Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Kvitton kan ge oss cancer!

Inte nog med att kvitton betyder att man har mindre moneysar i plånboken utan kvitton kan rent ut sagt vara en hälsobov!

I kvitton finns nämligen höga halter av ett cancerframkallande ämne vid namn bisfenol A.

Busskvitton och parkeringsbiljetter har högst halt av det cancerframkallande ämnet och dessa kvitton har bland annat kopplats till bröstcancer och hormonrubbningar.

Även sedlar har visat spår av ämnet, då för att sedlarna legat bland kvitton.I somras presenterade amerikanska forskare en studie om bisfenol A i kvitton. Då fanns det ingen svensk studie av svenska kvitton. Men en sån har nu även presenterats. I studien fick 4 familjer spara kvittton under två månader och när detta sen analyserades visade de innehålla 1,4 procent bisfenol A, en halt som är 1000 gånger högre än i de nappflaskor av polykarbonatplast
som förbjudits i flera länder!


Nu ska jag i alla fall rensa i min handväska!
//Emma.

Kommentarer
Postat av: Zoofie

Alltså detta gäller egentligen bara för de personerna som jobbar med kvitton dagligen. Hela tiden. Det tar inte direkt någon skada om man bara har dem i plånboken. Om man däremot står i en kassa på ett ställe där folk inte vill ha sina kvitton, t.ex. på ett matställe så är risken mycket, mycket högre. Och det tar flera år. Så du behöver nog inte vara orolig.

2010-12-29 @ 17:38:33
URL: http://zoofie.devote.se

myspace layouts

myspace layouts

It´s Rock N´rooooll! You know what to do guys!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
free counters