Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Classic car week i Rättvik!


Mellan den 29 juli och 6 augusti var det Classic car week i Rättvik, och självklart var vi där! Det var en vecka med mycket ögongodis och cruising.

Vi har nu Västerås Power meet att jämföra med, och då Västerås var ett enda stort röj då folk plockade fram allt som gick att starta var Rättviksveckan en vecka när de seriösa entusiaster vågade visa sina dyrgripar.

Det var helt klart mer klass i Rättvik än i Västerås, men man saknade det där röjet. För let´s face it, man får sig rätt många skratt när raggarpaket står på bakluckan och dansar till någon taskig schlagerdänga:P Eftersom Rättvik är mycket mindre än Västerås så blev det en hel del köer när alla skulle cruisa. Men det löste man genom att istället ställa bilarna och sitta och titta på bilarna istället. Det var lika roligt det!

Classic Lady blev ett fast inslag i Classic car week 1997. Det är bara tjejer som får delta och de klär sig efter årtalet på bilen de åker i. Det var allt ifrån fina damer till hippiebrudar. Det är roligt för en annan att se modet från den tiden, se någontin annat än korta shorts och bikinis som är ett väldigt populärt klädval under dessa evenemang...

En av de allra finaste, och roligaste, bilarna var den här farmor Anka bilen. Så otroligt fin!

Hela bilen var i perfekt skick, och det var kul att se något som stack ut ifrån mängden. Inte någon muskelbil men minst lika häftig!

Nämen! Oupps! Hur hamnade den bilden här... Det råkar inte alls vara så att jag verkligen skulle vilja ha den här Corvetten, inte alls. Men om det nu är någon som skulle vilja köpa den här till mig, för att jag är så snäll, så är det helt okej för mig. Säkert, jag ska försöka vara tacksam... Och förresten... jag vill ha en röd!:P

Det fanns ett schema för veckan som var fullspäckad med grejer för de som inte ville ha en lugn stund, men det ville vi ha!:P Vi åkte dock till Rättvikarenan där det var marknad och bilar till salu. Brorsan letade efter en ny bil att ragga brudar med så det tog upp större delen av veckan.

Sofia fick cola för att hålla sig lugn medan de tittade runt så hon var i sjunde himlen (haha.)

Vi var även på dragracing! Riktigt kul att se muskelbilarna mötas och få dra på!:D De höll till ute på ett flygfält och folk hade tagit med stolar och paraplyer för att kunna sitta och titta under den stekande solen medan motorerna mullrade gött.

Nog ett bra inslag att ha med, förarna får "leka" av sig lite samtidigt som de får visa vad de har under huven.

Tror dock inte det var så roligt för alla att se alla dessa muskelbilar...

... eftersom brorsan själv så gärna ville ha en själv:P

Men den lille gossen behövde inte vänta särskilt länge förrän han äntligen fick en alldeles egen muskelbil. Pappa hittade bilen på blocket på tordagsmorgonen och på eftermiddagen stod den här bredvid Corvetten som han har sedan tidigare.

Dodge Challenger-73. Jonas är supernöjd med bilen! Så nu dissar han Corvetten:P


Så om någon skulle vilja hänga med och åka så tror jag inte att den här lonely heron skulle ha något emot det:P Men jag ger er bara ett råd... rör inte hans frilla, haha.

 

 

 

 

 

 

 

//EmmaKommentarer

myspace layouts

myspace layouts

It´s Rock N´rooooll! You know what to do guys!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
free counters