Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Gott nytt år!

Oj! Vart tog 2010 vägen?! När man tänker tillbaka på året så verkar allt gått så fort.

Jag blir alltid lite deppig någon gång under nyårsafton för nu är året slut. Känns som domedagen ett tag. Men så kommer man ihåg allt man gjort och varit med om! Vi var i Italien under sommaren till exempel. Minnena därifrån får en att le och man tänker vilket bra år det varit egentligen ändå! Visst har det varit några tråkiga grejer men som tur är inga stora sådana.

Man hoppas nu att man har lika bra år 2011 som vi hade 2010. Men vi hoppas att många stora överraskningar och nya erfarenheter väntar oss;D Detsamma hoppas vi för er!


GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!!
 

 

 

 

 

 

//Emma & Sofia.

Peace out ya´ll!


Nyårs make-up

Nu är snart nyårsafton. Det är en dag då man klär sig lite extra fint. Man lägger ner tid för att hitta just "den där" klänningen och man lägger ner extra tid på make-up och hår än vad man brukar göra.

Här kommer tips på produkter till nyårs make-up:en om du vill testa något nytt!

Man vill naturligtvis se så bra ut som möjligt, men det finns några fällor man bör tänkta på så att man inte gör en såkallad "makeup miss."

Vill du testa att bära glitter så är nyårsafton rätt tillfälle att göra det. Men tänk på att inte överdosera. Glitter reflekterar mycket ljus och drar ögonen till sig så använd med måtta! Man vill ju inte se ut som en treåring på vuxenkalas:P

Gold 95:- på make up store.


Guld och silverglitter är förmodligen det man först väljer men låt det inte hindra dig ifrån att testa en helt annan nyans som inte är så vanlig. Galaxy är en otroligt snygg grön nyans som jag personligen föredrar framför den guldiga.

 


Galaxy 95:- på Make up store.

 

 

För att få glittret att fästa använd eye primer!

 


Ett tips är att använda en torr svamp eller liknande att ta bort glittret med sen när sminket ska av. Om man inte vill glittra som en diamant över hela ansiktet vill säga:P Personer som använder linser bör vara lite försiktig med glitter.

 

 

För dig som känner att make up är som en stor djungel och inte riktigt vill lägga ner för mycket arbete kan spana in dessa nya produkter från Max factor. Max factor smoky eye effect eyeshadow heter dom och innehåller två olika färger och gör att du kan få fina sotade ögonen lättare än någonsin! Finns i sex olika nyanser så du kan få tag i de färgerna som passar just dig.

 


Ca 115:-. Finns att köpa på de flesta ställen där smink säljes.

Om du för det mesta använder läppglans eller ingenting alls och vill slå på stort med ett läppstift tänk då på att även här ta det lugnt! Läppstiftet kan hamna på tänderna och smetas ut och hur snyggt är egentligen det? Exakt, inte alls! Pressa läpparna mot en servett efter att du applicerat läppstiftet och använd gärna en läppenna för att "låsa in" läppstiftet och förhindrar att det flyter utanför munnen.

 


Estee Lauder "Rio Kiss" 189:-, Cdwow.se

Känner du att rött läppstift inte är riktigt du, ja men ta en annan nyans. Det allra viktigaste är att du är bekväm med det du använder. För inte så kommer det att synas. Ett snyggt läppglans går lika bra om du föredrar det.

 


Max factor 120:-

 

 

 

 

 

Men det allra viktigaste att tänka på innan man börjar applicera glitter, läppstift och så vidare är att inte hoppa över själva grunden. Ska du använda foundation börja då med en primer som gör att din foundation håller längre. Eye primer innan ögonskuggan är ett MÅSTE enligt mig. Det förhindrar att ögonskuggan "smälter bort" och det blir inte några fula veck på ögonlocken.

 

 

Jag använder Laura Mercier´s primer under min foundation och är supernöjd med den.

 


269:-, cdwow.se

 

 

Smashbox Photo finish lid primer har jag använt till ögonlocken innan jag applicerat ögonskuggan. Den här produkten är superbra! Rekommenderar verkligen den här. Ögonskuggan sitter hela dagen.

 

225:- Eleven.se

 

 

Ska dock testa Mac´s prep+prim som jag fick med posten idag. Har hört att den ögonprimern till och med är bättre än smashbox! Det ska bli intressant och se om det stämmer. Den har mycket att leva upp till!

