Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Förkyld

Alltid ska man bli sjuk när man börjar skolan efter sommaren. Så otroligt tråkigt! Jag har jätteont i halsen och är helt seg.

Inte kan man hitta på något kul att göra för man orkar inte. Man ligger i sängen och degar, och man får hoppas på att basilusken försvinner snart!!


Suck, jag får fortsätta knapra mina halstabletter... Jag får i alla fall sällskap av Kryddan:D

 

 

 

 

 

 

 

// Sofia


Sofia- 81 000 på Youtube!

Wow! För en vecka sedan lades Sofias "True Talent" klipp ut på Youtube och har under veckan haft över 81 000 besökare!  Helt otroligt och så oerhört roligt. Besökarna är även bra på att kommentera. Man kan till exempl läsa följande:

"Hon har tonen, naturlig skönhet och något att forsätta att jobba på! Hon är solklart min etta än så länge! Kristinehamnare också, vad kan gå fel ;)"

"hade lätt gift mig med den flickan, hennes röst är GUDOMLIG. skapar rysningar varenda gång."

"jag måste tyvärr försvara dom "avundsjuka" med att dom har öron, man behöver inte ha bra röst för att lyssna, och hon visar inga tecken på nervositet, förutom uttalet vilket är något som man kan träna bort, hon har bra röst, det är det många som har, men det krävs mer än så för att vinna."

"tycker hennes uttal förstör allt.."

"Det här är hur bra som hälst. Och alla ni som inte gillar,skriver taskiga kommentarer,osv är FAN inte bättre än vd hon är. om att ni skulle kunna sjunga inför en publik och svenska folket? KNAPPAST. Så lägg av med alla taskiga kommentarer och liknande."

"De som tycker hon är dålig kan uppbenbarligen ingenting om vad en bra röst är. Om någon av er har sjungit inför publik och varit nervöst vet ni att det inte är så lätt att ha en stark, säker röst. Har ni inte det har ni faktiskt ingenting att komma med. Den svenska avundsjukan är rent ut sagt patetisk."


Blandade kommentarer alltså. Endel tycker hon är grym medan andra inte är lika imponerade. Vilket är bra! För alla kan inte tycka att en person är helt grym helt igenom. Sofia har saker hon måste jobba på men det handlar inte om själva uppträdandet utan saker så som uttal och hållning. Men ingen artist är perfekt ifrån första början. Alla har något som de måste jobba på, och det är Sofia beredd att göra.


Här kommer Sofia´s True Talent klipp en gång till!:D
//Emma


Sofia i NKP!

I veckan så blev Sofia intervjuad av" Nya Kristinehamns Posten"- NKP, och i dag kom det i tidningen. Hon nämner såklart inga viktiga detaljer från programmet då hon skrivit på ett kontrakt, och såna vill vi ju inte bryta:P, men hon pratar lite om sin coach Danny och hur hon upplevt True Talent så här långt.

I artikeln kan man bland annat läsa att hon satsar på att kunna leva på musiken och att man inte ska låta något stiga en åt huvudet utan att man ska förbli den man är.

 

"Det gäller att alltid ha fötterna kvar på jorden och aldrig bli divig", säger hon. Det känns väldigt skönt för storasyster att läsa ska ni veta! Jag vet att hon menar det också, för hon är verkligen en snäll tjej utan några divigheter alls. Men skulle det bli något annat ja... då tar vi fram mattpiskan, haha. Skämtåsido, det behöver vi inte bekymra oss för:D

 

 

 

Bor ni här i krokarna så inhandla NKP vetja!:D

 

 

 

 

 

//Emma


Noel 1 år!

Sofia och jag vill gratta vår brorson Noel som fyller 4 år idag!!:D

Vi hoppas han får en jättebra födelsedag med många presenter och mycket tårta!!

Noel, vi ses snart;D


//Emma&Sofia

Sofia <3... Kantareller!!

