Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Och så blev det shopping... IGEN!!

Syrran Linda och hennes monster till son skulle till stan och handla lite i går. Hon bad oss följa med (mamsen, Sofia och jag) och naturligtvis gjorde vi det. Oss behöver man inte fråga två gånger:P (Om man inte är hungrig och grinig, eller hur Linda?:P)Skor till Emil, det lilla monstret alltså:P, stod på schemat men Emil ville inte ha några vinterskor han inte, ack nej. Han ville minsann ha fina svarta lackskor. Han har kontakt med sina kvinnligasidor han:D

Sofia fick sitt första studiebidrag fredags.
Och igår blev det premiär för att henne att plocka ut pengar i bankomaten. Nervös och fnittrig som hon var så fick jag hjälpa henne och visa hur hon skulle göra. Hon sken som en sol när pengarna ploppade fram, haha. Och nu, efter shoppingturen, har Sofia tre kronor kvar att leva på den här månaden, haha. Bokstavligt talat! haha.Hahaha. En liten söt apa fick vi besök utav.Och titta vad jag köpte!! En ny väska^^ Love. love LOVE IT!

 

My preciuos!

 

 

 

 

//Emma


Madonna + gymkedja= yep!

Vill du träna som Madonna? Ja, det kanske du kan nu. För stjärnan öppnar nämligen nästa månad ett gym som planeras vara en början på en global gymkedja.

Gymkedjan som är uppkallad efter hennes album och turne kommer att heta "Hard candy fitness."
De lyxiga gymmen kommer att innehålla ångrum, bastu, en juicebar med nyttiga snacks och högteknologiska träningsmaskiner med inbyggda tv-skärmar.
Wow! Kanske till och med jag ska börja träna om jag fick komma till det gymmet! Eller kanske inte, hehe:P

Första gymmet kommer att öppnas i Mexico City den 29 november och Madonna planerar att själv delta i invigningscermonin.


//Emma.


Headshot från Smashbox


Jag är ofta ute på tradera för att hålla koll på bra priser på smink! Speciellt märket Smashbox, som är en av mina favorit märken.

Och den här lilla godingen fick jag tag på för några dagar sedan och som damp ner i min brevlåda igår. Det är en trio-ögonskugga som heter "Headshot." Och vad roligt det är när man får en produkt färger och kvalitet överträffade ens förväntningarvars.

57 :- med frakt gav jag.
På eleven.se får man ge 250:- för samma produkt, UTAN frakt!

Aldrig testat ögonskugga från Smashbox tidigare, mycket glad att jag gjorde det^^

Ett annat favoritmärke när det kommer till ögonskuggor är Scott Barnes. Otroligt bra pigment i dom skuggorna!


//Emma.


Lukta som Justin Bieber

Nu släpper även Justin Bieber en parfym som så många andra kändisar gjort.

16 åringen, som har döpt parfymen till "My world", kommer dock inte att tappa upp parfymen på flaska. Istället kommer han att sätta parfymen på bland annat armband. Lurigt där Justin!Så har du vägarna förbi Walmart, den stora varuhus-kedjan i USA, så kan du inom kort kunna inköpa armbanden där och samtidigt få lukta som Justin Bieber.

 

 

 

 

 

Jag undrar nu hur många kändisar som tar efter den unga stjärnan. Många skulle jag tro... Paris Hitlon kanske släpper små doftande tygvalpar. OJ! Nu gav jag henne nog en idé värd att tänka på:P

 

 

 

 

 

//Emma.
En kväll för livet

Jag måste erkänna att jag sällan ger pengar till välgörenhet. Och det beror på att jag VET att pengarna inte hamnar där de behövs. För många är med och norpar av de slantar man ger att jag vägrar vara en del utav den girigheten.

