Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Minipajer i massor!

Till min brors bröllop på lördag hade min blivande svägerska tänkt att man ska kunna smaska på lite pajer om man skulle bli hungrig sent på kvällen. Åsa och jag hittade ett recept för några månader sedan som vi tänkt göra. Det blev att bröllopet kom närmre och närmre utan att pajerna blev gjorda. Men eftersom bröllopet som sagt är på lördag så var vi tvungen att skärpa oss :PNästan 100 stycken blev det. Tror inte jag kommer att se på mördeg på samma sätt igen, haha. Jag kavlade pajdegen (som var mördeg... så egentligen så kan jag inte kalla det för pajdeg...haha) och Åsa gjorde fyllningarna. Det blev tacofyllning med paprika, fetaost & soltorkade tomater och köttfärs & soltorkade tomater. Det behövdes mer fyllning än vad vi räknat med så mamsens köttfärs som hon tänkt ha till middagen rök, haha.

Halva köket var täckt av minipajer.
Pajerna blev bra! Daniel, den blivande brudgummen, smakade och vi fick godkänt:D Tur det, för lite taskigt att göra om 100 pajer!


Noel blev lite trött på vårt bakande tror jag. Det tog lite tid men förhoppningsvis var det värt allt besvär, provsmakat har vi inte gjort. Blir en överraskning på lördag. Noel och hans storebror Martin fick glass och genast var allt så mycket roligare:P Deras lillebror Philip hade mer spring i bena än vad hans bröder hade! Den lille var överallt:D Det är precis så som det ska vara^^

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma

Lyckad möhippa:D

Igår vid 16:00 invaderade Olsson och Nilsson det blivande brudparet! Det var dags för svensexa och möhippa, samtidigt!Jag hade för några veckor sedan sagt till Åsa att killarna skulle ha Daniels svensexa den 28 maj, och till Daniel hade jag sagt att tjejerna skulle ha Åsas möhippa den 28 maj. Och de fick inte säga det till den andre såklart. Jag hade ett" allvarligt" snack med Daniel angående Åsas möhippa. Han fick ABSOLUT INTE säga något till Åsa om det. Daniel har nämligen lite svårt att vara... TYST!!!:P Men han var väldigtduktig och sa inte ett ljud:D

Åsa fick en liten makeover.


De blev nog lite paffa. De hade bägge gått och väntat på att den andre skulle plockas upp och föras iväg på något roligt, och så skulle de iväg bägge två. Hehe.

Tjejerna tog Åsa till Nöjesfabriken i Karlstad, medan killarna drog med Daniel för att åka go kart och äta på Mast magasinet i Kristinehamn.

Vi körde fem kamp på nöjesfabriken!! Gud vad kul det var! Vi delades in i två grupper och hade en "ledare" som hette Björn. Tror han hade lika roligt som vi hade. Syrran Linda fick honom till och med att visa oss hur man skulle åka "fritt fall", som var så läskigt!! Jag åkte den aldrig... jag var FEG:P Men Björn tömde fickorna och visade mer än gärna hur tapper han var med sitt cape och sitt svärd.

Här går det undan för Elena. Den där gick jättefort!

 

Linda har dagen till ära blivit apa:D Klättra på!

 

Som man förstår av namnet så körde vi fem olika grejer där vi tävlade mot varanda. Det var bla basket, gissa hur långt ett snöre var och ta oss igenom en bana på kortast tid.

Det var en jämn kamp men de som vann var... MITT LAG!! Marie, Åsa och jag var lag 1 och fy tusan vad vi var bra:D Jag tror att vi alla tre är tävlingsmänniskor, i alla fall Åsa och jag. Det nästan lyste av iver i ögonen på oss, haha.Sedan bar det av till "Glada Ankan" som ligger på Kungsgatan mitt i Karlstad. Där åt jag pizza. Yep, jag var crazy dagen till ära. Och vet ni vad? Jag till och med körde om 3 bilar på vän till Karlstad OCH backade in i parkeringrutan i parkeringshuset. DET NI!:D

Min pizza. Mumsig eller goding hette den... kommer aldrig ihåg vilken jag tog:PÅsas systrar Elena och Ida hade gjort små uppdrag som hon skulle göra under kvällen. Ett var att linda in en kille i plastfolie, vilket hon gjorde på en kille på Nöjesfabriken. Hon snappade upp honom i baren och han var så villig att bli lite plastig för hennes skull. Sedan gick han omkring med det en god stund medan han spelade bowling, haha. Ett annat uppdrag var att klippa av tvättrådet på kallingarna på fem killar. När hon klippte av första tvättrådet på vakten utanför "Glada Ankan" så trodde jag att jag skulle sjunka genom backen. Jag tyckte det var så otroligt pinsamt. Jag tyckte nog att det var mer pinsamt än vad Åsa tyckte! :DDet var en väldigt lyckad möhippa. Vi hade nog alla riktigt, riktigt kul. Hoppas bara att Åsa också är nöjd! Det är ju det viktigaste. Men hon verkade det i alla fall.