Ja, det börjar gå mot höst. Vilket betyder? Regn och rusk, löven blir gula, det blir betydligt kallare och man förbereder sig för all den snö som snart trillar ner på marken. Men för Sofia så betyder hösten något annat...:P I skogen ploppar det nämligen upp små, gula svampar som hon bara ÄLSKAR! Jag menar såklart kantareller!

Den enda gången som den människan lagar mat är när kantarellerna är plockade och det ska göras varma kantarellsmörgåsar. Då minsann sitter hon med kokboken i knät (för ni ska ju inte tro att hon kommer ihåg receptet:P) och letar som en vilde bland sidorna.

Men vet ni, hon är en baddare på att göra kantarellsmörgåsar;D

 

 

 

 

 

 

//Emma


Sofia- Vidare i True Talent!

Oj, vad konstigt det känns att man äntligen får lyfta bort lövet från munnen och säga att Sofia deltar i True Talent! Det har varit resor till Stockholm hela sommaren för inspelning av klipp och filmning i studion. Resultatet fick vi alla se i går.


Sofia gick vidare i från gårdags moment när publiken var den juryn som hon skulle övertyga att hon minsann förtjänar en plats i True Talent och nu väntar Camp där hennes coach Danny ska ge henne några tips om hur hon ska utveckla sitt artisteri.


Vi, familjen, som också skymtades där i bakgrunden i klippet var lika nyfikna som alla andra på att få höra Sofia sjung igår. Visst vi hörde henne klart och tydligt där vi stod backstage och såg henne på en bildskärm, men det är ändå inte riktigt samma sak som att höra det i tv. Sedan vet man knappt var man är för det enda man koncentrerar sig på är att inte se ut som ett freak medan man har en stor biffig kamera i ansiktet! Något som är oerhört jobbigt måste jag tilläga:P


Sofia är jätteglad för den positiva respons som hon fått för sin insats. Nu ska hon fokusera och ge järnet och hon hoppas på att hon får stanna kvar i True Talent så länge som det bara går!:D Och vi säger...Heja Sofia!!:D


 

 

 

 

 

 

//Emma.


True Talent 20:00

Idag sänds det första programmet av "True Talent." En sångtävling där det enda som spelar någon roll är rösten. Deltagarna kommer i programmet som sänds hela hösten att coachas av Danny Saucedo, Pernilla Andersson och Tommy Körberg.

Ett program som Sofia och jag tycker att ni INTE ska missa! Kolla in det i kväll på tv3 klockan 20:00!!:D


 

 

 

 

 

//Emma&SofiaGrattis Philip 1 år!

Vi är just nu inne i en period då många i familjen fyller år! 3 stycken under loppet av en vecka! Min storebror fyllde 28 år i fredags, vill gratta honom igen så här i efterskott då vi inte fick upp något grattisinlägg då varken Sofia eller jag var hemma.

Men idag är en liten speciell födelsedag tycker jag. Min minsta brorson Philip har idag sin allra första födelsedag!

Sofia och jag önskar lille Philip en jättebra födelsedag!!Grattis, grattis!!:D//Emma&Sofia

Hollywood välkomna i England

Mitt i allt kaos som just nu råder i Englands huvudstad London så har regeringen tydligen fått Hollywood-cravings. Regeringen vill nämligen locka dit "extraordinära talanger" och ska därför göra det lättare för kändisar att flyga över dammen och slå sig ner i England.

Men regeringen låter inte vilken B-kändis som helst komma in, Heidi Montage och Spencer Pratt kan alltså låta resväskorna stå kvar i garderoben. Det krav som regeringen har för att de ska lätta på de hårda immigrantreglerna är att man måste ha vunnit en Oscar, BAFTA, en Golden Globe eller i alla fall varit nominerad till ett av priserna under de senaste fem åren.

Borde man inte fokusera på det kaoset som är i London just nu?
Jo, man kan tycka det! Men tydligen är detta ett väldigt viktig ärende som måste tas itu med genast... Några politiker som drömmer om att bo granne med Brad Pitt och Angelina Jolie kanske??

