Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Bombhot i Olso- Tåg inställt!

Sofia och jag skulle ta tåget upp till Stockholm nu på förmiddagen. Suprise, suprise blev det när det visade sig att tåget ställts in på grund av bombhot på Oslos centralstation! Den norska polisen begärde stopp på alla tåg då en man med resoluta steg klampat in i en buss på centralstationen och lämnat en påse eller något liknande i mitten av bussen och sen resolut klampat ut igen.

Ja... nog skulle jag bli misstänksam om någon gjorde det på bussen jag satt på! Men det var falskt alarm. Ingen bomb.

Begriper inte varför folk ser ett nöje i att skrämma upp andra. Man ställer sig frågan: Vad är det för sjuka människor man har omkring sig?!


Vi blev ombokade på ett annat tåg som går senare på dagen (om inte det också blir inställt vill säga). Men det är lite otäckt att åka upp till Stockholm efter sådana hot, trots att det var i Oslo. För man vet ju aldrig...

Centralstationen i Stockholm.

//Emma

Grattis sofia 17 år!

Grattis Sofia på 17 årsdagen!:DHoppas du får en jättefin födelsedag, trots att du och jag ska spendera den i Stockholm!;D


Grattis!

//Emma.


En helg fylld av sorg

Överallt kan man läsa om den fruktansvärda attacken mot Norge som inträffade i fredags. Det var en helt värld som skakades om och hela incidenten var som taget ur en Hollywood film. Otroligt overkligt, man kan inte förstå hur en människa kan vilja göra andra så mycket ont.

Jag vill inte gå in något djupare på ämnet, att analysera och diskutera det som hänt gör det inte ogjort. Han var helt enkelt en sjuk människa med sjuka åsikter, och det han vill är ju att man ska prata om han och det han gjort. Jag skänker dock en tanke till alla omkomnas familjer och vänner. De har ett helvete just nu och det kommer aldrig att bli detsamma.

Amy Winehouse avled i lördags. Är det inte lustigt att de stjärnor som dör alltid lyfts upp på en piedestal och alla pratar om hur bra och duktig just den personen egentligen var? Varför kan inte berömmen hagla när de lever? Amy Winehouse album "Back to black" har ännu en gång hoppat upp på nummer 1 på iTunes listan. Istället för att höra de vanliga kommentarerna om henne, så som "Hon var en neddrogad kvinna som behöver akut hjälp! Hon dör snart!" så låter det mer så här nu "Vilken begåvning! Vilken otrolig kvinna hon var! Hon kommer bli så saknad av världen!"


Amy avled den 23 juli, 27 år gammal. Hon fick sig då en plats i "27 års-klubben"...


Samma sak var det med Michael Jackson. Michael Jackson fick en stor lysande gloria över hans huvud efter att han dött för några år sedan. Innan var han en föredetta superstjärna som hade svårt att hålla tassarna borta från små barn. Han var en pedofil, en sjuk människa. Någon som hört någon kalla honom pedofil efter att han dött? Nä, skulle inte tro det.

//Emma

Inte bara jag som fyller år idag!

20 juli är en av de allra bästa dagarna på året, jag fyller ju nämligen år!:D Nästan hela familjen var samlad för att fira mig, pappa och brorsan jobbade tyvärr. Men vi vi åt kakor och glass och hade trevligt trots allt. Fina presenter fick jag också!:D De tackar jag för ännu en gång!

När man fyller år känner man sig lite speciell. Som om hela den här dagen är min och bara min. Trots att det betyder att ännu ett år gått och man blivit äldre (måste erkänna att jag har lite av en ålderskris, haha) så är det något man ska fira! För man får tänka såhär, jag kommer aldrig att vara så ung som jag är nu!;P Ja, jag vet! 24 år är kanske inte är så mycket, men för mig som aldrig varit äldre så känner jag mig som en skrutten gammal gumma! Nästan så att jag funderar på vilken färg jag ska ha på min rullator!

Men det är inte bara min dag. Det finns faktiskt en hel del personer som också känner sig lite extra speciell just idag:D Check them out!Sandra Oh

Kronprins Haakon

Foppa

Judy Greer

Josh Holloway

Carlos Santana

Gisele Bündchen

Alexander den store

 

 

 

Det har även hänt en hel del intressanta grejer just idag...

Den 20 juli 1969 landade Apollo 11 på månen! 7 år senare landar rymdsonden Viking 1 på mars^^

Idag firar även Colombia sin nationaldag!

Den 20 juli genomfördes det mest kända attentatet mot Adolf Hitler och fick det fiffiga namnet "20 juli-attentatet":P Attentatet genomfördes 1944 i Hitlers högkvartet. Claus Schenk von Stauffenberg placerade en portfölj innehållande en tidsinställd bomb under bordet med operationskartorna i ett konferensrum där bland annat Hitler skulle ha ett möte. Dock var bomben ett misslyckande. En Hollywood film har gjorts om denna händelse och Tom Cruise spelar då huvudrollen...