Nu är det mindre än en vecka kvar till bröllopet!:D Ska bli skönt när lördagen äntligen kommer:D I morgon ska Åsa och jag baka 100 stycken minipajer till bröllopet. Där får vi något att bita i, haha. Både bildligt och bokstavligt talat. Gud så finurlig jag var där:P


 

Noel blev lite fundersam när huset helt plötsligt kryllade av folk. Han snappade åt sig varenda svärd han kunde hitta i huset för att kunna försvara mamma och pappa. *Fniss*//Emma


grattis mamsen på morsdag!!:D

Precis bakat klart mamsens prinsesstårta till morsdag!

 

 

 

GRATTIS MAMMA!:D

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma&Sofia


Harry Potter med ett ord

Harry Potter filmerna tar snart slut. Den sista Potter filmen går upp på bio i USA den 15 juli i år och den här magiska resan är till ända. Men om man fick beskriva den här succén som Harry Potter blivit med ett ord, vilket ord skulle det då vara? Ja, den frågan fick just skådespelarna från filmerna.
Rupert som spelar Ron har väldigt svårt att kunna sätta ord på hela upplevelsen.


 

 


Vilket ord skulle du använda för att beskriva Harry Potter-filmerna?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


//Emma


Läppglansade ögonlock!

För många är läppglans bara till läpparna men läppglans kan faktiskt användas till mer! Nämligen till att highlighta kindbenen eller under ögonbrynen, på ögonfransarna, som Kate Bosworth gör, eller på ögonlocken. Att använda läppglans på ögonlocken har länge varit otroligt inne på catwalken. Men går det att använda till vardags?

Undrar hur Kate kom på att använda läppglans på ögonfransarna...?Det kan tyckas kladdigt och obekvämt men det börjar smått att lanseras läppglans som är speciellt framtagna till att appliceras på ögonlocken. Då ploppar en fråga upp i mitt huvud: Är det verkligen läppglans då?:P

Trixet med att applicera läppglans på ögonlocken är att först grunda bra; alltså foundation (om man nu vill ha det, alla använder inte det vid ögonen), concealer, primer och transparant puder. Transparant puder är ett MÅSTE! Även om man kör utan läppglanset. Pudret får ögonskuggan att sitta hela dagen. Applicera pudret innan ögonskuggan och efter att du applicerat ögonskuggan. Jag använder mig av Laura Merciers transparanta puder. Superbra.

När man grundat så applicerar man ögonskuggan och sen läppglanset som man bara har på ögonlocket, inte i själva vecket. Vi vill inte ha fula veck. Använd sedan fingret för att sudda ut de skarpare linjerna.


 

 

 

 

Testa du också, gloss up your life!:P

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


Beyonce LIVE- Who run the world!

Beyonce live på Billboard awards tidigare under veckan. Den här tjejen är unik. Så otroligt duktig och det är en fröjd att se och höra henne uppträda. Det här är en artist som ingen annan. Kolla in det här klippet. Det är bara så häftigt!

Jag ska absolut se henne igen om hon kommer till Stockholm. Sofia tror jag känner precis samma sak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


Systerson på besök!

Emil, min systerson, var här idag medan syrran åkte och handlade. Den lille sorken var sjuk och var hemma från dagis. Jag vet inte om det var för att han just var sjuk som han fick godis, nya spindelmannen gummistövlar och robot men det kan också ha varit...


... den här bilden som vi skickade i ett mms med vädjan om lite godis:P
Jag tycker att barn ska lära sig tidigt att plocka upp efter sig och städa, så eftersom Emil var här idag så fick han dammsuga lite åt mig...


... Haha, nej då:P Jag är inte en slavdrivare!:D Emil ville såklart vara med och städa när jag gjorde det. Och han är en talang måste jag säga. Han skrattade så gott så när grus och annat skräp åkte upp i slangen med ett smatter. Och sen blev han så otroligt förvånad när dammsugaren följde efter honom när han drog i den att jag inte kunde göra annat än att skratta åt honom.

"Den följer efter!" ropade han glatt och dammsög som en vilde. Haha.Eftersom han var duktig fick han en liten belöning såklart. Mammas hemmagjorda hallongrottor och vaniljbulle som mamsen och jag bakade förra vecka. Vaniljbullen tyckte han extra mycket om för efter varje tugga så flinade han stort, sa "Mmmmmmmm" och strök sig över magen:P Bra betyg tycker jag!:D

//Emma

Träna med Tracy Anderson!

Jag var inne på youtube förra veckan och kollade runt lite. Till slut hamnade jag på klipp av Tracy Anderson. För er som inte riktigt känner till Tracy Anderson så är hon en av Hollywoods mest kända tränare. Hon är nog mest känd för att ha tränat Gwyneth Paltrow. Men hon har klienter så som Shakira, Scarlett Johanson, Jennifer Aniston, Eva Longoria, Madonna, Courtney Cox och många många fler.