Men lägg nu inte all tid på make up:en. Naglarna bör också får en liten bit av kakan:P Max factor har en uppsjö av nyanser att välja bland och har du svårt att bestämma dig välj då en klassisk röd!

 

 

Lycka till nu med nyårs make up:en!^^ Go crazy, men med måtta!:P

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Kvitton kan ge oss cancer!

Inte nog med att kvitton betyder att man har mindre moneysar i plånboken utan kvitton kan rent ut sagt vara en hälsobov!

I kvitton finns nämligen höga halter av ett cancerframkallande ämne vid namn bisfenol A.

Busskvitton och parkeringsbiljetter har högst halt av det cancerframkallande ämnet och dessa kvitton har bland annat kopplats till bröstcancer och hormonrubbningar.

Även sedlar har visat spår av ämnet, då för att sedlarna legat bland kvitton.I somras presenterade amerikanska forskare en studie om bisfenol A i kvitton. Då fanns det ingen svensk studie av svenska kvitton. Men en sån har nu även presenterats. I studien fick 4 familjer spara kvittton under två månader och när detta sen analyserades visade de innehålla 1,4 procent bisfenol A, en halt som är 1000 gånger högre än i de nappflaskor av polykarbonatplast
som förbjudits i flera länder!


Nu ska jag i alla fall rensa i min handväska!
//Emma.

Sofia är inte den enda sångaren i familjen

Många vet att Sofia sjunger en hel del. Men något som väldigt få vet är att brorsan Jonas också sjunger. Men bara för att driva mig till VANSINNE!!

När mamsen var inne i en affär och handlade bjöd han mig på en show som heter duga. Headbanging, rattrummande och något spasm-liknande hulkande som fick mig att först tro att han drabbats av hjärnblödning men som visade sig vara sång.


Jag tog några kort, dock gör dom inte hela händelsen rättvisa.


De som tror att Jonas är en stillsam, tuff trucker har helt fel! Han är helt knäpp... knäpp räcker inte ens till för att beskriva Jonas, haha.Han älskar att driva med mig... jag har ingen aning varför ;)


//Emma.Hangover 2- stuntman i koma

Det går vilt till under inspelningen av "Hangover 2." Så vilt att en stuntman under en scen slog sig medvetslös och ligger nu i koma. Olyckan inträffade den 17 december under en biljakt Bangkok när stuntmanen kolliderade med ett annat fordon.

 

Stuntmanen som är en av Australiens allra bästa stuntmän hade en tyvärr en dålig dag.

 

 

Hoppas verkligen att han vaknar upp snart och blir helt återställd!

 

 

 

 

//Emma.

 

 

 

 

 

 

 

 


Nej! Ni ser inte i syne!

Nej! Ni ser alldeles rätt! Sofia och Jonas skottar! Hallelujha!


Bara typiskt att den här skottningen var så lätt! Det var som att skotta bomull!


Lite smått ondskefullt glad var jag när vi traskade ut i våra fina mjukisbyxor och omatchande vantar och mössor. Nu ska de få slita för livet för alla gånger som jag och mamsen skottat snö som varit tungt som betong. Men så tusan heller! De fick det lättaste skottningen någonsin! Sofia till och med orkade posa för fotot!Dock kan jag trösta mig med att jag har betydligt fler hjärnceller än min kära bror. När vi började skotta så sa jag "Snön måste av bilarna för annars kommer det att bli stora högar kring bilarna när vi ska ha bilarna." Ingen lyssnade direkt utan mumlade bara sådär som vi Olssons gör.

Och tillslut så dök det upp en lite borste i Jonas hand och han började borsta bilarna. Men ni ska ju inte tro att han borstade ner snön försiktigt utan han slet för glatta livet med den där borsten och slängde iväg snön där vi redan skottat.

När jag "påpekade" detta för honom skrattade han bara vidare med sin miniborste för Jonas gör ALLTID tvärtemot vad man säger till honom att göra. Om han är tre år? Nej, Jonas är snart 20 år men är fortfarande i trotsåldern.


Så, uppfarten som vi i normalfall skottar EN gång fick vi skotta TVÅ gånger.