Men något jag gör varje år är att skaffa mig ett rosa band för att stödja kampen mot bröstcancer.
Jag tror att just den här kampanjen berör oss lite extra, för de kan drabba våra nära och kära, och oss själva. Många har förlorat någon i bröstcancer men många har också fått tillbaka någon, just pågrund av att metoderna för att bekämpa bröstcancer har förbättrats och det tack vara dina och mina pengar.

Däremot brukar jag inte titta på bröstcancer galan som går på tv3. För tungt och jobbigt. En jättebra gala som behövs, men eftersom hälften av vår familjen är hypokondriker (måste erkänna att jag är det en smula:P) så hoppar jag faktiskt över galan.


Men för er som vill se så får ni slå på tv3 på torsdag 28 oktober kl 20-22.

 

 

 

 

 


Jag tycker att du också ska stödja den här kampanjen, om du inte redan gör det. För som sagt, det kan drabba någon i din närhet eller dig själv. Släng med ett rosa band när du är och handlar mjölk, ost eller kattmat nästa gång.
Köp rosa bandet. 25 kronor för ett liv är ett litet pris att betala. Tycker du inte det?

//Emma.


En dag med Kryddan

Det är väldigt svårt att motstå Kryddan, vår vovve, när hon ligger och sover. Vanligtvis ligger hon i mammas och pappas säng, puttar omkull kuddarna med nosen och lägger sig tillrätta med en suck av välmående.
Jag tog fram mobilen för att ta några kort på henne när hon låg som skönast, muahahaha.

Hon låg däckad i sängen och såg sådär lagom skabbig ut:P

 

 

 

Först blev hon lite osäker när jag började ta kort, men sen! Då tog primadonnan över! Haha.

 

 

 

 

Låt inte den där oskyldiga blicken bedra er. Den här vovven är en mästare på att skälla! Värst är det när sotaren kommer, då hugger hon tag i byxbenet på honom och blir släpad över golvet. Så för att inte skrämma sotaren så lämnar vi henne i mitt rum och stänger dörren, och det dröjer inte länge förrän hon ylar som en varg där inne när hon hör hur någon är på taket och grejar.

 

 


När hon tillslut får komma ut när sotaren åkt så tar hon en tur runt i huset och kollar läget innan hon återigen intar sin kungliga tron på mammas kudde:P

 

 

 

 

Tillslut blev hon dock trött på mig och mitt fototagande och somnade om igen. Kanske drömde hon om sotaren:P

 

 

 

 

 

Detta var en vanlig dag i Kryddans liv. Varsågoda^^

 

 

 

 

Haha.

 

 

 

 

//Emma.


Blä för Heinz ketchup

Jag har något väldigt viktiga att diskutera... och det är Heinz ketchup.

Jag menar, hallå! Varför kommer all ketchup på en gång! Folk måste tro att man har ketchup mellan öronen när man inte ens kan ha på lite ketchup utan att spruta ner nästan hela köket.


Det var faktiskt inte bara jag som hade problem. Det var en hel del hånflin efter mina försök men de slocknade snabbt när de själva fick hela korven nersprutad.Jag tro inte det här hade hänt Felix tomatketchup. Jag litar mer på att Felix ketchup gör jobbet rätt. Att randen med ketchup blir sådär lagom tjock och man inte kladdar så att även senapen får plats. För vi måste tänka på senapen också. Jag vet att de flesta föredrar ketchup, men för den sakens skull kan vi inte mobba senapen. Vi måste hålla ihop och stötta senapen.
Jag ville bara säga det. Nu tycker jag att vi sjunger "We shall overcome." Tack och hej!//Emma.


En bukett med blommor

Igår fick jag den här jättefina buketten från mitt jobb eftersom jag har slutat. Har varit anställd som kulturarbetare för kulturuppropet i grannkommunen, men nu tar det alltså slut då jag gjort det som skulle ha gjorts.

 

 

 

 


Superfin bukett som gjorde mig väldigt glad^^

 

 

 

 

//Emma.


Goodbye my friend...