Tracy Anderson tränar här med Gwyneth Paltrow.
I sina klipp pratade Tracy Anderson om dvd:er som hon gjort och som folk ifrån hela världen rekommenderat under hennes klipp. Jag som tycker om att träna och annars blir oroligt rastlös tänkte att det kanske vore något för mig! När jag såg att hon gjort en dansdvd så var jag såld! Jag gillar verkligen att dansa och få röra på mig. Jag kollade runt och hittade dvd:erna på cdwow.se.

Jag beställde "Tracy Anderson Method: Mat Workout" och "Tracy Anderson Method- Total cardio workout." Hennes träning går ut på att först trötta ut de större musklerna för att sedan träna de mindre musklerna som man inte kommer åt när man till exempel gör joga, springer eller cyklar. Vi har mer än 600 muskler i kroppen men vi använder långt ifrån alla!


Enligt Tracy Anderson så är dessa två dvd:er som jag beställde allt som behövs. Självklart säger hon det eftersom hon vill sälja sina produkter. Hon vill inte att man sysslar med något annan träning eftersom hon vet exakt vad dessa två träningar gör för kroppen.

Jag fick min "Tracy Anderson Method: Mat Workout" igår. Min andra dvd hade tagit slut på lagret men fick precis mail om att den nu också var på väg!

Sofia är också intresserad av dans och vill träna lite mer. Vilket är otroligt nyttigt och nödvändigt eftersom hon valt den karriären som hon gjort. En sångerska måste ha bra kondition.

Jag ville först vänta på dansdvd men Sofia ville efter att vi tittat igenom dvd:n köra igång på en gång. Vilket hon gjorde. Hon tyckte att det var en bra träning och armövningarna var helt otroliga. Jag blev såklar nyfiken jag också så jag körde igenom dvd:n idag som var på ca 55 min.

Tracy Anderson.Man går igenom allt. Först uppvärmning, ben, mage, armar, mer ben, mer mage och sedan en nedvärmning. Och låt mig säga så här... armövningarna... de fick mina armar att kännas som om de brann. Jag har aldrig kännt en sån känsla i mina armar förut och jag har ändå tränat på träningsbänk och sysslar med vikter. Men det här, helt otroligt! Och jag använde inga vikter i första delen utan följde bara hennes rotationer på armarna. Sen när vikterna kom så var jag så slut i armarna att jag trodde de skulle gå av.

Under benövningarna kände jag att jag inte orkade lyfta upp benet i de övningar som hon gjorde. Det var helt omöjligt! Jag kunde inte lyfta benen! Hon träffade de muskler som jag inte visste att jag hade och hon gjorde helt totalt slut på dom.

Nedvärmningen som kom tillslut var nog det skönaste jag någonsin gjort! Fick sträcka ut kroppen och andas ut och kyla ner mig.

Vill ni ha en riktig genomkörare för kroppen så rekommenderar jag den här dvd. Men jag säger bara att man måste pusha sig igenom när benen, armarna och magen brinner!

Jag måste erkänna att jag är lite rädd för hur dansdvd:n kommer att vara:P Tillsammans med dansdvd:n kommer det säkert att bli en träning på 2 timmar! Herre Gud... En promenad kanske är bättre?:P

Hoppas jag orkar hålla på, för såhär i efterhand så känns kroppen otroligt avspänd.


Kolla in klippet för att få se hur Tracy Anderson jobbar:
Jag tycker hon är duktig, visar övningarna bra och verkar vara en trevlig tjej. Hon är inte alls hurtig utan går igenom dvd:n och erkänner att det är grymt jobbigt men att man måste försöka pusha sig igenom det.


//Emma

Årets första cruising!

Nu är cruisingsäsongen officiellt inled! Igår drog vi ner till Kristinehamn med cadillacen och cruisade tillsammans med nästan 300 andra amerikanska bilar.


Trots att det blåste så att man var rädd att huvudet skulle trilla av så hade vi det roligt ... eller ja... cadillacen stannade två gånger utan någon anledning... och vi hade senare på kvällen två andra bilar som backup ifall Cadillacen stannade igen och vi behövde få igång den. Men om vi nu bortser ifrån det... för jag menar vad är en crusingkväll utan en massa strul? Det hör till, snarare en regel än undantag i Olsson familjen. Känns som om pappa alltid står med huvudet ner i huven när vi är ute.

Men jag måste erkänna att det är ganska roligt att se pappa försöka spela helt oberörd och lugn medan han vrider om nyckeln och absolut INGENTING händer samtidigt som Corvetter, Cadillacs, Buicks och Pontiacs susar förbi med stupfulla bimbos och wannabe-raggare hängandes utanför bilen och lille paps får inte visa hur tapper han är med sitt cape och sitt svärd.

Och eftersom min pappa inte direkt är den lugna typen (haha. Och jag brås väl på honom för jag kan vara lite... hetsig ibland:P) men han försöker i alla fall spela lugna filbunken (haha.) Nä nu ska jag vara snäll. Förlåt paps, du får dra in maten ikväll:P

Inte nog med det! Vi blev kändisar över en natt också. Vi ligger nämligen ute på Youtube! Telefonen har ringt stup i kvarten idag...*fniss* Det var det första pappa sa i morse "Vi ligger ute på Youtube!" och sken som en sol, haha.