Men Jonas bjuder på tacos i kväll så skottningen har jag glömt^^... för den här gången i alla fall:P


//Emma.

Inga riktiga fynd

Mellandagsrean har börjat. Vi tog därför en tur till Karlstad för att kika lite i affärerna. Men jag kan inte påstå att man hittade särskilt mycket.

Man märker tydligt hur affärerna har högt priserna. En tröja jag tittade på för någon månad sen som kostade 70:- på rea kostade nu 249:- och "rea"des ut. Vilket blev att affären tjänade extra mycket. Dålig stil.

Men jag fick i alla fall tag på ett nattlinne^^ Jag är helt tokig i nattlinnen för er som inte redan visste det:P Dom är ju så fina!!

När vi kom på morgonen så var det inte så mycket folk ute i affärerna. Jag blev rent ut sagt förvånad över hur lugnt det var! Jag hade nästan räknat med att folk skulle slita och slåss över kläderna men icke alltså. Men på eftermiddagen tätnade det på. Det blev reellt trångt. Alla stod i vägen! Ställer sig mitt i gången så att man måste slicka borden som kläderna ligger på. Helst skulle man bara vilja armbåga sig fram och slita åt sig det man vill ha och när man armbågar sig tillbaka be alla som tar upp plats i gångarna att dra åt h*****!

Stackars papsen och brorsan Jonas. De HATAR när vi shoppar. Men jag kan inte påstå att jag har dåligt samvete särskilt länge... Vi har väntat utanför Scania och Mekonomen att vi gått och väl skulle kunna shoppa en vecka none stop utan att komma i närheten av hur länge vi fått vänta på dom:P Har jag inte rätt? Jo-o^^

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Julaftonen kom och gick!

Hur ska jag sammanfatta julaftonen? Alldeles för mycket mat och godis och många fina julklappar^^ Jag hade ingen aning om hur mycket julgodis som jag egentligen hade bakat hahaha. Tur att julen inte är över, plus att nyår är på intog, muahahaha;D

Vi firade julen hos min storasyster Linda och hennes familj. Storebror och hans familj var hos sambons familj. Det blev väldigt mycket ordet familj här känner jag, haha.

Så självklart var det tomt efter dom.  Men vi åt tappert vidare i alla fall:P


Sedan blev det en VÄLDIGT lång väntan till Kalle och hans vänner (kändes som det i alla fall. Vi kanske inte väntade mer än 10 minuter;D)

 

 

 

Den lilla besten fick naturligtvis också följa med idag. Trodde att det skulle bli krig mellan henne och Lindas katt Nisse. Men klorna och huggtänderna fälldes inte ut en enda gång. Thjohoo! Till och med husdjuren förstår att man ska vara snälla på julaftonen^^

 

 

 


Sen fick man gå egenom det här igen. Tomtens verkstad och...

 

 

 

 

... snövit och de sju dvärgarna. Och när Tjuren Ferdinand väl dök upp under sin jäkla ek så hade jag lust att slänga ut tv:n genom fönstret. Det borde vara förbjudet att visa Ferdinand under julafton. Skulle vara förbjudet att visa honom överhuvudtaget. Undrar om man kan fixa en lag på det... Vore värt ett försök...

 

 

 

 

Men vi kände att vi inte fick låta Ferdinand förstöra stämningen utan vi tog nya tag och sjöng med Baloo och klappade så glättigt i händerna så, haha. Ja, jag vet. Överdos av julgodis:P Men det var Linda som började sjunga och Linda, ja hon är lite som hon är. Om ni förstår vad jag menar (Lite "lagom" crazy alltså, haha)

 

 

 

 

Nä nu ska jag vara snäll mot Linda. Jag ska ju trots allt till henne på nyår:P Och den här lille sörken såklart!

 

 

 

 

Den lille sörken som var så fint inslagen åt mig^^ "God Jul Emma önskar Jonas" står det på etiketten. Tack Jonas! Best gift ever!:P Emil kanske har en annan åsikt dock. Men nu är han min, muahahaha! I got the power!

