Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Gospelfestival

När vi här hemma diskuterar musik så pratar vi om musik med själ och utan själ. Dagens popdängor som går på radion hör till de själlösa låtarna. Soul och blues där man riktigt känner smärtan bakom varje ord är musik med riktig själ.

Visst finns det bra låtar som går på radion (mikrofonkåt hör inte dit) men de spelas flitigt ett tag innan man glömmer bort dom. Däremot så fastnar låtarna med själ. Man vill höra dom om och om igen. Man kan inte få nog! De låtarna har en helt annan betydelse för en.

Sofia föredrar musik med själ. Hon gillar att sjunga soul till exempel, och igår testade hon på något som hon aldrig gjort tidigare. Hon uppträde nämligen i en gospelfestival!

Finns det något maffigare än gospel?
En kör på 60 personer sjöng bakom henne och 3 andra sångare när de öste på.

Det var första gången som gospelfestivalen arrangerades i Filipstad. De hoppas på att det ska komma tillbaka varje år. Med i festivalen var en man från Tyskland som hette Junior. En otroligt duktig sångare! Bandet bestod av tre killar. Två ifrån London och en ifrån Lettland, Riga. Haha, man kunde ett tag tro att hela Europa var med i festivalen:P

 

Alla i kören var amatörer. Men vad duktiga de var! Det lät verkligen jättebra. Och det viktigaste av allt, de hade kul!

 

Vädret var på vår sida, men mörka moln hotade omkring oss. Pappa frös dock. Han hade mysbyxor under sina byxor men fick ändå ett frossanfall i bilen när de skulle åka hem:P Väldigt underligt tycker jag... för JAG frös inte.  Det var mest händerna som var kalla... Men det är de jämt:P

 

 

Den här killen var allt bra rolig! Emmanuel spelade keybord och bas... samtidigt! Ja, det gjorde han verkligen! Han hade dubbel keybord där det var bas på den ena. Fattar inte hur han kunde koppla bort vad den andra handen spelade. Som pappa sa, han måste ha delad hjärna. Helt otroligt duktig! Trummisen har bland annat spelat med Gloria Gaynor (Hon som sjunger "I will survive") och Amy Winehouse!

 

 

 

 

 

Gospelfestival med mycket glädje och värme. Trots det kalla vädret:P

 

 

 

 

 

//EmmaKommentarer

myspace layouts

myspace layouts

It´s Rock N´rooooll! You know what to do guys!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
free counters