Kolla in oss på 8:02. Vad kan jag säga? We´re looking good;D (haha)

 

 

 

 

 

 

 

Jaa, herre Gud... Vi hade i alla fall tur med vädret.

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Två-delade plagg-Ny sommartrend

Det två-delade plagget är på intåg denna sommar. Shorts med en kortare jacka eller "pojkvänn blazer" är ett måste för alla modemedvetna! 

Dessa plagg får gärna hitta hem till min garderob. Dock skulle jag föredra mer färg på klackarna för att det inte ska kännas för blekt. Enkel design som passar till alla tillfällen.

 

Jacka: 457:-

Shorts: 400:-

 

 

Var inte rädd för att shorts och jacka med mer färg. Håll i stället igen när det kommer till accessoarerna.

 

Shorts: 343:-

Jacka: 513:-

 

 

Shorts med "pojkvänn blazer" a la Victoria Beckham.

 


Shorts: 349:-

Blazer: 742:-

 

 

Är man inte en shorts- kind- of- girl mixa då en snygg kjol eller klänning med en kortare jacka eller kavaj!

 


Klänning:

Jacka: 570:-

 

 

 

 

 

Absolut en trend som jag gillar!

 

 

 

 

 

 

Alla kläder kommer ifrån asos.com

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


Nelly- Skofrossa!

Någon mer än jag som sett de coola skorna som Nelly.com har fått in? Om inte, kolla in dom här nedanför. Det är det värt! De kommer ifrån märket Jeffery Campbell

 

Salvator SEK 1449, Jeffrey Campbell - NELLY.COM

Handgjorda skor i läder. Delad kilklack i olika färger samt öppen tå och reglerbar rem runt ankeln. Klackhöjd: 13 cm. Platå: 8 cm.


1449:-
 

Skate SEK 1749, Jeffrey Campbell - NELLY.COM

Handgjorda skor med ovandel i läder. Kilklack i snidad trä. Öppen tå samt dragkedja på insidan av skaftet. Så otroligt häftiga! Ser ut som en skrisko. Tycker inte ni också att skon mer liknar ett konstverk! Jag skulle faktiskt vilja ha de här för de ser så grymt coola ut! Haha. Klackhöjd: 13,5 cm. Platå: 7 cm.


1749:-Big Girl SEK 1349, Jeffrey Campbell - NELLY.COM

Handgjorda skor med öppen tå. Kilklack i trä samt klädd platå. Reglerbar rem runt ankeln. Klackhöjd: 13,5 cm.Platå: 7 cm.

1349:-
Benched SEK 1649, Jeffrey Campbell - NELLY.COM

Handgjorda skor i läder. Klack i trä. Snörning fram samt lackat parti framtill i kontrastfärg. Klackhöjd: 13,5 cm. Platå: 5 cm. De här skulle jag också gärna vilja äga:P

1649:-

 

 

 

 

 

Tycker sko nummer 1 och 3 är väldigt flowerpower inspirerade. Typiskt såna skor man sett på olika affischer från den tiden.

 

 

 

Roligt att Nelly.com har fått in sådana här lite galna skor. Tyvärr är de alldeles för dyra för mig, eller är det tur det? (haha) Min familj kommer nog tycka att jag är helt galen som överhuvudtaget tycker de här skorna är coola!

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Nygräddat

Idag minsann bakade jag och mamsen bullar! Inte nog med det, vi gjorde två olika smaker!


Jag har velat testa på att baka bullar men inte riktigt våga mig på det. Jag lyckas alltid göra fel med jäsning... ingen aning om vad jag gör för fel!


Men eftersom mamsen är så bra på att baka bullar så visade hon mig^^


Det blev bullar med vaniljkrämsfyllning. Riktigt goda men kladdiga att göra i ordning.


Sedan gjorde vi även vanliga hederliga kanelbullar. Och de blev lika goda de!
Och vet ni vad?! Jag klantade mig inte en enda gång! DET kallar jag succé!:P Så nu är det fritt fram att komma hit och fika. Än har ingen blivit matförgiftad!:P

//Emma

Trailer- Cars 2!

 

Uppföljaren till Cars, eller Bilar som en heter på svenska, är här! Se trailen ovan!

 

 

 

 

 

 

//Emma


Etta James.

Blues sångerskan Etta James ligger på sjukhuset för blodförgiftning. Sångerskan som sedan tidigare lider av  demens, leukemi och njurproblem lär ha det tufft just nu. Detta är andra gången i år som sångerskan lagts in för blodförgiftning. Vi får hoppas att hon klarar sig.

 

 

Etta James är en legendarisk sångerska som spelats av Beyoncé i filmen "Cadillac Records." Etta James, eller Jamesetta Hawkins som hon egentligen heter, slog igenom 1955 med låten "The wallflower" men mest känd är hon troligtvis för låten "At last" från 1961.

