Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Stilikon- Audrey Hepburn

Det finns idag en uppsjö av skvallertidningar med det senaste inom skvaller om våra favoritkändisar. Vem som tappat mest vikt efter förlossning, vem som spenderat mest pengar under kortast möjligast tid, vem som frossar i champange, vem som inte frossar i någonting och vem som är bäst VS sämst klädd i dagens täta kändisdjungel.

Tro nu inte att jag är en sån som ser ner på personer som läser dessa tidningar för så är det icke. För jag sitter själv med tre skvallertidningar varje vecka och finner skvallret högst intressant. Men det som jag tycker är allra roligast att läsa om i tidningarna är om modet och make-upen.

Vid varje ny gala eller prisutdelning dyker det upp en kändis med den mest underbara modekreaktion som man någonsin sett och man önskar att den skulle hänga där när man öppnar garderoben efter en kvick liten bön. Men konstigt nog så har aldrig önskan blivit sann.

Man läser titt som tätt om de nya stilikonerna som dyker upp. Viktoria Beckham, Anne Hathaway, Ashley Olsen, Nicole Richie för att nämna några. Men egentligen är de inga stilikoner. För vad är det egentligen de gör? Jo de kopierar de riktiga stilikonerna.

I detta inlägg skulle jag vilja uppmärksamma en av dessa stilikoner- nämligen Audrey Hepburn.

Audrey Hepburn var en britisk skådespelerska, född 4 maj 1929, och en av vår tids största modeikon och känd för sin odödliga stil som hon haft i många av hennes filmer; Breakfast at Tiffanys, Prinsessa på vift, Sabrina för att nämna några. Hennes til var kvinnlig, söt, vacker men enkel. Hon gillade raka linjer som framhävde hennes längd och figur. Hennes nätta kropp stod ut från hur många kvinnliga skådespelare såg ut på hennes tid som till exempel Marilyn Monroe som var lite fylligare.

"Den lilla svarta" var Audrey Hepburn som gjorde känd på vita duken i filmen "Breakfast at Tiffanys" och kvinnor runt om i världen fann denna enkla klänning perfekt till alla möjliga event och den stor sig alldeles utmärkt även idag.


"Den lilla svarta" blev känd genom Audrey i filmen "Breakfast at Tiffanys"

Idag kan den se ut på flera olika sätt. Här är Fergie längst till vänster, Jessica Biel i mitten och Cameron Diaz längst till höger.
"The New Look" visade Audrey Hepburn upp i filmen "prinsessa på vift." The new look kom ifrån Christian Diors första kläddkollektion 1947 och kollektionen framhävde de kvinnliga formerna genom att markera midjan och bysten.

Audrey i "the new look" med den markerade midjan.

"Capri Byxor" Audrey gjorde dessa byxor till ett måste i en kvinnas garderob efter filmerna Sabrina och Funny face.


Audrey i capri.

Christina Aguilera i capri."Ballerina skor" Audrey hade ballerina skor till allt. Klänning, kjol, byxor etc. Ballerina skor is still going stronge även i dagens modevärld. Personligen är ballerina skor ett måste i min garderob. Passar till allt och det finns så otroligt många modeller att man garanterat hittar en sko som passar en själv.


Man ser ofta Katie Holmes och hennes dotter Suri i ett par ballerina skor."Trench Coats" Audrey hade en förmåga att ta det simplaste plagget och göra dom unika och speciella. Och hon visste exakt hur hennes kropp skulle framhävas bäst och var inte rädd för att testa något nytt inom mode.

Charlize Theron rockar verkligen trench coaten med ett par gula klackar. Me like^^

 

 

 

 

 

 

 

 

Audrey Hepburns otroliga stil har inspirerat många kvinnor och kommer att fortsätta inspirera. Audrey Hepburn var en sann modeikon och jag tror att dagens kändisar har svårt att ens komma i närheten av hennes självsäkra mode.

 

 


Kolla i din garerob. Jag tror att du har de flesta utav dessa plagg som blev kända genom henne. Det har i alla fall jag.^^//EmmaKommentarer
Postat av: Smiley Ray Cyrus - Miley Cyrus SWE

Svar: ÅH GUD tack så hemskt mkt :D

åh va roligt ;D följ den om du har lust, skulle va kul :D<3

2011-01-10 @ 17:14:45
URL: http://smileyraycyrus.webblogg.se/
Postat av: Denise

Tack så mycket :)

2011-01-10 @ 17:17:43
URL: http://denizes.se
Postat av: emmi

- tack så jättemycket! du får gärna gilla outfiten här; http://www.minoutfit.se/outfit.php?id=77313 då gör du mig superglad! :)

2011-01-10 @ 17:55:05
URL: http://fashiontwisted.blogg.se/
Postat av: louise

sv: tack så mycket! :)

2011-01-10 @ 19:13:47
URL: http://nilssonlouise.blogg.se/

myspace layouts

myspace layouts

It´s Rock N´rooooll! You know what to do guys!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
free counters