 

 

 

 

Vi hade ingen tomte i år... Lyckades tydligen inte tvinga på någon det ärorika uppdraget. Så istället fick papsen vara julklappsutdelare. Great... Vårt val av utdelare var kanske inte det bästa eftersom vi tog den som ser allra sämst, haha. Vid ett tillfälle skulle jag få Emils julklapp för han såg "EM" och chansade hej vilt  på Emma och hoppades att det skulle bära och inte brista:P Men de blev ju utdelade till slut papsen, bra gjort:P

 

 

 

 

 

Vi hade en superbra julafton och idag, juldagen så är det favorit i repris! Brorsan och co kommer hit, vilket inte bör dröja allt för länge så nu ska det göras ny julmat! Så det var att gå upp tidigt idag och sätta igång...

 

 


...vilket började med att jag fick skura golvet efter den här olyckan som orsakades av för långsamma hjärnceller som var höga på socker:P *suck* vi får tänka positivt såhär under den heliga högtiden: Mamma fick skurat golv! En sen julklapp från mig mamsen!

 

 

 

På tal om mamsen. Hon fick ett promenadband i julklapp av papsen Så nu ska Sofia börja sitt nya liv. Hur länge tror ni att det kommer hålla? Tja, jag gissar på nyår:P


Medan Sofia promenerar vidare så går jag och fixar Jansons!

 

 

 

 

 

Hoppas ni hade en toppen julafton!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Vi önskar er en RIKTIGT GOD JUL!

Sofia och jag skulle vilja önska er alla en riktigt God jul! Ho ho ho!:PNu blir det en massa god mat, godis och trevlig familjetime! Ät, men ät inte så att ni spyr, eller vad säger du Sofia?:P
Vi tar en favorit i repris. Sofia och självaste jultomten, haha^^


Ännu en gång:GOD JUL!!


//Emma & Sofia

Peace out ya´ll!

Inväntar julen

Skinkan är klar, knäcken kokad, mina pajer för julbordet i morgon är gjorda, julgodiset la Sofia och jag den sista touchen på och sist men inte minst Kryddan är badad:P Nu är det julefrid!

Köttfärspaj och kassler/champinjonpaj.

 

 

 

Men hur väntar man bäst in julafton då? Svår fråga för en del men för oss Olsson så finns det ett lätt svar. Nämligen att titta på "Tomten är far till alla barnen" och tacka the mighty lord när eftertexten rullar att vi inte har det så, haha:D

 

 

De flesta svenska filmer suger *host*rumpa*host.* Men så ibland så ploppar det upp en film som stämmer sjukt bra och den här filmen är en sådan. Hela filmen är så rätt. Enligt mig den absolut bästa svenska filmen som gjorts. De driver med alla dessa familjer som spenderar jul tillsammans med styvpappor, styvmorsor, plastföräldrar, plastsyskon och plask- gud- vet-vad. Många har det nog så. Barnen ska skjutsas runt, man stressar sig galen och man har så många måsten!

 

 

 

 

 

Men vi Olssons chillar:P Julen är tiden då man tar det lugnt och man äter och äter och äter och äter... *suck:P* äter och så äter vi lite till och sen firar man nyår genom att äta ännu mer!:D

 

 

 

 

Njut istället av julen, skänk en tanke till dom som inte har någon alls istället. Tänk hur många det är som bävar för julen för de är helt ensamma. Stressa inte omkring, stanna upp och njut.

 

 

 

 

Ni som ska ut på vägarna idag eller i morgon gäller det verkligen att ni tar det lugnt. Bättre att komma fram lite senare än inte alls.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


WHIP MY HAIR- WILLOW!


Emma visade mig en låt med Willow- Whip My hair! Det sluta med att jag lyssnade på låten HELA TIDEN!
ÄLSKAR DEN!!!

//Sofia

Boktips- Agnes Grey- Jane Austen

Tips på två böcker att läsa under julen! Finns det något bättre än att gosa ner sig under täcker med en bra bok och en kopp te?


Jag blev otroligt glad häromdagen när jag i tidningen såg att "Anges Grey" av Anne Brontë kommit ut på svenska! Hennes syster Charlotte Brontë skrev "Jane Eyre" medan hennes andra syster Emily Brontë skrev "Svindlande höjder" som blivit riktiga klassiker.

För er som gillar  Charlotte och Emily Brontë så är detta rätt bok för er.
Och för er verkliga Jane Austen freaks (som jag:P) så skulle jag tipsa om denna bok "Livets gåtor Jane Austen" Av Vivi Edström.