 

 


Etta valdes in till Rock an roll hall of fame 1993 och Blues hall of fame 2001. 2003 tilldelades hon priset Grammy lifetime achievement award.

 

 

 

 

 

 

 

 


//Emma


Katy Perry citat från Vanity Fair

"Jag bryr mig inte om vad folk säger om mitt förhållande... Jag bryr mig inte om vad de säger om mina bröst. Folk köper mina låtar; Jag har en utsåld turné. Jag får otrolig feedback från min musik."

 

 

You go girl!

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


Katy Perry får en puss!

Uhmm... Vad har du gjort i dag Katy Perry? Jo, jag hade pusskalas med en kängru!

 

Det svaret lär få några ögonbryn att lyftas:P

 

 

 

 

 

 

//Emma


Ashton Kutcher tar över efter Charlie SheenDet har länge varit ett hett ämne vem det är som ska ta över efter Charlie Sheen då han fått lämna "2 and a half men." Men nu är det alltså klart att det blir Ashton Kutcher som får bära det stora ansvaret att få oss att vrida oss av skratt i tv-sofforna.

Ashton som tidigare varit på tv:n med "That 70`s show" där han spelade rollen som "Kelso" är glad att få återvända till tv.
Han säger i ett pressmeddelande:

"Jag kan knappt vänta tills jag får arbeta med det här löjligt talangfulla 2,5 teamet och jag tror att vi kommer fylla scenen med så mycket skratt att ekot kommer att höras till tittarnas hem. Jag kan inte ersätta Charlie Sheen men jag ska arbeta arslet av mig för att underhålla skiten ur folk!"


Och vad säger Charlie Sheen om hans ersättare? Ja, han är lika ödmjuk som alltid...:

"Ashton Kutcher är en raring och briljant komiker... Men vänta, det är ju jag också!!
Njut av showen Amerika. Njut av att se en sämre version av 2,5 män varje måndag. Njut av planeten Chuck (Chuck innehar en av seriens huvudroller.) Där finns det inget syre, skratt, lojalitet eller kärlek."


Aj Aj! Han är inte försiktig med sina ord. Men vad ska man säga närersättaren inte är någon annan än Ashton Kutcher? Charlie Sheen... Suck on that!:P


//Emma.


Den ultimata make-up svampen!

Eleven.se lanserar nu en nyhet som är perfekt för oss som vill få den snyggaste grunden till ansiktet. "Beautyblender" är en make-up svamp som är tillverkad helt utan kanter för att man ska undvika att få synliga linjer eller streck när man applicerar bland annat sin foundation. Den rundade toppen gör det möjligt att få snyggt resultat även vid näsvingarna som ibland kan vara svårt att få till då det gärna dyker upp några streck just där.

Den större rundade basen på svampen är perfekt till foundation när detta ska läggas på större områden så som panna, kinder och hakan. Basen på svampen kan även användas till att lägga rouge.


Kostar 199:- på Eleven.se

Det finns även ett litet kit som innehåller en eller två svampar och rengörningsvätska till svampen. Att hålla sina make-up vertyg rena är väldigt viktigt eftersom smuts och fett från huden fastnar på verktygen och bakterier bildas. Därför, om man använder fingrarna eller doppar verktygen i produkterna, kan foundation och concealer som man haft länge orsaka oren hy så som finnar. Fett och smuts som man har på verktygen och som man sedan använder direkt i till exempel sin concealer förs över till concealern och bakterier börjar gro.

Kit: 2 svampar & rengörningsvätska 439:-


//Emma.

Små råttbäbisar

Idag åkte syrran och jag till Karlstad och shoppade. Eller rättare sagt Linda shoppade och jag kom med den ena "galna" outfiten efter den andra:P Det är faktiskt roligare att shoppa åt andra än åt sig själv. Linda stod i provhytten och sa:

"Så här kan man inte gå klädd" på en vardag menade hon.
Jag lyfte förvånat ögonbrynen och svarade: "Så går jag klädd varje dag..."

Haha. Ja, för er som inte känner mig så har jag tydligen en väldigt annorlunda klädstil har jag hört:P Kjolar, klänningar, hattar, klackar, you name it, klär jag mig i utan att det är till någon extra festlig tillställning. Jag tycker om väldigt kvinnligt mode och då bär jag det, trots att det är måndag eller mitt i veckan.

Men innan vi åkte till Karlstad så kom pappa med några roliga saker i handen. Han hade varit ute och rivit stora trälådor som vi odlar grönsaker i. De gamla skulle bort och ersättas med nya. Och när han grävde i lådorna, ja vad hittade han inte då om inte små små råttbäbisar!!^^ Så otroligt söta!