Min bror har nu tagit över min fina, gamla mobil då jag köpt mig en ny. Jag önskar dig lycka till, och hoppas att du inte blir sönderslagen av mina brorsöner än på ett tag:P


Take care, old friend!//Emma

Det sa klipp!

Sofia är väldigt försiktig med att låta saxen komma för nära hennes hår. Hon klipper sig alltså väldigt sällan. Men igår fick hon något konstigt ryck och ville att jag skulle toppa hennes hår! Och eftersom ingen vill låta mig och en sax komma i närheten av något som ens liknar hår så hoppade jag glatt iväg efter en sax och en kam.

Jag tog ett stärkande djupt andetag innan jag tog de första klippen. Och det blev inte alls tokigt! Jag rakade varken av henne allt hår, slant med saxen eller klippte henne i örat! Yep, otroligt lyckat!:D

Se, där! Hon lever fortfarande efter min trimmning!


Efteråt fick Sofia dammsuga upp håret efter sig. Och förlåt nu, men jag var tvungen att föreviga det här ögonblicket. Tror jag har sett henne dammsuga kanske 5 gånger under hela hennes liv... Vad är din hemlighet Sofia?!!!

Uhm... ja, öhmm... nä, det är inte ett aerobicspass, Sofia ska bara sätta i sladden till dammsugaren i uttaget.


Har ni sett någon så koncentrerad förut...? Schhh, *viskar* stör henne inte.


Även här blev det mycket lyckat. Håret är borta, huset står kvar och i samma skick som när hon började. Åh, nej, det kan man faktiskt inte räkna med alla gånger:P


Ahh,*suck* en lyckad dag för systrarna Olsson^^

//Emma.Snö. Jippi!... NOT!

Finns det något bättre än att vakna på morgonen och man tittar nyvaken ut genom fönsret och ser all den snö som fallit under natten och man riktigt känner hur kylan vill tränga ända in i benen på en?

Visst finns det det! Som till exempel 30 grader varmt, en stekhet dag med sol och nytänd grill som doftar så härligt!


*suck* dröjer ett tag till innan den drömmen går i uppfyllelse... Usch vad deppigt det där lät, haha:P


//Emma.

Diamanter istället för tänder

Kanye West har tagit blingbling till en helt ny nivå. När han gästade Ellen DeGeneres visade han upp sina nya gaddar.

Grills har vi sett en hel del utav, det vill säga en smyckad platta som man sätter på tänderna. Men Kanye gick alltså ett steg längre och byte ut sina riktiga tänder till diamanter.

— Det är verkligen mina riktiga tänder. Jag bytte ut min nedre tandrad, avslöjade han.

— Du har slitit ut tänderna och satte in det där istället? undrade en förbryllad Ellen och fick ett snabbt svar av den 33-årige hitmakaren:

 

— Jag tyckte bara att diamanter skulle vara coolare. Det finns vissa saker som rockstjärnor bör göra.

 

 

 

Ja, något måste man göra med de miljoner man har. Tur att han la pengarna på något nyttigt...

 

 

 

 

//Emma.


Klyftbitsjäkelnslanturminhandochploppnerikryddansvattenskåls-trixet

Det blir kotletter och klyftpotatis idag. Och klockan är över sex så jag är sådär småhungrig och har lust att äta allt som kommer i min väg:P Så jag gick och tog lite klyftpotatis medan jag gjorde i ordning inför jobbet i morgon. Och det blev både en, två och tre klyftbitar, men sedan så tyckte tydligen någon att jag tagit en för mycket. För tror ni inte på fan att klyftbiten när jag plockar upp den slinter ur min hand, stutsar ner på golvet, glider så där smidigt som om den velat reta mig för att sen få ett abrupt slut. Plopp sa det! Rakt ner i Kryddans vattenskål! Biten hade hela köket att röra sig på men i skålen, det skulle den!