Alltså är den 20 juli en stor dag att fira!:D

//Emma

GRATTIS EMMA PÅ FÖDELSEDAGEN!!


GRATTIS EMMA PÅ 24-ÅRSDAGEN!!!

HOPPAS ATT DU FÅR EN KANON DAG! ^^


//Sofia


Amerikanskt godis!... Eller?

Fick idag en tidig födelsedagspresent av Sofia´s kille. Amerikanskt godis!:D Han fick tydligen en hel låda med godis från USA i morse från vänner därifrån. Men det fick mig att fundera lite... "Swedish fish", svenska fiskar alltså. Så är godiset egentligen svenskt eller är det amerikanskt? Ni ser! Här jädrar i mig funderar jag på tunga grejer! (haha) I vilket fall som helst så var det väldigt snällt av honom^^

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


Nördar: glasögon- Check!

Ibland kan filmer vara väldigt förutsägbara. En romantiskfilm måste ha huvudrollsinnehavare som är drop dead gorgeous, en superhero-film måste ha några riktigt biffiga skådespelare, en skräckfilm lär ha minst två riktigt storbystade bimbos med välsvarvade ben, och finns det några töntar i dessa filmer så måste de ha ett par riktigt stora glasögon.

Kroppsfixering kommer vi aldrig ifrån, den kommer alltid att vara där trots alla kampanjer som "Size Hero" etc. Men hur kommer det sig att nördar/töntar alltid har glasögon? Sen när de slänger av sig glasögonen och släpper ut håret så blir de rena rama Victoria Secret-modellen, vilket de faktiskt brukar vara också i verkligheten...

Här nedanför har vi några klassiska "nördar":

Can´t buy me love


My big fat greek weeding


Never been kissed


13 snart 30

 

Supersugen

 

Just go with it

 

The house bunny

 

En prinsessas dagbok

 

She´s all that

 

 

 

 

Jag har själv glasögon... och dessa "töntar" har glasögon... så... försöker någon säga mig något? (haha:P)

 

 

 

 

 

 

//Emma


Pippa Middleton - Stilikon?

Kate Middleton´s syster Pippa har blivit en av världens mest kända kvinnor och många anser att hon blivit en stor stilikon. Men varför?

Visst, hon klär sig snyggt men ser inte mer stylish eller chic ut än någon annan. Hennes stil är avslappnad, som om hon bara "slängde på sig" något. Men gör det henne till en stilikon? Nej, det tycker inte jag.

Jag förstår bara inte denna hysteri över Pippas stil. Stilen är snygg men verkligen inte trendsättande.

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


J.LO skiljer sig!

Ganska lustigt... såg ett program om Jennifer Lopez på E! häromdagen. Jennifer har varit gift ett par gånger innan hon gifte sig med sin nuvarande make Marc Anthony, och jag tänkte under programmet "Undrar när man får höra att Jennifer och Marc ska skilja sig."

Och under veckan släppte de bomben! Efter sju år tillsammans ska de skilja sig!

Tydligen ska det ha funnits visa tecken på att det inte stod rätt till mellan de tu. Jennifer Lopez kom till olika galor utan sina make vid sin sida. Dessutom semestrade Jennifer och hennes två barn Max och Emma ensamma.

Tycker synd om deras små barn. Skilsmässor sucks!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


Euro, nej för tusan!

Vad har Portugal, Grekland och Italien gemensamt? Jo, euron! Någon mer än jag som är väldigt glad över att vi inte införde euron i Sverige? Efter att nyheterna rapporterar den ena ekonomiska krisen i euroländerna efter den andra så skulle jag nog tro det!
Att införa gemensam valuta i Europa var bäddat för problem...

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


Är det inte ganska lustigt...

... att det inte spelar någon roll vad det är för väder så finner man alltid något att klaga på?

När det är strålande sol och klarblå himmel då är det i regel alldeles för varm och man vill ha lite regn och svalka.

När det då duggar ute och himlen är tjock av mörka moln och man fryser som en hund då är det ett typiskt svenskt skitväder.

När solen då spricker emellan molnen och steker på önskar man att det i alla fall kunde blåsa lite.

Och när det blåser blir det för mycket av det goda och man svär så det osar för att klänningen blåser upp som rena rama a´la Marilyn Monroe.


Ja... man är då aldrig nöjd:P
Jag ser inte lika glad ut som Marilyn Monroe när vinden sliter tag i min klänning...:P

//Emma


Grattis Michael!

Idag fyller vår farbror Michael år^^ Grattis säger vi till honom:D

//Emma&Sofia

Kardashian + OPI= sant!