Vivi Edströms bok om Jane Austen och hennes författarskap är otroligt intressant både för redan inbitna Austen-fans och de som ännu inte förstått hennes storhet. Många av Jane Austens romanfigurer får man här lära känna på djupet.//Emma.Lady Gaga slänger ut sina skor i publiken!

Julen kom tidigt till till en lycklig tjej eller kille under Lady Gagas konsert i Paris nyligen. I slutet av konserten när Gaga med gråten i halsen tackar alla för att de kommit och säger "Där jag kommer ifrån så om någon kickar ass så ger man bort sina skor." Sedan slänger sångerskan ut sina one of a kind Armani skor ut i publiken under häftiga, förtjusta utrop från besökarna.


Att ge bort sina skor är inte en sed vi har hemma hos oss dock. Men om någon tar ett steg innanför dörren med ett par Louboutin så kanske det är något vi ska 'ndra på i sådana fall!!


 

Bara en sak som suger... Att det inte var jag som fångade dom...:P

 

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Julkonsert med Sofia & 0550 Big Band!

Igår var det julkonsert med Sofia, Adam Frisk och 0550 big band!! Oj, vilken julstämning de bjöd på!

Det blev först ett genrep inför konserten som innehöll de allra skönaste jullåtarna.

Sofia var naturligtvis...

... taggad till hundra, haha.

Sedan rockade de loss och Adam Frisk avslutade julkonserten genom att hoppa från scenkanten. Ja, här jäklarimej går det vilt till! Vi Kristinehamnare är lite crazy utav oss:P

Dock fick Sofia innan det var dags för konserten den svåra uppgiften att sätta upp glitter för att få rätta julstämningen.

Ja... för somliga kan det verka lite svårt, hahaha:P Men bra blev det tillslut!^^

 

 

 

 


Här kommer en video från gårdagen där Sofia sjunger White Christmas^^

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Granen klädd

Idag klädde vi granen.

I år tänkte vi vara lite "crazy" och skippa glittret och istället ha sånadär silver trådar som amerikanarna har i sina granar.

Vi kände oss väldigt morderna när vi slängde upp de där trådarna i granen och sen när vi tog ett steg bakåt för att beskåda vårat verk så brast vi allihopa ut i gapskratt. Fulare gran har jag då aldrig sett!


Det ser inte så otroligt fult ut på bilden men i verkligheten är det en helt annan sak! Granstackarn var så ohyggligt ful att mamma nästan började gråta, hahaha^^

 

 

 

 

 

Det blev att ta ner trådarna och dit med det vanliga glittret igen. Så nu är det inte lika ful i alla fall:P

 

 

 

 

//Emma


Top 5 favorit jullåtar!

Vad vore jul utan jullåtar. Här är min topp fem av dessa godingar^^ Wham och Mariah Carey ligger dock nog delad etta! De där två låtarna me like^^

 

 

 

Hoho, Merry x-mas:P

 

 

 

//Emma.


Sofia- Madonna Like a prayer!

Sofia hade premiär förra veckan på musikalen som hon gjort tillsammans med esteterna.

Sofia spelade Madonna och framförde "Like a prayer." Hon var grymt duktig! Här kommer det några bilder från musikalen och videon där Sofia framför "Like a prayer"! Enjoy!:PSofia dansade mycket. Bland annat här.


Handlingen i musikalen var att de åkte genom årtiondena och träffade kända artister ifrån de åren. Sofia träffade de på i 80-talet, som Madonna.
Sofia framför "Like a prayer."

 

 

 

 

//Emma


Glöggkväll- minus glöggen

Åsa, min brors sambo, införde för några år sedan en årlig glöggkväll någon vecka innan jul. Och igår hade vi denna glöggkväll. Dock var det ingen annan förutom vi i det här huset som hade glögg med sig, vilket gjorde att det blev en glöggkväll utan glögg!:P

Men egentligen är det inte glöggen som vi alla ser fram emot denna kväll utan vi är alla grymt förväntansfulla inför klappleken, även den har Åsa har infört.

Klappleken går ut på att alla som deltar har med sig en klapp som får kosta högst 30:- (After eight är alltid en lika populär klapp:P) Sedan har man två tärningar som man skickar runt och som man ska slå två lika utav. Två 6or, Två 3or och så vidare. Det hela går ut på i alla fall att under en tid så ska man ta klappar utav varandra när man får två lika tärningar och det är lika kul varje gång att se alla fightas över alla klappar!

