Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Da shit right now- Rosettkragar!

Just nu är jag väldigt förtjust i runna rosettkragar! Tycker det ger en sån fin touch till en enkel skjorta eller blus.


Rosetten är så enkel att göra själv om man inte hittar någon man gillar ute i affärerna! Gå till en tygaffär eller hobbyaffär, som till exempel Panduro. Där finns det massor av band att välja bland.


Variera färger, mönster, bandets bredd, få det precis så som du vill ha det. Lägg sedan bandet runt halsen som en slips och knyt bandet till en fin rosett. Voila! Enklare än så kan det inte bli! Du kan också klistra på bandet på en säkerhetsnål och göra det mer till en brosch som du sätter fast på halskragen på skjortan eller blusen.

Jag visade min mamma de här fina banden och hon sa att hon hade sånt när hon var yngre! Allt kommer tillbaka! Hon brukade sy fast små stenar eller liknande på banden.


På Panduro finns allt ifrån snäckor, acryl, metall till halvädelstenar och silverhängen som skulle bli supersnyggt att sy på.Använd fantasin vet ja!:D


Det finns även de här gulliga kragarna! En tröja eller linne utan krage vars hals är lite högre, alltså ingen urringning, behövs för att kragen ska sitta snyggt.

Finns en uppsjö av modeller att få tag i. Det som är roligt med kragarna är att de flesta är broderade i jättefina mönster och färger! Kan bli ett litet konstverk som man har runt halsen.

//Emma.


Kommentarer

myspace layouts

myspace layouts

It´s Rock N´rooooll! You know what to do guys!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
free counters