Eller kanske är man talangfull. För jag menar, inte många skulle klara av det där trixet:P Jag kallar det nu: Klyftbitsjäkelnslanturminhandochploppnerikryddansvattenskåls-trixet^^ Säg det snabbt ni!//Emma.


Kunna säga Fuck you utan att få stryk!

Äntligen kan man säga fuck you till någon som förtjärnar det utan att åka på en fet smäll! Och hur gör man det? Säger att man sjunger på Cee Lo Green´s hit Fuck you! såklart!
Man kan ta i och verkligen uttala Fuck you väldigt noga och ändå inte åka på stryk^^ Bara att se lite oskyldig ut och gå där ifrån vinkandes medan man sjunger för full hals "Im like FUCK YOU!" Idiotsäkert!

Den som skrev den här låten är ett geni^^Nä, nu måste jag dra hörni! Så vi ses "Im like FUCK YOU!" *vinkar med ett fånigt leende* Hehe:P//Emma

Målar fan på väggen

Vi Olsson har en tendens till att måla fan på väggen. Jag är såklart inget undantag. Om någon i familjen åker ner till stan och tar lite för lång tid på sig så ser jag allt ifrån bilproblem till bilolyckor.

Grannen ringde idag. Hennes man lägger ett tak på nya vedboden som de byggt. Han var där själv och hade lovat att ha på mobil för att hon skulle kunna nå honom. Men av någon anledning så svarade han inte (Eftersom vi nu bott här i 9 år så visste jag redan varför han inte svarat:
Mobiler har ingen täckning just här!!)

Självklart hade hon blivit orolig och bad mig gå ner för att kolla, vilket jag gick för att göra. Och så fort jag lagt ifrån mig telefonen så börjar jag måla upp en massa hemskheter som kanske hänt honom. Allt ifrån att han ramlat ner ifrån taket och slagits medvetslös, ramlat ner ifrån taket och landat på ett järnrör som i filmen "Final destination", kapat av sig fingrarna, blivit påhoppad av någon med kniv som i "Scream", påhoppad av zombies som i "Dawn of the dead", påhoppad av vampyrer som i "True blood" eller tagit en tupplur och fått besök av "Freddie Cruger."

Men det slog mig när jag gick ner för att hämta Sofia (för aldrig i livet att jag gick ner dit själv ifall han låg där död och blodig!)... att jag kanske har sett alldeles för mycket rysare och skräckfilmer...:P
Han hade trots allt inte blivit genomborrad av järnrör, mördad, påoppad av vampyrer eller snittad av Freddie Cruger. Han gick omkring där nere och grejade.

Men det KAN ha varit något hemskt... det KAN ha varit det:P


Usch, visst är Freddie Cruger läskigast utav alla de där filmfigurerna!//Emma.
Cadillac-70

Äntligen har papsen och mamsen hittat ett åk. En cadillac-70 för att vara exakt. En röd med svart cab^^


Fin i lacken, caben, kromet och har nya däck. En superfin bil för de som gillar dessa raka linjer. Dock är detta ingen bil alls för min egen del! Jag gillar mer bulliga modeller som tidig Buick, Mercury eller Cadillac.Men trots det så kan jag inte neka till att det är en fin bil och går otroligt skönt!


Finns en del att göra med sätena, men ser ändå okej ut.


Jämför man denna bilen med Cadillac-75 vi hade för några år sedan så är det här rena himmelriket!


Ja, himmelriket sa jag:P The big lord har skänkt oss detta härliga California åk och givit oss sin välsignelse. Praise the mighty lord! (haha)


Här hade jag tänk kommentera grejerna under huven. Säga något riktigt smart för att imponera på alla så att  alla inte bara tro att jag har glasögon för att jag ska försöka se smart ut utan att jag faktiskt är riktigt smart:P (Drömma får jag väl göra!! DET ÄR VÄL INGET FARLIGT I DET!!)