Familjen Kardashian har designat 14 stycken nagellack tillsammans med OPI. Lacken som släpps lagomt till jul kommer att kosta 8 dollar och det är allt ifrån glittriga till helt matta lack, så alla lär hitta något som passar.

Vad har de döpt lacken till?
Ja det är inte namn som "Vintage mint", eller "rose", utan mer fantasifulla namn...


Hard Kourt FashionistaKendall on the catwalk


Khloe had a little lam-lam


Kim-pletely in love


Kourt is red-y for pedi


Sealed with a Kris

Ja, man kan inte låta bli att fundera vad de kommer att göra här näst.
Eller vill vi verkligen veta det?!//Emma

Power meet 2011

Vilken helg det har varit! För första gången besökte familjen Power meet i Västerås. Mellan 17-18000 amerikanska bilar var där under helgen.

På Johannisbergs flyfält ställdes bilarna ut torsdag, fredag och lördag. Så här såg det ut på torsdagen när vi kom. Men det var hett på den där grässplätten! Vi hade otroligt bra väder alla dagarna, tror inte det fanns någon som inte brände upp sig! Solen var glödhet. Att gå omkring någon längre stund på marknaden eller att strosa omkring bland bilarna var inte att tänka på.

Inte kan det väl komma så mycket bilar så hela flygfältet är fullt, tänkte jag på torsdagen. Men ack vad fel jag hade:P Det fylldes på! En jämn ström med bilar åkte in hela dagarna.

Naturligtvis så fanns det inte några vanliga toaletter. Bajamajor stod utplacerade lite överallt. Naturligtvis var jag tvungen att besöka en av dom... Det säger jag, vilken upplevelse! En upplevelse som jag dock hade velat vara utan!! Jag har aldrig varit inne på en bajamaja så jag visste inte riktigt vad som väntade mig. Utsidan på bajamajorna såg fräscha ut så jag tänkte "Varför klagar alla på majabajorna? Vad är det som är så farligt egentligen?!"

 


Det första jag tittade efter när jag kom in var spolningsknappen. Ja jag vet! Men jag hade aldrig varit inne på en sån toalett. Toalett och toalett förrsten... snarare ett hål bara. Det skulle ha varit en kamera där inne som filmat mitt ansiktuttryck när jag öppnade toalocket... Jag menar herre Gud! Kan det vara mer primitivt?

 


När jag berättade för Sofia och Jonas hur det sett ut så blev jag kallad för "finafolket", att jag överdrev och att jag "är för fin utav mig för att gå på såna toaletter." Men de fick så att de teg!:D

Jag skuttade i alla fall inte omkring och ojade mig när jag kom ut så som dom gjorde... Jag var mest i chock, hahaha:D De tyckte inte längre att jag överdrivit. Låt mig säga såhär, ingen utav oss gick på en bajamaja fler gånger. Jag drack ingenting de timmarna vi var på flygfältet, haha:D

Det ska ha varit 4 km marknad. Om det stämmer vet jag ej. För oss som inte vill ha billampor, klistermärken, dildos, olja eller bildelar kan marknaden vara mindre rolig. Men visst kan det vara kul att se allt skit som de försöker tränga på folk. Det konstiga är att de faktiskt lyckas!

Jag körde Cadillacen till och från Västerås.

Jonas tog sin Corvette. :Dan hade det tufft under helgen... "Börna då din jävel!" Fick han höra när han körde förbi folk som stod och tittad:D Det var grymt många som pekade och berömde hans bil, Cadillacen också. Corvetten är grymt häftig! Och den låter gött också:D

Parkeringen vid Hälla shopping var knökafull med bilar och folk. Vägen genom parkeringen är högkvarteret för att börna. Något många gärna gör:D Man kände sig lite som en kändis när man åkte nerför där och folk längst sidorna tittade.

Vägen blev helt svart till slut efter alla börningar! Inte förrän ca klockan 3 natt till söndag hörde vi en sista tapper ensam börnare:P haha

"Börna då sin jävel!":P

Inne i Västerås går crusingen. Fredagen ska visst vara den dag då det är bäst att cruisa, lördagen är det i stort sett bara köer. Folk överallt, bilar överallt! Det var bäddat för lite kaos. Vi hade inte sett något liknande. Folk dansade på bakluckan på bilarna, en lastbil hade liveband på flaket, flera stod på bilen helt näck och man undrade hur de överhuvudtaget orkade hålla i gång som de gjorde!


På lördagen efter midnatt var det faktiskt mest kaos. Men de som tror att det är "raggarna" som är de som skräpar ner har fel. Naturligtvis gör de det, men de största nerskräparna är västeråsarna själva när de sitter och tittar längst vägarna och har halva skafferiet och systembolaget med sig.