Det som kan ligga bakom beslutet att lossa på reglerna är rapporter om att mer än 50 % av alla miljonärer i England ska flytta ur landet på grund av de höga skatterna. Och att kändisarna är stadd i kassan kommer väl knappast som en överraskning...Kommer England lyckas locka över kändispar så som Brad och Angelina, det återstår att se!
Frågan är om England har plats med den stora familjen...:P//Emma


Classic car week i Rättvik!


Mellan den 29 juli och 6 augusti var det Classic car week i Rättvik, och självklart var vi där! Det var en vecka med mycket ögongodis och cruising.

Vi har nu Västerås Power meet att jämföra med, och då Västerås var ett enda stort röj då folk plockade fram allt som gick att starta var Rättviksveckan en vecka när de seriösa entusiaster vågade visa sina dyrgripar.

Det var helt klart mer klass i Rättvik än i Västerås, men man saknade det där röjet. För let´s face it, man får sig rätt många skratt när raggarpaket står på bakluckan och dansar till någon taskig schlagerdänga:P Eftersom Rättvik är mycket mindre än Västerås så blev det en hel del köer när alla skulle cruisa. Men det löste man genom att istället ställa bilarna och sitta och titta på bilarna istället. Det var lika roligt det!

Classic Lady blev ett fast inslag i Classic car week 1997. Det är bara tjejer som får delta och de klär sig efter årtalet på bilen de åker i. Det var allt ifrån fina damer till hippiebrudar. Det är roligt för en annan att se modet från den tiden, se någontin annat än korta shorts och bikinis som är ett väldigt populärt klädval under dessa evenemang...

En av de allra finaste, och roligaste, bilarna var den här farmor Anka bilen. Så otroligt fin!

Hela bilen var i perfekt skick, och det var kul att se något som stack ut ifrån mängden. Inte någon muskelbil men minst lika häftig!

Nämen! Oupps! Hur hamnade den bilden här... Det råkar inte alls vara så att jag verkligen skulle vilja ha den här Corvetten, inte alls. Men om det nu är någon som skulle vilja köpa den här till mig, för att jag är så snäll, så är det helt okej för mig. Säkert, jag ska försöka vara tacksam... Och förresten... jag vill ha en röd!:P

Det fanns ett schema för veckan som var fullspäckad med grejer för de som inte ville ha en lugn stund, men det ville vi ha!:P Vi åkte dock till Rättvikarenan där det var marknad och bilar till salu. Brorsan letade efter en ny bil att ragga brudar med så det tog upp större delen av veckan.

Sofia fick cola för att hålla sig lugn medan de tittade runt så hon var i sjunde himlen (haha.)

Vi var även på dragracing! Riktigt kul att se muskelbilarna mötas och få dra på!:D De höll till ute på ett flygfält och folk hade tagit med stolar och paraplyer för att kunna sitta och titta under den stekande solen medan motorerna mullrade gött.

Nog ett bra inslag att ha med, förarna får "leka" av sig lite samtidigt som de får visa vad de har under huven.

Tror dock inte det var så roligt för alla att se alla dessa muskelbilar...

... eftersom brorsan själv så gärna ville ha en själv:P

Men den lille gossen behövde inte vänta särskilt länge förrän han äntligen fick en alldeles egen muskelbil. Pappa hittade bilen på blocket på tordagsmorgonen och på eftermiddagen stod den här bredvid Corvetten som han har sedan tidigare.

Dodge Challenger-73. Jonas är supernöjd med bilen! Så nu dissar han Corvetten:P


Så om någon skulle vilja hänga med och åka så tror jag inte att den här lonely heron skulle ha något emot det:P Men jag ger er bara ett råd... rör inte hans frilla, haha.

 

 

 

 

 

 

 

//Emmafree counters
RSS 2.0