Jag skulle säga  till exempel hur...öhm...öhm... eller till exempel... öhm... öhm... *tänker så att det knakar* ja, som ni ser så kom jag inte längre än så, så jag lämnar istället en typiskt Emma kommentar: "GREAT SUCCESS!!" Oh, yeah, im good:PJag kan i alla fall göra goda pajer... Det kan jag visst det!... Det kan jag... ville bara säga det. För det kan jag... haha.


//Emma.

Det var shopping med stort S i helgen!!^^

Det var verkligen storshopping i helgen. Mamsen, Sofia, storasyster Linda och jag drog iväg med brinnande shoppingfickor:P Linda och jag hade sms:at hela veckan, haft vår lilla nedräkning till lördagen och planerat i huvudet vad vi skulle köpa (Linda gick så långt att hon skrev ner vad hon skulle köpa:P)
Dock tror jag inte att jag fick med mig något av det som jag TÄNKT köpa:P Haha, nej då. Jag fick faktiskt med i stort sett allt! Great success!


 

Det var en MYCKET lyckad dag, och frågan är om inte Linda var den som var allra nöjdast^^

 

 


Vi gjorde en repris på möhippan som vi hade i juni, muahahaha:P Och det trodde jag aldrig att vi skulle lyckas med igen!

 

 

 

//Emma.


Skofrossa så här på fredagskvällen!!!

Äntligen helg amigos!! Så som jag har längtat. För i morgon blir det äntligen shoppingturen som vi (mamsen, Linda, Sofia och jag^^) har pratat och planerat för i säkert en månad nu. Det har varit marken, kulturupprop och gud vet allt som kommit i vägen, men nu, nu jävlar i namma brinner det i shoppingfickorna så nu måste vi iväg:P


Tittade runt lite på nätet, och vad hittade jag om inte så otroligt läckra skor på brandos.se. Me like, eller nej förresten, ME LOVE!^^


Enjoy!De här är så coola!!! De vill jag verkligen ha^^//Emma.


Slow it down Christina!

Wouw! Jag tror det är dags att lugna ner sig lite med brunkrämen Christina. En del personer vet bara inte när de ska sluta. Smart drag att dessutom färga håret platinablont ...

 

 

 

Hon får mig att tänka på den otroligt, meja bruna tanten i "Den där Mary."

 


 

Men seriöst! Visst är dom lika. Nej, jag är verkligen gravallvarlig. De är lika!

 

 

 

//Emma.


NY MOBIL IDAG!

Idag ska jag köpa en ny mobil! Tänkte köpa en likadan mobil som min bror Jonas har. Väldigt fin mobil tycker jag.^^)

ME LIKE!!!<3 Hoppas att det blir en sån nu också... ^^) hihi...

//Sofia


En dag i Karlstad... & Mariestad!

Idag blev det en tur till Karlstad! Skopunkten, Ikea och innerstan. Sedan blev det ännu en tur, och den gick till Mariestad. Papsen är på jakt efter en bil. En äldre sådan, såkallad amerikanare:P Vi har haft en cadillac- 75 och en Corvette -74 tidigare. Men nu lutar det mot att vi kryper neråt till 50-60-talare.


Cadillac 56 eldorado seville. Låt inte skenet bidra! Det var betydligt mer arbete än vi väntat oss. Så det blev inget köp denna gång.


Vi tog oss en tur, och fick på samma gång ett gott skratt:P Jag säger inte mer, haha. 


Sofia och jag satt i bilen och häckade för det var svinkallt ute!! Vi hade lite krig över hennes mobil och gubben vi var hos måste ha tyckt det var lite undrigt när bilen guppade omkring och vi fläktade med armarna och skrek av skratt, haha.


Men det blev lite långtråkigt tillslut, vilket Sofia visade bra här:POch imorgon blir det återigen Karlstad! Muahahahaha!


//Emma.


free counters
RSS 2.0