Men om man bortser från kaoset som ibland var så var det otroligt kul också! Det var längesen som jag hade en sån rolig helg! Det är en folkfest!


Lastbilen med ett livband på flaket.
Det var poliser överallt som gjorde nykterhetskontroller och höll ordning. Men när man såg 4 ridande poliser på lördagsnatten kändes det nästan som om man var i en krigszon.
Ska vi till Västerås nästa år? Om vi lever och har hälsan- YOU BET!:D
//Emma.

Mot Power Meet 2011

Nu drar det snart iväg mot Västerås och årets Power Meet. Tre dagar med veteranbilar, och jag är säker på att vi kommer att få se några riktiga pärlor!:D

 

 

Power Meet är världens största bilträff för amerikanska bilar. Förra året kom det 17 000 bilar, och det var besökare från 40 olika länder där bland Kanada, USA, Holland, Tyskland, England, Japan, Israel, Australien och Mexiko. Trots att vi kommer ifrån världens alla hörn så har vi alla något gemensamt: nämligen amerikanska bilar:D Tycker jag är rätt häftigt!


//Emma.

Bilträff i Karlskoga

På onsdag åker familjen till Västerås och Power meet. Igår fick vi en liten uppvärmning kan man säga med bilträff i Karlskoga.

Det var bilutställning på dagen och crusing på kvällen.

För en gång skull kunda jag sitta bak i bilen, som var nedcabad, och jag frös inte. Solen var inte framme men vädret var ändå helt perfekt. Det varken blåste eller regnade, och vindarna var härligt ljumna.

Vi hade Cadillacen medan brorsan tog sin Corvette. Det är inte bara vi som åker i bilarna som tycker att crusing är roligt. Det blir som en folkfest. Familjer, vänner slår sig ner på gräsplättar för att titta på alla fina bilar som åker förbi, kanske drömmer man sig bort lite och undrar vilken veteranbil man själv skulle vilja köpa om man hade chansen. Det finns så otroligt många olika modeller att man garanterat hittar en bil som passar en själv. Vill man ha bil i mer rakare modell så är vår Cadillac-70:a perfekt. Men vill man ha lite mer bulligare (som jag vill:P) så är det bland annat tidiagare modeller av Cadillac, Buick, Chevrolet och Ford.


Vi smög hemåt efter midnatt och det var då 20 grader varmt. Ibland kan även Sverigevädret ha sina ljusa stunder. De är dock mycket få...:P//Emma

Garda

De senaste två åren har familjen varit i Italien. Bestämde i år att vara på hemmaplan. Men... jag tror vi alla saknar Italien lite:P Det är också processen innan man reser som man saknar, man bestämmer var man sak åka, när man ska åka, hur länge man blir borta och man samlar på sin information om de ställen man ska till. Att planera resan kan vara lika kul som själva resan! Man får något att längta till.

 

Garda är en plats vi fastnat för. Det är otroligt vackert!

 

 

Kunde inte låta bli att söka på Garda och drömma mig bort lite:P Kan knappt förstå att vi faktiskt varit där! Och vad jag längtar tillbaka!!:D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


Mini-julafton

Sommarmånaderna är i vår familj fyllda av födelsedagar. Själv fyller jag om 19 dagar och Sofia 7 dagar senare. Igår, sista dagen i juni, fyllde vår systerson Emil 3 år.

Som det alltid är när småttingarna fyller så var det massor av presenter! Det var som en mini-julafton:D

Och syrran Linda hade bakat som om en hel armé skulle komma och fira honom, haha. Chokladmuffins, kanelbullar, hallongrottor, negerbollar och två tårtor hade hon dukat fram. Åsas (min brors fru) ögon glittrade som diamanter, haha. Ni förstår... Åsa är GALEN i kakor och allt sånt sött. Men hon är i gott sällskap, muahahahahaha^^ Åsa påstår att hon kan äta mer kakor än mig, därför har vi länge pratat på att ha en kak-tävling. Den som lyckas trycka i sig mest kakor is the champion!:D Men det har inte blivit av än... vi har inte lyckats enas om reglerna, hahaha.

Emil hade tjatat hela dagen om att få äta tårta! Här blåser han ut ljusen. Födelsebarnet hade verkligen tur med vädret. Solen gassade mot husväggen.

Linda är helt tokig i presenter. Hon "hjälper" Emil att öppna, men faktum är att hon själv älskar att slita av papper, haha. Varje jul så vet hon i stort sett vad som gömmer sig i alla hennes paket eftersom hon klämt och skakat tills hon listat ut det.

Emil gillar robotar, minst sagt. Därför sa mamsen och jag att bäst vore om han kunde bli en robot själv. Så därför köpte mamsen en robotdräkt och jag en robotmask. Tror det gick hem;D

//Emma.

free counters
RSS 2.0