 

Är dom inte söta! Så små! De är så gulliga att man glömmer bort att de växer upp till små håriga råttor med lång svans. Men det förtränger jag just nu och bara njuter av att se dessa små bäbisar^^ Pappa la tillbaka dom och de kommer förhoppningsvis att tas om hand av sin mamma och pappa. Kanske drar de fram grillen i kväll och se på nyaste Twilight-filmen. Who knows!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Lindas 30 årskalas i bilder

Vi hade i alla fall tur med vädret! En jättefin 30 årsdag blev det för Linda.

Ett härligt gäng människor^^Sofia, Emil (bilden) och Lindas husband Ronny hade vattenkrig. Tror det var mest Ronny och Sofia som  verkligen gick in för det:P Ronny ska visst ha ramlat rejällt och typiskt nog så missade jag det! Hur ofta får man se det? Nej, just det: once in a lifetime:D


Jag plockade buketter med blommor.


En stressad Linda började med tårtorna innan jag tog över så att hon skulle hinna duscha. Det är inte bara när man har kalas.


Födelsebarnet herself. 3200:- sammanlagt fick hon att shoppa för! Hon önskade sig nämligen bland annat pengar. Och pengar fick hon:P Om jag är avundsjuk? YOU BET!:D Shopping på måndag! Tjohoooo!


Linda köpte nog 30 kg kött som killarna grillade. 25 kg kött blev väl över... Men supergott var det^^


Tycker det här kortet på Åsa och Philip är så fint!^^ Åsa hade varit och shoppat nya kläder och såg så fin och fräsch ut. Riktigt sommarfräsch. Nu vill jag ha en vit blus, Linda och mamsen också tror jag, haha.


Linda och Co har en bod där de hade gjort i ordning med bord och stolar (tv åt barnen... Typiskt Ronny, haha) och det blev så mysigt! Mycket bättre än att sitta ute och frysa. Jag hade blåsa läppar här vid 17:00. Jag kan bara inte hjälpa att jag fryser så lätt!

Sofia and myself.


Haha. The three Olsson sisters. Bara så att alla vet, Linda The woman in black har lärt Sofia och mig allt hon kan:P Förklarar varför Sofia är lite... crazy:P Mig har hon inte lyckats  fördärva. Jag är helt normal *host*Det var ett roligt kalas!!! Tyvärr är väl denna dag inte så trevlig för de flesta, om ni förstår vad jag menar:P Själv mår jag prima, muahahahahaha^^

//Emma


Linda 30 år! Hurray!!

Grattis Linda på 30 årsdagen!!Vi hoppas du får en jättebra födelsedag!

Sofia och jag kommer snart upp och invaderar ditt hem:P Lite hjälp inför kalaset är nog inte fel!


Bättre väder kunde du inte ha fått^^
Tjhohoooo!

//Emma & Sofia

Rush-konsert!

Pappa och brorsan är på RUSH-konsert i Globen och jag är avundsjuk!Hoppas konserten är grym! 3,5 timmar lång så jag hoppas VERKLIGEN att den är bra:P//Emma

En 5:te Pirates of the Carribean?

*Suck* Varför ska Hollywood alltid försöka mjölka ur det sista ur alla riktigt bra filmer med att göra tusen uppföljare?! Den 4:de Pirates of the Carribean går snart upp på bio men nu är det alltså klart att Disney redan har ett femte manus! Hela gänget som arbetat med de tidigare Pirates of the Carribean är med men nu verkar inte Johnny Deep, kärnan i det hela, vilja vara med längre. Inte just nu i alla fall.


Johnny Deep säger i en intervju att man bör vänta ett tag innan en femte film spelas in.

"Det är inte så att jag skulle säga "Vi spelar in nästa månad så att den kommer ut vid jul 2012." Vi borde vänta lite. Filmerna är speciella, precis som de är speciella för mig."Håller med herr Deep. Eller... nu kommer jag med en helt galen idé!, men varför strunta i att spela in någon femte film överhuvudtaget! Trean var inte ens bra så varför plåga oss igenom en femte?//Emma.Rihanna ft Britney Spears- S&M

Lyssna på remixen av Rihannas S&M med ingen annan än Britney Spears ^^

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


Let´s move med Beyonce!

Beyonce är delaktig i Michelle Obamas kampanj som löper över hela USA där målet är att minska barn och ungdomsfettman. Fetman i USA har blivit ett stort samhällsproblem, ett samhällsproblem som bara växer och växer och något måste göras för att göra landet mer hälsosamt och bryta denna farliga fetmakurva.


I kampanjen, som heter "Let´s Move", inspirerar Beyoncé barn och ungdomar att släppa loss och dansa till hennes dansvideo "Move your body" som är speciellt gjord för den här kampanjen. Videon ska få barn och ungdomar att röra mer på sig och äta hälsosammare för att får ett friskare liv.

 

 Se Beyoncés video för kampanjen "Let´s move" här nedanför!

 

 

Det är en härlig låt som säkert får flera att vilja dansa loss. Men personligen tror jag inte att detta kommer att göra någon skillnad.