Tyvärr så har jag så otroligt dålig tur i spel så att jag vinner aldrig! När jag väl fick en klapp så tog någon den från mig!Kvällen fortsatte (inga hard feelings trotts kriget om klapparna:P) och då hade jag och storasyster Linda lite skoj tillsammans med hennes son Emil och mina brorsöner Martin och Noel.

Det började med att någon ville ha en tatuering... Och jag hade en tuschpenna... Behöver jag sänga mer?:PHahaha. De fina döskallarna är mina verk, hahaha. Jag sa innan jag tog kortet "Se riktigt tuffa ut nu" och Martin ser grymt tuff ut, haha.  Den blicken är inte att leka med alltså! Haha.

 

 

 

 

Tyvärr upptäckte både Linda och jag EFTERÅT att även vi hade fått vår del av konsten. Wuups! Vi kunde alltså inte skylla på att det varit någon annan som lekt tatuerare:P

 

 

 

 

Ifrån köket hörde vi hur Ronny (Lindas Make) ryter: "Men vad fan sa vi säga när han kommer ner till dagis!" På Emils rygg stod texten "Pussy!" samt två fina stjärnor på vardera skinka, haha:P Men jag blev inte sur för att kritiserade mitt fina verk, jag tyckte det var fint i alla fall^^

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Lite ljus i mörkret- Lucia!

Jag har nämnt tidigare att jag gillar Lucia! Och vad är det för dag i dag, jo LUCIA!:D Tjohooo!

Med lussebullar som mamsen bakade igår och en kopp varm choklad satt vi bänkade framför tv och såg Lucian på svt 2.


Det var okej! Dock är tärnorna och gossarna så skolade i sång att man ibland bara stirrar på deras munnar som ser dummare och dummare ut medan de försöker träffa rätt ton. Det var några kändisar med i år. Sojna Aldén, Shirley Clamp, Sanna Nilsen, och Darin. Darin sjunger tyvärr hellre än bra. Han såg så lättad ut när han sjungit klart, som en stor sten lättat från hans axlar!Det brukar vara papsen som gör chokladen på Lucia, men eftersom han jobbar nu så fick jag ta på mig det stora ansvaret:P Men jag måste erkänna, chokladen smakade inte som det vanligt...Ha en bra Luica allesammans! Nu är det 11 dagar kvar till jul!^^
//Emma.

Wow- what´s the big deal?

Okej, många utav er vet nog vad det här är. Japp, expansionen för Wow. Mina bröder har väntat som små barn på julaftonsmorgonen på att den här skulle släppas. Och min storebror som låg ute och jobbade när det släpptes var eld och lågor för att han inte kan vara hemma och sitta och spela wow hela dagarna!


Min lillebror var dock hemma, och han retade gallfeber på storebror och snackar om level hit och level dit och vad COOLA de där filmklippen var.


Hur kan det vara så roligt undrar jag?
Man tycker att de ska tröttna någon gång, men icke! De kan sitta gott och väl till två på nätterna och bara sitta och spela och snacka level!


Det är som ett helt eget språk. När bröderna brothers pratar Wow så fattar INGEN vad de pratar om.


Men de måste ha roligt i alla fall. Aldrig hör jag lillebror skratta så mycket som när han spelar Wow, så kul, ja det måste det ju vara.
Jag får nog ta och prata om lite mer allvarliga saker med bröderna. Som till exempel de nyaste Christian Louboutin skorna^^ DET är saker väl värt att ägna tid åt:D//Emma.

Julbak part 2

wooops! Nu blev det visst lite mer julbak:P Rostade hasselnötter doppade i choklad blev det^^ Sedan kolafylld choklad^^ 

Visst ser det gott ut! Man kan tro att jag gjorde en armé av doppade hasselnötter, haha:D

 

 

And there´s more to come, muahahahahaha. Haha.

 

 

 

 

//Emma.


Ljuvliga vinterland!

Ahh, vintern har allt sina fördelar också. När snön ligger på trädgrenarna, sjön är istäckt och man ser små djurspår i snön, ja då glömmer man att det är förbaskat kallt och mer snö nalkas. Men bara för en stund såklart:P

Jag gick ut häromdagen och tog några bilder med mobilen. 

