Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Ikväll blir det bio!

Den enda gången som vi går på bio är när den senaste Harry Potter visas:P Det har blivit som en liten tradition på något vis.

Så eftersom den senaste Harry Potter visas på bio så ska vi iväg på den i kväll^^ Traditioner är till för att hållas!


Filmen har inte fått så bra betyg dock, men jag brukar heller inte fästa mig vid dom. För vem är det egentligen som ger betygen? Jo, vuxna karlar som inte förstår när de ser en bra film! Om det inte är en verklighetsbaserad film om en knarkare eller något annat deprimerande så är det inget att ha anser dom. Samma sak med böcker.


Jag hoppas verkligen att filmen är bra. Det kommer nog knappast vara skitdålig, det är ju trots allt... HARRY POTTER! Muahahaha:P



Jag kommer självklart tala om vad JAG tyckte^^





//Emma.




Knäcka ägg med pannan

Min lillebor Jonas är ibland bra konstig. Han skulle steka ägg. Och vi normla knäcker äggen på stekpannan, med stekspaden och så vidare. Men så fick Jonas den geniala idén att knäcka ägget med pannan!


Han försökte knäcka ägget och fast att han är bra träig i huvudet så gick det inte sönder! Han fösökte och försökte men det gick bara inte.


"Ge hit den där" säger Sofia som kom in i köket. Hon tog ägget och smällde till det över pannan och visst tusan knäckte hon det!  Hon gjorde det utan att tveka det minsta!


Och Jonas blev en aning (läs MYCKET) avundsjuk. Allt han fick var två röda bulor, hahaha.^^

 

 

 

 

 

Hoppas inte att ni glömt bort att tända det första ljuset! Det är ju första advent^^

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Öppethus

Var på öppets hus idag på Sofias skola. Vi tog oss en lussekatt, pepparkaka och lite dricka och satte oss ner för att se på esteterna som hade uppträdanden vid caféet. Det var en del teaterövningar som teatergruppen gjorde och en del band och soloartister. Och såklart var Sofia med och sjöng tillsammans med ett band, och två tjejer som också sjöng^^

Jag gick själv tre år på den här skolan, och det var nästan så att man fick lite ångest när man kom dit, haha. Samtidigt känns det som om man aldrig gick där! Tiden gick så fort!

Det var bra! Dock har det en tendens till att bli "hockeykör", men låtarna var bra och bandet likaså^^

 

 

 

Det var kul att se vad Sofia sysslar med om dagarna^^

 

 

 

 

 

//Emma.


Här doftar det lussekatter!

Jag är så glad att jag har en mamma som bakar sina egna lussekatter och så bra på det! Ingen pik till de som köper färdiga på ICA eller COOP, men hembakade är mycket godare.

Köket doftade så gott av saffran! Jag tycker det är så härligt när lussebaket drar igång. Man får den där längtan till jul, men också till Lucia förstås!


Visst ser de proffsiga ut! Helt perfekta. Vet inte hur hon lyckas. Önskar att jag kunde baka såna lussekatter men i suck at it! Haha^^




Och de såg inte bara goda ut och doftade gott- de smakade hur gott som helst också!!





//Emma.


Buffy och vampyrerna blir film!

Japp, nu kan fansen glädjas över att Buffy och vampyrerna blir film för andra gången. Första filmen spelades i 1992 med Kristy Swanson som Buffy. Sarah Michelle Geller spelade sen Buffy i tv-serien som gick mellan 1997-2003.

Inga detaljer är klara ännu, förutom att Buffy kommer att vara äldre i filmen.

Personligen tycker jag att Sarah Michelle Geller återigen ska ta sig an träpåken och jaga lite vampyrer och alltså spela Buffy i filmen.

 

 

 

 

//Emma.


Miley´s sweet 18!

I söndags hade Miley Cyrus födelsedagsfest. Disney stjärnan fyllde 18 år och firade det med att inta en nattklubb där de bjudna gästerna bland annat var Demi Moore och dottern Rumor Willis.

Det brukar vara så att ju äldre man bli desto mer mognare blir man.
Men om man ska se till Miley Cyrus klädstil så verkar det gå lite utför... Less is not always more!

Sen blev det lite action för stjärnan. Hennes lilla flirt heter Avan Jogia och är skådespelare i Nickelodiens serie "Victorious."

 

 

 

Ajaj. Vad ska Disney Channel säga nu när deras största stjärna umgås med folk från konkurrentkanalen!

 

 

 

Men jag önskar att jag varit där... Tårtan ser urgod ut. Hade gärna gjort en "pippi långstrump" i den där!

 

 

 

//Emma.


Kalles kaviar i kris!

Kalles kaviar har hamnat i en kris och måste därmed minska storleken på tuben.



... Eller så kan det vara så att papsen sovit på ett hotell som hade mini-kalles kaviar!^^



Jag chansar på det sist nämnda. Hoppas att jag har rätt!:P










//Emma

Önskelista

Satt barnvakt åt systersonen Emil idag. Han och jag satte oss ner och gjorde hans önskelista åt tomten!
"Ta det dyraste du kan hitta" sa jag åt honom. Hehe:P Jag undrar vad "tomten" säger om det, haha.

Jag sa till honom att ge den till mamma och pappa så att de kunde posta den åt honom. Och han ville gå iväg på en gång och satte på sig skorna och allt!