 


Jag tror att ska man verkligen försöka ändra på barn och ungdomars sätt att se på mat och valet av mat så måste man först få föräldrarna att inse vad de gör med sig själva och sina barn när de väljer denna ohälsosamma mat. Sedan är skolan också skyldiga till att få bort all skräpmat och severa bra näringrik mat. Pizza, hamburgare och pommes frites till varenda måltid är början på en rad hälsoproblem.

 


Det är de vuxna som måste ta sig i kragen och se till att det blir förändringar. Det är knappast barnen som går och handlar, eller hur? Barnen tar efter föräldrarnas sätt att leva. Så är det bara. Föräldrarna verkar tro att kärlek betyder lunch på McDonalds, en pizza på kvällen eller glass och godis när de gjort något bra. Naturligtvis måste man få unna sig lite skräpmat ibland men om man äter så att man blir sjuk då är det helt åt skogen skruvat! Att ge sitt barn en förtidig död kallar inte jag att visa kärlek.

 


Kampanjen "Let´s move" som riktar sig mot barn och ungdomar bör istället riktas mot vuxna. Det är där problemet ligger, det är där förändringarna kan göras.

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.Tips! Lauren Conrads skönhetsblogg

Jag skulle vilja tipsa er om en blogg som ger oss de bästa tipsen och trixen inom Hollywood för att själv skapa den där looken som någon av våra favorit skådespelare/artister har. TheBeautyDepartment.com heter bloggen och tillhör ingen annan än Lauren Conrads, känd ifrån bla "The Hills."Jag måste säga att hennes blogg fick mig att fastna! Jag kollade runt och ville ha mer och mer. Det finns videos (som även ligger på youtube) där de visar hur man gör en ballerinaknut eller hur man ska få till de snygga 50-tals vingarna som löper ut från ögat a la Marilyn Monroe. Klippen är väldigt bra och medan man ser hur man ska göra pratar även någon om ur man ska göra (tror det är fröken Conrad själv.)
Jag gillar bloggen. Den ser fräsch ut, behagliga färger i bakgrunden och det är lätt att hitta på sidan. Fina bilder och bra inlägg som fokuserar på innehållet i inlägget och bilderna hör till inlägget och inget annat. Lauren Conrad gör sig inte märkvärdig i bloggen, står inte och posar och putar med munnen eller något annat löjligt som man ofta ser i andra kändisblogger. Hon är sig själv och delar gärna med sig av det hon kan mycket av. Ser redan framemot att få veta fler tips och trix!
Efter att "The Hills" lades ner har fröken Conrad både skrivit böcker och designat kläder, och nu ska hon alltså erövra skönhetsvärlden. Hon hoppas att hon inom kort lanserar sitt eget skönhetsmärke.Förutom att driva TheBeautyDepartment.com så har fröken Conrad också skrivit kontrakt på ytterligare tre romaner. Detta är en mycket upptagen tjej!

//Emma.
William & Kate´s bröllopsbilder

De officiella bröllopsbilderna från William och Kate´s bröllop har nu släppts. Min favoritbild är den i mitten^^

 


 //Emma

Miley Cyrus cover på Smells like teen spirit!

 

Under Miley Cyrus "Gipsy Tour" gör sångerskan en cover på Nirvanas hit "Smells like teen spirit", och jag måste säga att det låter inte alls dåligt!

 

 

 

Miley borde få en eloge för att hon sjunger live på sina konserter, något som idag är ovanligt. Hon håller igång sin röst och hon låter så mycket bättre nu när hon uppträder än vad det gjorde i början av hennes karriär. Stor skillnad.

 

 

 

Synd bara att hon envisas med att köra den där läder-slamp- försökerattvaravuxenmensugerfortfarandepåtummen-rocker-looken. Den börjar bli gammal nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Källa

 

 

//Emma.


Känner mig snuvad...

Jag känner mig snuvad på våren!
Snö och 3 plusgrader.
Det är bara inte... rättvist.

Såhär ska det se ut! Soligt och 28 grader varmt, i vattnet alltså:P

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


President Obama död?!

 

Oj, oj! Den här killen lär ha fått det varmt om öronen efter sin felsägning att President Obama var död när han egentligen skulle säga att det var Osama bin Laden som trillat av pinnen! Woups!

 

Men det kan hända den bästa utav oss... Hoppas nyhetsbolaget säger samma sak...

 

 

 

 

 

 

 

Källa

 

 

 

 

//Emma


MET Costume Institute Gala

I måndagskväll hölls årets Costume Institute Gala. Årets gala som ägde rum i New Yorks Metropolitan Museum of Art hyllade den framlidne designern Alexander McQueen som tog sitt liv för ett år sedan. Temat för galan var "Savage beauty."

Naturligtvis var galan fullspäckad med glamorösa stjärnor och ... mindre glamorösa, mindre lysande stjärnor:P

Kristin Stewart bar Proenza Schouler, en designer som jag inte hört talas om tidigare.

 

Rihanna var klädd i denna klänning av Stella McCartney.