 

 

Jag är glad att jag inte bor i storstan^^ Bor man på landet så kan man alltid åka in till stan, men bor man i stan, ja då bor man i stan och man åker vanligtvis inte ut på landet. Tyvärr så missar man då också det här.

 

 

 

 

//Emma


Festblåsor

Har du ångest för att du inte hittat DEN DÄR klänningen till jul eller nyår? Här kommer festblåsefrossa för er som behöver lite tips!

Velvet Bow Back Dress SEK 279, Paprika - NELLY.COM

Nelly.com 279:-

 

 

 

White Insert Mesh dress SEK 449, Quontum - NELLY.COM

Nelly.com 449:-

 

 


hm.se 199:-

 

 

Halens.se 899:-

 

 

Blessing Dress SEK 499, Vila - NELLY.COM

Vila 499:-

 

 

 

Laso Short Dress DNA SEK 299, Vero Moda - NELLY.COM

Vero moda 299:-


Halens.se 599:-

 

 

Eller varför inte slå på stort med kjol!:P


Hm.se 149:-

 

Hm.se 149:-

 

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.


Premiär för Sofia´s musikal!

Idag och i morgon spelas musikalen upp som Sofia gjort tillsammans med esteterna. Ikväll klockan 19:00 ska vi komma och kolla när hon gestaltar Madonna a´la 80-tal. Hon ska sjunga "Like a prayer" och jag hoppas att det kommer gå jättebra^^

Jag gick upp tidigt i morse för att göra hennes hår och smink. Och minnsan, hon blev allt till en liten Madonna^^
Det var den här looken vi gick efter.

 

 

 

LYCKA TILL MED MUSIKALEN SOFIA!!!:D

 

 

 

 

 

 

//Emma.


JULBAK!

Det bästa med julen är för mig självklart själva julafton, när familjen samlas, vi äter gott, umgås, ser på Kalle (för hundrade gången känns det som) och öppnar klappar. Lucia är också en favorit med alla fina tåg och ljus som lyser upp i mörkret. Men sen något som jag tycker om när det kommer till julen är... JULBAKET!!!! Muhahahaha:P

Jag brukar alltid få lite "skäll" av mamsen på juldagarna- eftersom jag bakat så mycket julgodis:P Det hör liksom till traditionen att få lite skäll, haha.

Men jag tycker verkligen att det är roligt att göra julgodis och flera recept är återkommande varje år.

Mitt motto för julbaket är: Ös på med chokladen och nougaten för tusan gubbar! Ho ho ho!En klassiker som jag brukar byta utseende på. Alltså skifta olika antal choklad i den här grejemojjsen^^ I år slog jag på stort. Jag toppade med vitchoklad, sen mörkchoklad och sen avslutningsvis tog jag nougat^^ Mumsfilibaba! I botten på de här godingarna är det kross av smält socker och rostade, hackade hasselnötter.

 

 

 

Något nytt för i år är dessa minibiskvier. Jag har velat göra sånahär bisviker hur länge som helst nu så i år slog jag till;D

 

 


Jag gjorde egen mandelmassa som själva botten är gjord av. Super enkelt! Först malde jag skållade mandlar (papsen fick hjälpa mig att mala^^) sen blandade jag i florsocker och två äggvitor och blandade ihop. Vips! Egen mandelmassa^^

 

 


Fyllningen till de här varierar. Jag hade två alternativ: Den ena med mjukost och lite arrack. Den andra smör, florsocker och daimkross.

 

 


Men inget tilltalade mig riktigt så jag gjorde egen chokladmousse och hade i krossad dubbeldaim. Sedan smälte jag choklad med apelsinsmak och doppade hela biskvien i det. Mamsen provsmakade och tycker det var jättegott. Så Yeahie me^^

 

 

Och medan jag bakade så satt lillebror Jonas på tradera och tittade på dildos, hahaha:D

 

 

 

 

 

 

//Emma.


HP7 och Eclipse!

Jag har sett 2 storfilmer den här veckan (Faktiskt 4 om man ska räkna med Toy story 3 och Shrek 4:P.) Alltså Harry Potter och dödsrelikerna och Twilight "Eclipse."

