Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Guds fru blev borttagen i Bibeln!

Har du hört talas om att Gud är gift? Inte jag heller. Men det finns alltså forskare som nu tror att Asherah, fertilitetens Gudinna, kan ha nämnts i tidigare versioner av Bibeln och kan ha varit Guds fru.

Fast att det kan verka som om detta är en nyhet så kom den här teorin fram redan 1967. Då var det en historiker vid namn Raphael Patai som tog upp att för mycket längesen dyrkade Israeler Asherah.

Och nu lägger Francesca Stavrakopoulou (där gäller det att ha tungan rätt i munnn när man ska uttala det:P), förläsare för teologi och religon vid Exeter universitetet, ännu en gång fram samma teori, att Gud hade en fru.


Det som fått forskare att lägga fram denna teori beror på forntida texter, amuletter och figurer som hittats på en uråldrig plats, Canaanite coastal city, som i våra dagar är Syrien.
Inskriptioner på lergods som hittats i Sinai öknen visar hur Gud och Asherah dyrkas som ett par, och i en passage i Första Kungaboken (Bok som ingår i Gamla Testamentet i Bibeln) nämns det att en Gudinna bott i Guds tempel.

Det finns flera forskare som stödjer Francesca Stavrakopoulou´s teori och säger att flera hebreiska texter nämner Gud och hans Asherah.

En staty av Guds fru ska ha funnits i hans tempel och att personalen vävde textilier som sedan användes vid olika ritualer.


Det här tycker jag låter väldigt intressant!
Jag har aldrig hört talas om den här teorien förut. Men tanken som slår mig är varför talar man om att Gud HADE en fru, bör han inte fortfarande ha det? Snart läser man väl i KLICK! att Gud har tagit ut skilsmässa...

//Emma
Kommentarer

myspace layouts

myspace layouts

It´s Rock N´rooooll! You know what to do guys!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
free counters