 

Jennifer Lopez bar Gucci... och hela lagret blommor från blomsterhandeln. Haha. Jag gillar faktiskt den galna kreaktionen som hon har på axlarna. Med en annan klänningen så hade det blivit otroligt snyggt! Nu blev det istället lite over the top. Men ändå gillar jag det... ! Konstigt.

 

Renée Zellweger i Carolina Herrera. Ett par som ofta samarbetar. Renée jobbar aldrig med en stylist utan väljer plagg tillsammans med olika designers. Något Herrera beundrar hos Renée.

 

Gisele Bundchen bar denna klänning som designats av självaste Alexander McQueen. Otroligt härlig färgklick i innefärgen orangeröd.

 

Naomi Campbell kom direkt från indianstammen till galan. Hon hann inte ens byta kläder! Skämt åsido, jag menar What the f**k!

 

Beyonce bar troligtvis den mest bekvämaste klänningen av alla... NOT! Det ser så otroligt obekvämt ut för henne att man glömmer titta på klänningen som faktiskt är otroligt läcker.

 

Christina Ricci bar denna underbart, galna skapelsen av Zac Posen (mannen i bilden) som är en av mina favorit designers! Hans design är väldigt kvinnligt och det är något jag gillar. Den här klänningen är väldigt annorlunda men se så underbart snyggt det är designat. Väldigt goth över det hela. Me likey^^ Den enda klänningen som fick mig att haja till. Love it!

 

Blake Lively som alltid brukar träffa rätt missade totalt denna kväll med sin klänning som liknar de plagg som Ceasar bar. Det var bara kransen på huvudet som fattades!

 

Diane Kruger i Jason Wu. Gillar Diane´s stil som är väldigt 40-tals inspirerat. Väldigt kvinnligt. Hennes hår är väldigt Victoria Lake! Hade önskat att hon gjort en mer peeka-boo-lugg som fröken Lake hade. Det hade gjort pricken över i:et.

 

Ciara i Prabal Gurung.

 

Taylor Swift i J. Mendel. Gillar inte nederdelen av klänningen. Alldeles för rörigt. Tar bort fokusen på den fina överdelen.

 

Jennifer Hudson bar Vera Wang.

 

Personligen tyckte jag att många av galans besökare gjorde dåliga modeval. Förutom Christina Ricci i Zac Posen så var det ingen som verkligen stack ut. Bakläxa Hollywood!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma


Sofia övningskör för första gången!:D

Idag övningskörde Sofia för första gången, med mig som lärare^^ Alla verkar bli väldigt förvånade när de hör att det var jag som hjälpte henne... Undrar varför:P

Det gick faktiskt jättebra! Naturligtvis blev det några kärringstopp men så blir det för alla.

 

Vi brukar ha roligt åt pappa när vi pratar om övningskörning. Pappa har kört med Linda, Daniel, Jonas och mig och låt mig säga såhär... han var inte lugn som en filbunke:P


"MEN I MED KOPPLINGEN!"

"BROMSA!"

"MEN SVÄNG!"

 

Haha.

 

Men nu när jag satt bredvid Sofia som aldrig tidigare kört bil förut (med en sjö på ena sidan:P) så började hjärtat dunka lite snabbare för man har själv inte kontroll över bilen. Det är lite otäckt och vi körde ändå på en liten grusväg. Tänk när man kör med en ovan person ute på stora vägen.

 

Jag säger bara såhär till pappa... R-E-S-P-E-C-T!

 

 

Vi filmade även när hon körde. Filmade med mobilen så jag kan tyvärr inte lägga upp det på bloggen men klicka HÄR så kommer du till klippet på Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Donald Trump buad vid Vita husetOh man, oh man. För ett tag sedan lade jag upp ett inlägg där Donald Trump deklarerade att han minsann skulle försöka bli USA´s nästa President.


I går kväll välkomnades han till Vita huset för "White house Correspondents' Dinner." Men bara för att han var välkommen dit betyder det inte att alla ville se honom där. Det blev han varse om när han traskade nerför den röda mattan med frugan på armen och de närvarande reportrarna och fotograferna buade åt honom.

När han fick frågan om han skulle prata med President Obama under middagen svarade han med ett aldrig sviktande självförtroende att han skulle säga ett och annat om vad han tycker.

"Han måste bli tuffare mot alla nationer som blåser USA."Om man ändå hade fått vara en fluga på väggen i Vita huset när Donald Trump "sa ett och annat" till President Obama. Vi får hoppas att Obama har ett bra pokerface! '
//Emma

Mariah Carey födde tvillingar


I går, lördag, födde äntligen Mariah Carey sina tvillingar, en pojke och en flicka! Thank God, säger jag! Gud vet vad hon hade hittat på med den där magen härnäst:P Att måla magen verkar ha varit en favorit...

Flickan föddes före den lille pojken. Barnen har ännu inte fått något namn men om vi känner Mariah rätt så kommer det nog bli något... oväntat:P

Måste vara en härlig känsla för henne att vara nybliven mamma då Mariah länge längtat efter småttingar. Vi gratulerar^^//Emma

free counters
RSS 2.0