Så vad tyckte jag om dom? Det ska vi ta reda på nu^^Oki, först ut: HP & dödsrelikerna som såg på bio.

Harry Potter är aldrig en besvikelse tycker jag. Det är bra dialog, bra skådisar, coola miljöer och bra effekter. Jag är nog ett litet HP fan:P Gillar verkligen böckerna! Väldigt bra skrivna.
Filmen var cirka 2:10 utan eftertexter. Vilket är lagomt.
Lord Voldermort trappar upp och tar nu över allt mer vilket Harry Potter, Hermonie och Ron ska stoppa. Vilket är pretty much hela storyn. Som det är i alla filmer faktiskt... But me like^^

Vi hade dock lite delade åsikter om "segheten" i filmen inom familjen. Mamsen tyckte att det var lite segt (rätt länge som Hermonie och Harry håller till i en skog) medan jag ändå tycker att det är okej. Det blir ändå inte segt tycker jag fast att de håller till i en skog.

Den här sista boken görs i två filmer. Vilket jag först tyckte var dumt men efter att jag såg första delen så tycker jag att det var klokt gjort. Att få in allt i en och samma film skulle bli alldeles för stressigt och filmen skulle behöva bli rätt lång. För i den här första delen så händer det viktiga saker som måste få ta sin plats. Plats som de kanske inte skulle få om allt trycktes ihop i en enda film.

Harry Potter får 4/5 i betyg av mig.

Nästa film: Twilight "Eclipse."


*Suck*, var ska jag börja?
Den enda film som är bra är den första i den här serien. Sorry Twilight-fans. Men jag orkar bara inte med den där muskelberget Jake, blekfisen Edward eller drogpåverkade Bella. Förlåt, men hon ser faktiskt drogat ut! Hon ser så oengagerad och slö ut att jag själv efter filmen vill  ruska om mig själv för man känner sig lite seg.

Edward är ta mig tusan blekare än normalt och stirrar sådär genomträngande på allt och alla.

Men den absolut jobbigaste är Jake.
Jag vi vet att du pumpat ett visst antal timmar på gymmet! VI VET! Det räcker nu med att visa oss de där musklerna. Och han har ett sånt där litet flin på lättarna som säger "Ja jag vet vad läcker jag är." Och finns det något värre än när killar är så?

Allt börjar bli så fjantigt. Det är så att man har lust att stänga av skiten.
Vilket var nära att vi gjorde när en nästan ihjäl frusen Bella "MÅSTE" få värma sig hos en halvnaken Jake medan Edward sitter bredvid och stirrar surt och stint på dom eftersom han själv är ett vandrandre lik utan någon form av värme överhuvudtaget och kan inte hjälpa henne!

Betyg? Don´t get me started!


Det är helt okej amigos om ni inte håller med^^ Om ni frågar Sofia om muskelberget Jake så kan man lugnt säga att hon inte håller med mig^^ Personligen blir jag inte imponerad av sånt:P
//Emma.

Tandställning- Nu ett minne blott!

Efter 1,5 år så var den STORA dagen inne! Sofia blev fri sina kedjor i form av tandställningen! Tjohoo!

Så hon har längtat att äta hårda godisar (för hon körde inte efter mitt motto när jag hade tandställning: Det får bära eller brista!) och sega godisar. Men det bästa nu när tandställningen är borta är att slippa se Sofia när hon pillar med fingrararna på allt som fastnat i den! It´s so Uwiii!:P


Här har vi nu den absolut sista bilden på Sofia och tandställningen! Den här bilden kommer stiga i värde och göra miljonärer utav oss om några år:P Jaja, jag vet. Men julen är ju tiden för mirakel så jag håller tummarna, och tårna!

 

 

Sofia fick en tidig julklapp kan man säga så hon var bara tvungen att personligen tacka tomten som var på besök på Maxi i Karlstad. Hohoho.

 

 

 

 

Nu har vi dock problemet att Sofia aldrig slutat prata om hennes mun!  Allt ifrån " Jag ser inte klok ut utan tandställning" "Jag skulle aldrig tagit bort tandställningen" till "Det har fastat ägg i tråden" "Jag har bäver tänder."


 

 

 

Ja... Sofia har STORA problem hon. Stackars liten...:P

 

 

 

 

//Emma.


free counters
RSS 2.0