Sofia "Effie", känd från True Talent 2011, och Emma. Två systrar, En blogg.

Let´s move med Beyonce!

Beyonce är delaktig i Michelle Obamas kampanj som löper över hela USA där målet är att minska barn och ungdomsfettman. Fetman i USA har blivit ett stort samhällsproblem, ett samhällsproblem som bara växer och växer och något måste göras för att göra landet mer hälsosamt och bryta denna farliga fetmakurva.


I kampanjen, som heter "Let´s Move", inspirerar Beyoncé barn och ungdomar att släppa loss och dansa till hennes dansvideo "Move your body" som är speciellt gjord för den här kampanjen. Videon ska få barn och ungdomar att röra mer på sig och äta hälsosammare för att får ett friskare liv.

 

 



Se Beyoncés video för kampanjen "Let´s move" här nedanför!

 

 

Det är en härlig låt som säkert får flera att vilja dansa loss. Men personligen tror jag inte att detta kommer att göra någon skillnad.

 


Jag tror att ska man verkligen försöka ändra på barn och ungdomars sätt att se på mat och valet av mat så måste man först få föräldrarna att inse vad de gör med sig själva och sina barn när de väljer denna ohälsosamma mat. Sedan är skolan också skyldiga till att få bort all skräpmat och severa bra näringrik mat. Pizza, hamburgare och pommes frites till varenda måltid är början på en rad hälsoproblem.

 


Det är de vuxna som måste ta sig i kragen och se till att det blir förändringar. Det är knappast barnen som går och handlar, eller hur? Barnen tar efter föräldrarnas sätt att leva. Så är det bara. Föräldrarna verkar tro att kärlek betyder lunch på McDonalds, en pizza på kvällen eller glass och godis när de gjort något bra. Naturligtvis måste man få unna sig lite skräpmat ibland men om man äter så att man blir sjuk då är det helt åt skogen skruvat! Att ge sitt barn en förtidig död kallar inte jag att visa kärlek.

 


Kampanjen "Let´s move" som riktar sig mot barn och ungdomar bör istället riktas mot vuxna. Det är där problemet ligger, det är där förändringarna kan göras.

 

 

 

 

 

 

 

//Emma.



Kommentarer

myspace layouts

myspace layouts

It´s Rock N´rooooll! You know what to do guys!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
free counters