Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Vad vet ni om choklad?

Vad vet vi egentligen om choklad? Förutom att det är så otroligt gott!  Här kommer lite intressanta citat och fakta om just choklad.


Choklad innehåller aminosyran fenyletylamin som anses vara afrodisiakisk och sägs kunna "bota" baksmälla. Detta ämne frigörs naturligt i kroppen när man är förälskad och i stället för att somliga tar antidepressiva medel, vilka har till uppgift att förhindra nedbrytningen av kroppens egna fenyletylamin, kan de få sin dos genom att äta mörk choklad. Det finns också andra uppiggande ämnen i choklad såsom dopamin och serotonin, vilka lindrar smärta och höjer stämningsläget.Kakaobönor var ett betalningsmedel i Mesoamerika. En liten kanin fick man för 4 bönor och en natt med kvinna kostade 8-10. En slav av medelgod kvalité kunde kosta 100 bönor om du hade tur, likaså en hustru. Falskmyntare fanns som borrade hål i bönorna och fyllde dem med jord.


Skådespelerskan Katharine Hepburn bekände att hon var en så kallad chocoholic. Hon kunde sätta i sig ½ kg choklad på en dag och har som svar på frågan om hemligheten bakom hennes fina vigör vid en så hög ålder ha svarat: - "A pound of chocolate a day, a healthy regular diet, and plenty of exercise."


"Ingen annanstans har naturen koncentrerat ett sådant överflöd av de mest värdefulla födoämnena på ett så litet utrymme som kakaobönan."
Alexander von Humboldt, resenär i Sydamerika på 1800-talet


"Chokladens överlägsenhet både för hälsa och näringsintag, kommer snart att ge den en främre position än både te och kaffe i Amerika, såsom den gjort i Spanien"
Thomas Jefferson, Amerikas tredje president, i ett brev
år 1785 till John Adams, landets andra president.1624 ville professor Johan Franciscus Rauch från Wien förbjuda bruket av att dricka choklad i klostren, då den
ansågs vara alltför hetsande på drifterna.Mörk choklad bra för hjärtat!


En chokladstång innehåller mer kalcium, protein och riboflavin än en banan eller apelsin.


Tre bryggerier har nu lanserat öl med inslag av choklad.I bayerska kurorten Bad Birnbach anser man att choklad är rena hälsokuren för huden. De erbjuder välgörande bad i choklad, som med utvärtes behandling verkar starkt återinfettande för torr hud.I Danmark resonerar man som följer:

Chokolade bliver udvundet af kakaobuskens bønner. Bønner er grøntsager. Sukker bliver udvundet af sukkerroer. Både roer og bønner er grøntsager. Altså er chokolade en grøntsag!


De är smarta de där danskarna...:P

//Emma.

 


Kommentarer
Postat av: CharleneJag vet att jag inte tycker m choklad :P Jag är en av dem konstiga

2010-05-22 @ 13:20:41
URL: http://mangsysslaren.blogg.se/
Postat av: farah

Äre nått jag älskar så äre choklad! ;D

Kan ni följa min blogg så följer jag eran? ,)

2010-05-22 @ 14:13:59
URL: http://farahmoradii.blogg.se/
Postat av: Charlene

Sv: Ja =)

2010-05-22 @ 14:18:35
URL: http://mangsysslaren.blogg.se/
Postat av: Therese

aha, men vad roligt =) jo det kommer säkert andra besökare hit, men det e ju inte alltid så många som kommenterar! ;) ja det är en fin låt, bit vis ganska sorglig för mig, men man behöver sånna låtar också! =)

Kram

2010-05-22 @ 14:20:13
URL: http://mammathess.blogg.se/
Postat av: farah

Nu har jag lagt till er :)

2010-05-22 @ 14:24:59
URL: http://farahmoradii.blogg.se/
Postat av: farah

njaa,inget speciellt tror jag,vara ute me vänner och njuta av solen :D

Har ni fint väder? här är de kokhett!

2010-05-22 @ 14:28:47
URL: http://farahmoradii.blogg.se/
Postat av: Therese

hahaha, japp det e jag det :P men det kom ingen, förutom en men då var vi nästan klar! Jo klart jag har många låtar som gör mej glad, Top of the World e en ;) men just då, den dagen och den stunden ville jag deppa lite! =)

2010-05-22 @ 14:34:43
URL: http://mammathess.blogg.se/
Postat av: Frida

Sv: Nej har inte haft några klasser än, men ska börja till veckan =)

2010-05-22 @ 14:37:59
URL: http://ojvakul.blogg.se/
Postat av: Jonnie

haha ja jag måste ju va snygg när jag ska på bröllopet i den kungliga huvudstaden, nu e de bara min inbjudan som posten måste ha slarvat bort haha

2010-05-22 @ 14:39:20
URL: http://www.Alwaysfabulous.se

myspace layouts

myspace layouts

It´s Rock N´rooooll! You know what to do guys!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
free counters