Han vägrade lyssna när jag sa att han snällt fick vänta tills mamma och pappa kom och hämtade honom.

Som tur var så fick han syn på tv och bompa (Översättning: Tecknat:P) och hans försök att komma ikapp mamsen och papsen avbröts

 

 

 

Ahhh, det var tider det när man trodde på tomten. Nu är det en själv som får vara "tomte" och öppna plånboken. Känns inte lika kul...




Men jag måste erkänna att jag längtar lite efter julen i alla fall^^ Det är en sån härlig tid. Speciellt Lucia.

 

 

 

//Emma:P


Noomi Rapace- Hiss eller diss?

Noomi Rapace anlände till premiären i fredags för hennes nya film "Svinalängorna" i en röd blåsa av Alexander McQueen med döskallemönster i guld. Hon bar platåskor och svarta strumpbyxor till detta.

Hennes hår hade en 30-tals touché, en såkallad "Finger wave" frisyr.

 

Personligen tycker jag att detta var en av de bästa klänningarna hon burit. Hollywood har gjort henne gott:P

 

 

Hiss eller diss?

 

 

//Emma



Grattis pappa!

Sofia och jag gratulerar vår pappa, världens bästa pappa, på fars dag!




Pappa, YOU ROCK!!:D





//Sofia & Emma.

Sofia dansuppvisning

Sofia hade dansuppvisning idag. Sofia går estet med inriktning musik (dööö, no suprise där:P) men hon har dans som estetisk verksamhet.

Hon har varit nervös stackarn hela veckan "Jag kommer att göra bort mig!" "Jag kan inte stegen!"

Vi har alla försökt lugna henne och sagt att det enda hon kan göra är att träna på stegen så att de sitter. Sofia är en latmask ut i fingertopparna när det kommer till fysisk aktivitet! Sorry Sofia, men det är sant, haha:P! Om hon tränat eller ej vet jag inte.

Sofia ringde mamma för en stund sedan och tydligen hade det gott skitdåligt! Dansgruppen var osynkad och de fick skrattattacker på scenen (!)


Det blev alltså inte lika elegant som denna ballerinan, men vet ni vad? Sofia är kanske missnöjd med sitt dansuppträdande men att hon inte gjorde sitt allra bästa det tvivlar jag inte en enda sekund på. Sofia må vara allergisk mot fysiskaktivitet, but she always bring it! Huvudsaken är att man försökte och Sofia tar alltid såna här saker på allvar.

 

 

 

Musik är hennes största intresse, men dansen tror jag har väckt ett jävlaranama hos henne!:D

 

 


Vi Olssons är väldigt envisa, haha^^

 

 

 

//Emma.


Miley Cyrus kläder är en stor hit i Storbrittanien!






Vi har goda nyheter för er som planerar att besöka England någon gång i jul! Miley Cyrus klädmärke, ni vet det som hon gjorde tillsammans med MAX AZRIA! är nu även tillgänglig i den engelska butikskedjan ASDA! Kläderna blev en stor hit i somras
JAG VILL TILL ENGLAND... NU!!! haha^^)


Gwyneth Paltrow countrysångerska!

Har Gwyneth Paltrow bytt karriär och blivit countrysångerska? Kanske gör hon det! Men det här första framträdandet som sångerska gjordes för att göra reklam för hennes kommande film där hon spelar just en countrysångerska. Och låten och sjunger kommer från filmen.



Vad tycker ni, är Gwyneth någon sångerska?

Personligen tycker jag att det var grymt bra för någon som inte sjungit mycket! Betydligt tonsäkrare än våra största stjärnor idag. Nämner inga namn *host*JustinBieber*host*





//Emma

WHÖ??!

Min bror skulle till tandländläkaren för cirka 2 veckor sedan. Dock hade han inte fått någon tid hemskickad så han blev rätt förvånad när han får ett samtal där en dam säger "Du skulle ha varit här 8:20 men du kom aldrig!" Snälla nån, säger jag. Killar kan inte göra två saker samtidigt, och nu begär dom att de ska vara tankeläsare också?:P Det är för mycket begärt!

Mamma fick en ny tid som hon skrev upp, men tandläkaren sa onsdag till mamma men menade tisdag! Så brorsan fick ett nytt samtal... Och en ny tid!

Den här gången skrev han faktiskt upp tiden alldeles själv!

Öhmm... vilken tid skulle du dit sa du Jonas...??

 

 

 

 

Men den här tiden blev också inställd för att han jobbade, så han fick en ny tid. Men då jobbade han också, så han fick en ny tid.

 

 

 

 

Kommer vi någonsin få se ett lyckligt slut på det här?:P

 

 

 

 

 

//Emma.


Michael Jacksons nya låt fejk?

I dag släpptes Michael Jacksons nya singel "Breaking news." Och det är inte själva låten som det diskuteras om utan istället om det verkligen är Michael Jackson som faktiskt sjunger!





Enligt hans syster LaToya är det INTE Michael Jackson som sjunger, och hans mamma säger nu att flera låtar på hans album är fejk. Skivbolaget hävdar såklart att låten är äkta.

 

 

 

Här kan du gå in och själv lyssna på låten:

http://breakingnews.michaeljackson.com


Personligen tycker jag inte att det låter som MJ. Har tittat på hans film "This is it" och inte låter han sådär då!




Vad gör inte folk för att tjäna pengar...







//Emma.

free counters
RSS 2.0