hök...

I Forum fanns denna plats där Ceasar brändes efter att blivit mördad.

I från Forum styrdes hela Rom. Allt politiskt skötes härifrån.

Fontana Di Trevi.

Spanska trappan.

Och så hamnade vi inne i Vatikanstaten också!:P Innan jag kom hit visste jag inte att det var möjligt att bli svettig kring benen på det sättet som jag blev då. Kjolen jag bar var inte en kjol när vi kom där ifrån utan liknade mest en blöt handduk som man nästan kunde vrida ur! Först undrar man om det är något fel när det bara forsar utav en, men sen ser man sig omkring på alla andra turister och pustar ut. Och tro det eller ej men det fanns dom som såg värre ut än jag, haha. Var mellan 37-40 grader varmt när vi var i Rom.

Alla dessa statyer på nakna män får mig att inse att de flesta Romare måste ha varit gay. Inget fel i det, men de var faktiskt väldigt fixerade av nakna mänskroppar ... statyer av kvinnor hade sina goodies täckta.

Om ni någon gång planerar att resa till Rom så här Peterskyrkan en plats som ska stå med bland de översta måste-ses. Helt otrolig vacker byggnad som tog andan ur en. Det menar jag! Att man kunnat bygga något så vackert är helt obegripligt. Denna plats finns med i Dan Browns "änglar och Demoner" för er som är ett fan av den. Glöm inte bort Peterskyrkan säger jag!

Och nej, vi kunde inte låta bli att bara passera Garda när vi åkte hemåt utan det fick bli ett stopp här igen.

 

 

 

Sen fick vi en ny vän under resan. Han heter Patrik:P Vilken otrolig nytta vi hade av den här GPS:n som vi fått låna! Han var oss så kära att vi kallade honom vid namn. Haha, ja vet, hettan steg oss åt huvudet:P haha.

 

 

 

 

 

Men tro nu inte att det är lugna puckar här hemma nu! Ack nej. Syrran Linda gifter sig om exakt en vecka så nu är det full fart igen! Tut tut!

 


//Emma.

 

 


free counters
RSS 2.0